返回列表 發帖

街頭見面遭彈鐘  男技師伸手入男客褲袋搶錢

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170925/20163209

【本報訊】一名租住灣仔服務式公寓的中年男保險經紀,昨凌晨在透過手機程式聯絡一名男按摩技師上門服務,但見面時發現對方容貌與網上的相片相距甚遠,貨不對辦,於是「彈鐘」,雙方頓起爭執,混亂間技師從事主褲袋搶走一叠鈔票後狂奔。事主不甘損失大叫搶劫,終300米外與一名見義勇為司機,合力將該名搶錢的內地男制服,交到場警員拘捕帶署。
記者:鄭文輝

■遇劫的男事主右膝擦傷。
■遇劫的男事主右膝擦傷。
遇劫的保險經紀姓林(46歲),右膝擦傷,敷治後拒絕送院。據悉林租住灣仔堅尼地道一座服務式住宅某單位。消息稱,昨凌晨零時許,林透過手機程式聯絡一名男技師上門服務,雙方相約於堅尼地道街頭見面,惟林一見技師,發現與網上照片相距甚遠,欲取消交易,並支付約100元車馬費要求對方離開。

途經司機協助擒賊
技師不滿只有車馬費,要求收足服務費用,雙方就收費問題起爭執。技師突然「發爛渣」,伸手入林的褲袋搶走一叠鈔票,立即往銅鑼灣方向逃跑。林不甘損失尾隨追捕及高呼「搶嘢」,驚動一名途經的40歲姓甘私家車男司機,甘沿途開車協助追捕。林窮追至300米外的合和中心對開截獲技師,司機見狀亦下車協助,兩人將技師制服在地,報警處理。
警方接報到場,發現技師所穿的鞋已甩掉,赤腳的他情緒激動以普通話大叫:「放開我!放開我!」現場附近則有一叠100及500元鈔票跌於行人路旁,林一度返回住所,其後再到場協助警方調查;而幫手捉賊的司機雙手受輕傷送院敷治。警員調查後,相信男事主被搶走500元,以涉嫌搶劫拘捕該名持旅遊證件來港的34歲姓何內地男子,帶返警署扣查,案件交由灣仔警區刑事調查隊跟進。
協助捉賊的姓甘司機事後稱,當時他目睹兩名男子在街頭追逐,有人大叫搶錢,遂將車駛至合和中心停下,落車兜截賊人;其間賊人反抗發狂咬他雙手,稍後有另一輛工程貨車經過,司機也有落車協助,終成功合力擒賊。
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

簽名被屏蔽

假相比人彈鐘 其實好正常
利申:唔係鏡粉

又係中國人
haha
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

睇相係公主 睇樣係蕃薯
舞來舞去 不日內開始錄音。

而家告你涉嫌用假相詐騙,
另加一條不誠實使用電腦罪
FIGHT for 陳柏宇

並支付約100元車馬費要求對方離開,仲想點。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實到底啲放假相上網呃其他人既係乜心態呢
想扮靚仔靚女既咪去整容囉

吓個樣好差咩

吓個樣好差咩
stopzi 發表於 2017-9-26 10:22

咁你係咪食得落。。。

所以話做人最緊要老實
Happy and Blessed.

所以話做人最緊要老實
jose 發表於 2017-9-28 12:03

希望樓主可以老實啲

希望樓主可以老實啲
harryharry 發表於 2017-9-28 13:05
um

希望樓主可以老實啲
harryharry 發表於 2017-9-28 13:05

佢點唔老實

希望樓主可以老實啲

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

um
stopzi 發表於 2017-9-28 14:15

um

希望樓主可以老實啲

唔明

希望樓主可以老實啲

M 版主夠老啦。係唔夠實。。

厚格個樣OK噶

簽名被屏蔽

希望樓主可以老實啲

無人明你講咩喎

無人明你講咩喎
jose 發表於 2017-10-11 13:53

可能HARRY 有料爆。。

可能HARRY 有料爆。。
kk8733 發表於 2017-10-18 16:53

想聽

想聽
bagfgfcde 發表於 2017-10-18 17:03

想聽 +2  。。

想聽
bagfgfcde 發表於 2017-10-18 17:03

佢肯講未

佢肯講未
jose 發表於 2017-10-30 13:21

不如M會員出黎解畫算啦 = =

咁既樣都會中伏...一睇就知假相啦