返回列表 發帖
我睇完覺得入場率有八成,得小部份山頂位無人坐,個Show好大製作,JW唱功有進步,見到有師奶捧場

150都算抵睇既
不過除ronald外,果兩隻加奔真係嘔心
製作超乎想像
希望下次jw再開成熟d,有多d hit歌,始終佢而家唔夠壓台
【This is MC】澳門見

後尾搵到150蚊飛~山頂坐到落山腰~
但其實入場都有8成啦~

佢唱兩首英文歌同迪士尼兩首頂唔順~我們都寂寞又唔好聽...
不過個台黎講真係一D都唔輸蝕 直情係大製作 唔要賺錢個隻...

但其實入場都有8成啦~

佢唱兩首英文歌同迪士尼兩首頂唔順~我們都寂寞又 ...
wewa1001 發表於 2018-1-7 01:20

佢公司真係好支持佢 唔為賺錢純粹捧佢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

但其實入場都有8成啦~

佢唱兩首英文歌同迪士尼兩首頂唔順~我們都寂寞又 ...
wewa1001 發表於 2018-1-7 01:20

我覺得兩首迪士尼歌唱得幾好聽喎,佢把港女聲好配合公主形象

關楚耀出場零反應XD
佢公司係咪HEA佢難得同公司有人開演唱會~都唔比個位佢唱新歌...
其實完場只係11點正~實有時間比佢唱

有一刻衝動想補番跳左樓既錢比佢 唔係幾好意思
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

HOTMAN 發表於 2018-1-7 01:30

你可以去補買番佢隻碟既
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

關楚耀出場零反應XD
佢公司係咪HEA佢難得同公司有人開演唱會~都唔比個位佢唱新歌...
其實完場只係11點正~實 ...
wewa1001 發表於 2018-1-7 01:29

點解唔俾三位嘉賓獨唱一首自己歌啊,想聽原來她不夠愛我同無賴,關楚耀唱死亡之吻都好啊

真係有國際level 香港一線根本冇咁既production
HOTMAN 發表於 2018-1-6 23:34

咁舞功同唱功呢?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

HOTMAN 發表於 2018-1-7 01:30

Sunnyidea唔醒水
應該提提大家舞台中間有個凹位
完show覺得好睇可以丟散紙落去

咁舞功同唱功呢?
matthew1990 發表於 2018-1-7 01:32

今晚的確比平日唱得好,跳舞就普通啦,有一兩個高難度D既動作

Sunnyidea唔醒水
應該提提大家舞台中間有個凹位
完show覺得好睇可以丟散紙落去 ...
hehehaha 發表於 2018-1-7 01:32

SO MEAN

今晚的確比平日唱得好,跳舞就普通啦,有一兩個高難度D既動作
1d14 發表於 2018-1-7 01:33

佢其實好似無咩點跳舞
最正未妒忌心果到囉

佢其實好似無咩點跳舞
最正未妒忌心果到囉
PerryXD 發表於 2018-1-7 01:34

Stupid Boii同Feel the bass都有跳

Stupid Boii同Feel the bass都有跳
1d14 發表於 2018-1-7 01:36

果part我以為我去左老蘭

呢排D二線女歌手唱功都好左,叱吒Gin Lee甚至AGA Live都唔錯

呢排D二線女歌手唱功都好左,叱吒Gin Lee甚至AGA Live都唔錯
1d14 發表於 2018-1-7 01:40

gin lee 係二線?

Youtube咁快有得睇暴龍哥同坤哥個part

咁舞功同唱功呢?
matthew1990 發表於 2018-1-7 01:32

你唔是睇直播咩
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

1d14 發表於 2018-1-7 01:40

乜Gin Lee live有差過咩?

gin lee 係二線?
PerryXD 發表於 2018-1-7 01:41

堅Lee 二線confirmed但唱live無差過

150都算抵睇既
不過除ronald外,果兩隻加奔真係嘔心
製作超乎想像
希望下次jw再開成熟d,有多d hit歌,始終 ...
lemontea1069 發表於 2018-1-7 01:12
同意舊半抵睇 睇舞台效果都抵

我想講我果個位隔黎係仲有十個位吉既
PerryXD 發表於 2018-1-6 23:25

係咪係山頂先有咁多吉位呀?

證明歌手肯練歌,差極都唔會大炒車
不過聽得出今次jw佢好比力比感情去run成個show
可能真係第一次又驚冇下一次
然後一大巴打落平時話佢live差既人度
既然公司咁有錢,希望下一步再造多啲高汁歌
Fullfill下自己profile下次紅館再讓世界艷羡

不知所衛...安排吳業坤x關楚耀唱男人信什麼. 沒有這首歌,JW就不會在這個行業有一個好的開始。她和Sunny Idea的做法是不尊重這首歌,也不尊重Janice. 她甚至有膽量認為這首歌屬於她本來的。 沒關係, what comes around goes around.

