返回列表 發帖

[Dec-Jan/2017-2018] GALACTICA銀河鉄道之夜 周國賢2017演唱會

WOW Music、VAGUE EYES主辦--

{GALACTICA銀河鉄道之夜}
周國賢2017演唱會
ENDY CHOW IN CONCERT

地點: 旺角麥花臣場館
日期: 2017年12月12-14日 / 2018年1月20-21日
時間: 晚上8時15分
票價: $680/$580

**門票10月12日於Cityline公開發售**
電話購票: 2111 5999
網上購票: www.cityline.com
票務查詢: 3761 6661

------------------------------------------

周國賢2017演唱會
{GALACTICA銀河鉄道之夜}

如果人生是一趟火車之旅,
每次停站,總有乘客上落,
車輪卻從未停歇,一直依著路軌緩緩向前。

人在火車上,有足夠的時間,
欣賞沿途風景,細味每一次遇見,
這段旅途,才不至於走馬觀花。

黑夜之中,透過火車的木質窗框,
無數星星凝聚成的銀河,盡現眼前。
這迷人的光芒中,有回憶、有故人、有離別、也有不捨。

從2003年踏上音樂旅途的列車,
這位從不安分的乘客,不時下車,又再上車。
別人眼中的迂迴曲折,是周國賢獨一無二的人生。

2017年12月12、13日
請登上周國賢的列車,觀賞衹屬於他的美麗銀河。

------------------------------------------

童話中,是單純的想像。
列車中,是成長的當下。
銀河中,是聚散的憶記。

乘坐回憶列車,遊走銀河鉄道,
穿梭密佈星羅,尋覓思憶中人。

失散,再相擁。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

FYI
02 著地 - 鄧麗欣

企位都要劃位==
02 著地 - 鄧麗欣

Updated
02 著地 - 鄧麗欣

02 著地 - 鄧麗欣

02 著地 - 鄧麗欣

今生不回家
消化不良
大躍進
退化論
好世代
張氏情歌
地下街
陽光燦爛的日子
每一個晚上 x 第一次
永遠太遠

漢城沉沒了
告一段落
最終幕
回去哪要時光機器
Children Song
理智與感情
失散時光
不敵
天馬行空
登陸日
我們都不是無辜的
愛比死更冷
14天

有時
重逢
星塵

ENCORE:
在天之靈
黃金入球
離魂記
極樂
02 著地 - 鄧麗欣

聽日就係啦! 好大期望
唔知會唔會轉下rundown呢

想聽離魂記/密封罩/時空 ...
hehe 發表於 2018-1-19 20:51

竟然中到一首
02 著地 - 鄧麗欣

睇片好似前面有成兩三行空櫈既
721AXA 發表於 2018-1-21 02:59

謝安琪走左囉
02 著地 - 鄧麗欣

琴晚全爆啊 encore時就開始有人走
btw.....睇完個show感想:
成個production好正,麥花臣都做到咁,好掂!  ...
loowee 發表於 2018-1-21 10:35

我只想覆你一個字
下?

冷門rock歌?定你根本無乜點聽歌炸
結他自己彈 無可能做到CD VERSION咁快
Live其實比我想像中好 當然都係差
悶?janice個d就悶
02 著地 - 鄧麗欣

下? 04年開始每隻Endy歌都有追開你話我冇聽歌?
消化不良 大躍進 哥d 對於大眾黎講唔系冷門系咩?
琴晚開 ...
loowee 發表於 2018-1-21 13:11

我都係第一次睇佢演唱會
但以show黎講
氣氛反應一定唔會差囉

我真係唔明d人
演唱會一定要唱hit歌?
然後唱hit歌又話唔唱side
WTF
02 著地 - 鄧麗欣