返回列表 發帖
今晚幾點完?
honam0408 發表於 2018-7-10 22:30

10:308:45開show

兩個live都好穩
唱24真係叫出黎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 29
1. 山旮旯 2. 悲觀生物學 3. 金草莓

兩個live都好穩
唱24真係叫出黎
帥小寶` 發表於 2018-7-10 23:47

如水高音位差少少,不過overall問題不大啊~

Janice x Jason moov live

1.Janice + Jason - Teenage Dream
2.Janice - I don't know I don't care
3.Ja ...
stephybest 發表於 2018-7-10 21:04

個SHOW都悶下我坐G區, 見到好多人響佢中間已經走左兩個歌手冇咩火花, 一個人唱完到另一個, D歌又好似冇乜THEME咁~仲要唱唔少英文歌
從來冇睇過咁悶既SHOW
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

個SHOW都悶下我坐G區, 見到好多人響佢中間已經走左兩個歌手冇咩火花, 一個人唱完到另一個, D ...
oreo 發表於 2018-7-11 01:16

佢哋live真係好好 但係我覺得個live嘅rundown完全冇貼緊夢想個主題 同埋播完d片接住落嚟歌都九唔搭八
其實真心商演show都可以好好睇 好似上年我睇hins×joey真心好正 但係唔知點解janice同jason明明可以做到更多火花出嚟 但係可能礙於準備時間唔夠(?)所以今次真係差咗d
希望佢哋有日可以好似hacken同joey咁真正搞場好睇嘅演唱會

Jason好似冇一次同其他(女)歌手做show係有火花架lor,上次同阿Mag做大陸show又係冇交流,不過以為今次會唔同因為Jason同Janice好似friend D... 鬼咩,Jason又冇台風又同Janice冇咩交流(除左24之外,其他合唱歌都好似冇乜眼神接觸),Jason最唔好嘅習慣就係唱緊歌果陣手插褲袋同望地下,企起到成look木咁,反而Janice就表現得好free... 不過個set list又冇驚喜,真係失望。

太多英文歌,太少互動,同埋Janice一講野就冷場(真係好慢),不過歌係正嘅,兩個都唱得好

第一次睇show見啲觀眾咁冇禮貌同唔識尊重,就算覺得悶,都唔應該喺人地介紹同多謝緊隊band嘅時候咁走法,見識到啲拎免費飛嘅網上行客幾咁垃圾

其實moov live 同 拉闊d 觀眾都好衰格
好似趕尾班車咁
暗中傾慕你也是我有的自由

太多英文歌,太少互動,同埋Janice一講野就冷場(真係好慢),不過歌係正嘅,兩個都唱得好

第一次睇show見 ...
Crooks 發表於 2018-7-11 09:58

痴L線講credit嗰陣好似暴動咁 真係冇品

其實moov live 同 拉闊d 觀眾都好衰格
好似趕尾班車咁
lemontea1069 發表於 2018-7-11 11:49

最近送禮個個好多人早走
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

其實moov live同拉闊次次都海量sponsor飛
有幾多人係真係好想睇而入場丫
仲要開平日
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

連我個fd陪我黎睇都話d觀眾好冇禮貌
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

揾到飛看蝦餃老母了

準備入場聽最佳位置 最愛演唱會 薰衣草 風花雪 花花宇宙同大日子
。Kaykay。Taytay。Kelly。

揾到飛看蝦餃老母了

準備入場聽最佳位置 最愛演唱會 薰衣草 風花雪 花花宇宙同大日子 ...
nicknicknick 發表於 2018-7-15 16:20

我都有超級好心既cm 朋友幫我入場,到時一齊花花宇宙

in 蝦餃 we trust

in 蝦餃 we trust
釘釘 發表於 2018-7-16 10:04

連你有事瞞住我都唔記得

連你有事瞞住我都唔記得
nicknicknick 發表於 2018-7-16 21:33

好熟喎    乜我有唱過咩?

