返回列表 發帖
加左企位霏入購物籃先發覺前面黑左格囉, 然後想禁返近台座位區都禁唔到, 唯有照買
希望果日唔係真係搵欄杆 ...
阻住 發表於 2017-10-12 10:10

點樣入到去ga
9:55分開始入到宜家都入唔到,宜家話賣曬

hinz 發表於 2017-10-13 12:27

一小時? 10分鐘內已經去曬  其實究竟放左幾多飛出黎?

打得通又點?5分鐘內話乜飛都無哂
hin0526 發表於 2017-10-17 10:06

10:00 入到去個網已經話賣曬
電話基本上冇通過
睇Endy facebook, d人通利排隊排第二個都已經買唔到連位,有間通利直情第一個都冇飛賣

其實根本就冇放過飛出黎咁濟
一系自己親友內部認購曬
一系就唱片公司私底下放曬飛比黃牛

點解宜家睇香港演唱會連2線歌手都咁難買到,唉。

睇片好似前面有成兩三行空櫈既
721AXA 發表於 2018-1-21 02:59

琴晚全爆啊 encore時就開始有人走
btw.....睇完個show感想:
成個production好正,麥花臣都做到咁,好掂! 尤其是有時三部曲個projection....好震撼
歌單同arrangement唔掂,一開頭d冷門rock歌根本帶唔起個場,跟住d經典歌(地下街,漢城沉沒了,不敵)改編到勁慢
成個show成3個鐘...但好多位都拖得好悶 有d想訓
第一次聽Endy d live.....果然名不虛傳.....好似唱K咁.......
成晚最正系有時個段同埋Encore
估唔到會唱黃金入球同離魂記,聽到佢話唱離魂記真系大叫左出黎

我只想覆你一個字
下?

冷門rock歌?定你根本無乜點聽歌炸
結他自己彈 無可能做到CD VERSION咁快
Live其 ...
hinz 發表於 2018-1-21 12:32

下? 04年開始每隻Endy歌都有追開你話我冇聽歌?
消化不良 大躍進 哥d 對於大眾黎講唔系冷門系咩?
琴晚開頭幾首就算玩到幾hardcore,全部人連standing都dead air 系事實
反而hit歌d BPM 就拖到咁慢,Endy吉他技巧根本唔會handle唔到,你當佢謝霆鋒咩

我都係第一次睇佢演唱會
但以show黎講
氣氛反應一定唔會差囉

我真係唔明d人
演唱會一定要唱hit歌?
然後 ...
hinz 發表於 2018-1-21 13:40

我又冇話成個show好悶 唔應該唱side track....
但開頭個section我覺得可做得更好
香港觀眾係好慢熱,一開頭係有需要用經典歌炒下個場,一開頭消化不良哥幾首係rock 到爆,但全場standing都係靜止狀態,成件事好odd
我只係覺得依個show歌單排位同編曲可以做得更好,節奏拿捏可以好d
去到後期其實好掂啊,黃金入球哥到全場high爆