你唔是睇直播咩
HOTMAN 發表於 2018-1-7 01:48

我九半後先醒起開黎睇
Miss 左前面

剩計我睇左果部分
佢其實冇乜點跳

係咪係山頂先有咁多吉位呀?
cathay1996 發表於 2018-1-7 04:24

係
前面既都full既

開始不停loop佢 A Music既歌

不知所衛...安排吳業坤x關楚耀唱男人信什麼. 沒有這首歌,JW就不會在這個行業有一個好的開始。她和Sunny Id ...
leongl 發表於 2018-1-7 08:10

男人信什麼唔係同JANICE合唱你估首歌會有咁好成績咩?你估得佢一個人唱d人會聽首歌咩?完全唔識感恩.
之前仲開到聲暗串前老闆咖識捧人

関楚燿唱功好唔錯啊!齣乎意料~
呢首《不該》key相當之高啊,居然完成度咁高

不如下次叫JW開個感恩演唱會,每首歌唱完都要祈禱感恩多謝天父爸爸多謝黎明多謝衛蘭多謝坤哥多謝欣直多謝新城

演唱會最重要你以為係唱歌跳舞舞台效果燈光?唔係囉,係感恩!

山頂緊係多吉位
D人個個自動upgrade

男人信什麼唔係同JANICE合唱你估首歌會有咁好成績咩?你估得佢一個人唱d人會聽首歌咩?完全唔識感恩.
之 ...
ronald040208 發表於 2018-1-7 12:38

其實當年男人信什麼真係好hit咩? 唔覺囉

PerryXD 發表於 2018-1-7 11:31

佢真係好搏 濕完都唔抹身好擔心佢病

不如下次叫JW開個感恩演唱會,每首歌唱完都要祈禱感恩多謝天父爸爸多謝黎明多謝衛蘭多謝坤哥多謝欣直多謝新 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-7 13:28

呢個Concept可以留比美霏下一次演唱會

佢真係好搏 濕完都唔抹身好擔心佢病
帥小寶` 發表於 2018-1-7 14:35

得一場 病左都無所謂

痴線,唔開心睇呢個post會笑住出返去
Btw, 想聽矛盾一生 (淨係識呢首)

得一場 病左都無所謂
PerryXD 發表於 2018-1-7 15:14

可能已經病左,今日無update ig

不如下次叫JW開個感恩演唱會,每首歌唱完都要祈禱感恩多謝天父爸爸多謝黎明多謝衛蘭多謝坤哥多謝欣直多謝新 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-7 13:28

笑死我,唔駛理d無聊人啦

笑死我,唔駛理d無聊人啦
lemontea1069 發表於 2018-1-7 16:18

新一屆女金啲fans真係以為人哋冇邀請佢偶像做嘉賓
有冇諗過可以係佢地自己偶像/ 唱片公司拒絕人?

有冇諗過可以係佢地自己偶像/ 唱片公司拒絕人?{:4_102: ...
hehehaha 發表於 2018-1-7 18:55

得罪講句,我覺得佢d fans越黎越煩
拿,我無話個歌星架

原來尋晚內地有直播喔...

佢剛update fb話無諗過咁多人買飛支持自己
仲full house

有冇諗過可以係佢地自己偶像/ 唱片公司拒絕人?{:4_102: ...
hehehaha 發表於 2018-1-7 18:55

我有諗過呢個可能性,但係覺得可能性低因為JW一直被我嘅感覺係想脫離Janice的影子所以冇請唔出奇,個問題係佢唱男人信什麼因為呢首歌同Janice有好大嘅association,大家認識JW都係多得呢首歌,加上Janice之前請過佢幾次上紅館(雖然係A music安排)所以有小小覺得JW要還人情 (also can't deny that JW had benefitted from Janice's success in the past),不過真係要恭喜JW成功做到呢個演唱會,佢嘅努力有目共睹。

環球次次d show都好娘
2009 Kay
2013 Kary
2015 Kelly
hehehaha 發表於 2018-1-6 11:49 PM

環球有幾中意K字母
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

原來尋晚內地有直播喔...
steven891026 發表於 2018-1-7 10:14 PM

內地邊度有直播?opensky.tv?

內地邊度有直播?opensky.tv?
Qmen 發表於 2018-1-8 01:10

唔知道喔,見有FULL VER 可以DOWNLOAD ...
不過畫質真係好一般咯...

唔知道喔,見有FULL VER 可以DOWNLOAD ...
不過畫質真係好一般咯...
steven891026 發表於 2018-1-8 01:41 AM

我想要
邊度下載?