好熟喎    乜我有唱過咩?
lemontea1069 發表於 2018-7-16 23:00

明明當年叫做有plug過下
遲啲佢又當sidetrack嫁喇

nicknicknick 發表於 2018-7-17 00:43

首歌上過tvb 亞軍

nicknicknick 發表於 2018-7-17 00:43

當年有係慈善SHOW唱過LIVE架 佢有無咁無記性啊

KELLY 自己唱过的都不记得
上次在微博 FB上直播 新歌
我提出 想听 充满你    Kelly 一脸茫然
后来Kelly要去查查 这首歌。。。
好想听

當年有係慈善SHOW唱過LIVE架 佢有無咁無記性啊
釘釘 發表於 2018-7-17 09:41

生左兩件就乜都唔記得晒
如果有快樂情人就好

今次Producer唔.係. Mark. Lui

生左兩件就乜都唔記得晒
如果有快樂情人就好
lemontea1069 發表於 2018-7-17 10:49

有呢首或者臨走前吻我就好喇

有呢首或者臨走前吻我就好喇
nicknicknick 發表於 2018-7-17 18:25

如果有埋前世真係喊出黎

如果有埋前世真係喊出黎
lemontea1069 發表於 2018-7-22 16:25

好时光 充满你

好慘,搵唔到飛睇。。。
Kelly話會出啲band sound嘅舊歌,我估會有Ask同都是你的錯。暫時未諗到佢仲有冇其他band sound歌

好慘,搵唔到飛睇。。。
Kelly話會出啲band sound嘅舊歌,我估會有Ask同都是你的錯。暫時未諗到佢仲有冇其 ...
Serendipity 發表於 2018-7-23 01:35

蝦餃老母應該會當風花雪同誰願放手係band sound

蝦餃老母應該會當風花雪同誰願放手係band sound
nicknicknick 發表於 2018-7-23 06:34

花花宇宙 大日子 band sound version

艾石仔 發表於 2018-7-23 07:56

最愛演唱會 風花雪 一切很美只因有你 band sound version

真係唔敢對佢有任何期望...不過如果佢今次唱哂新碟八隻歌
都同佢平時演唱會唔同架啦...畢竟佢都可能只唱一次
跟住下次演唱會又繼續以前既RUNDOWN

如果冷淡接冰室唱都幾正

如果冷淡接冰室唱都幾正
lemontea1069 發表於 2018-7-23 12:59

冰室好正  56X的曲LIVE  就在02飞天舞会 演唱会上唱过

好慘,搵唔到飛睇。。。
Kelly話會出啲band sound嘅舊歌,我估會有Ask同都是你的錯。暫時未諗到佢仲有冇其 ...
Serendipity 發表於 2018-7-23 01:35

Moov 有活動送飛
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

最愛演唱會 風花雪 一切很美只因有你 band sound version
stephybest 發表於 2018-7-23 08:21

誰願放手  對你太在乎 band sound ver.

艾石仔 發表於 2018-7-23 07:56

見到個名都打冷震

誰願放手  對你太在乎 band sound ver.
misterben111 發表於 2018-7-23 17:47

最系列2. 0  band sound ver

最系列2. 0  band sound ver
youfuqi 發表於 2018-7-23 21:33

最好給最好
Happy and Blessed.

聽晚多左張飛
有冇kelly fans 有興趣?

最好給最好
jose 發表於 2018-7-23 21:46

那就最系列3.0不过这首不如 那两首

聽晚多左張飛
有冇kelly fans 有興趣?
lemontea1069 發表於 2018-7-24 11:28

係咪單丁位?
Happy and Blessed.

係咪單丁位?
jose 發表於 2018-7-24 13:57

yes ar

Flop 到今晚開show都冇人討論

Flop 到今晚開show都冇人討論
nicknicknick 發表於 2018-7-25 16:55

想討論啲咩……佢都講到明唱曬新碟新歌+投票嗰五首爛鬼野其中一首

Moov 有活動送飛
misterben111 發表於 2018-7-23 17:45

真係中咗呀!好彩有參加呢個遊戲,好期待!

moov fb直播部份: https://www.facebook.com/MOOVHK/videos/10156203233363941/

直播第一首係冷淡
搖滾區的神經病ig

佢個look同個台同啲graphics都靚過佢個lets celebrate好多

話唱咗七首...打字機唱咗未?
搖滾區的神經病ig

點解咁小型既Show都咁多大陸人...?