返回列表 發帖
竟然係唱我會掛念你

紀念品哩PART做咩事
玩佢地4個FANS咁, 又唱得難聽- -

d fans好恐怖

點解要買飛既人聽路人唱歌
我估最好睇係開頭個part

估唔到有生之年會聽到為自己作証 live
暗中傾慕你也是我有的自由

lemontea1069 發表於 2018-7-25 21:47

好正

lemontea1069 發表於 2018-7-25 21:47

我幾驚佢話唱希望
好聽到想痛哭
。Kaykay。Taytay。Kelly。

痴左線咁好聽 "8首新歌加都是你的錯
抵到爛
無三寶既演唱會都好正

認真未聽過為自己作證咁濟

最尾encore全部湧晒出去都好正

冇比蝦餃老母打到手

最尾encore全部湧晒出去都好正

冇比蝦餃老母打到手
nicknicknick 發表於 2018-7-25 22:24

係山頂默默咁睇班人衝出去

為自己作證 正! 估唔到 Kelly 仲記得

為自己作證 正! 估唔到 Kelly 仲記得
rainbow12 發表於 2018-7-25 22:31

Kelly話成日諗起呢首歌
但九十萬年都唔唱一次

真係中咗呀!好彩有參加呢個遊戲,好期待!
Serendipity 發表於 2018-7-25 19:44

你就好啦
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

同埋佢係咪練咗新gesture

成日好似想rap首歌出嚟咁

今晚唔洗手喇
握到手

痴左線咁好聽 "8首新歌加都是你的錯
抵到爛
無三寶既演唱會都好正

認真未聽過為自己作證咁濟 ...
釘釘 發表於 2018-7-25 22:23

前面d人勁嗌花花宇宙

邊到有得睇KELLY 唱為自己作証?

睇個FB LIVE, 仲正過紅館SHOW, 原來監制係呀JACK, 成條TEAM 直接由MOOV IN CHARGE
唔怪得啲製作正過LC 勁多 !!!!

邊到有得睇KELLY 唱為自己作証?

睇個FB LIVE, 仲正過紅館SHOW, 原來監制係呀JACK, 成條TEAM 直接由MOOV I ...
MKDC7021 發表於 2018-7-25 23:17

開頭八隻新歌完全係紅館質素
好過letscelebrate n倍

好想kelly開sidetrack show

打字機 好正啵
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

開頭八隻新歌完全係紅館質素
好過letscelebrate n倍
721AXA 發表於 2018-7-25 23:21

LC 最尾ENCORE PART, 新細明體呀,凸 !!!!!! 認真到用新細明體 !!! 莊細榮 <-- 凸凸凸凸

回復 120# stephybest

係, LIVE 版一啲都唔娘, 仲幾好睇

Kelly 又話紅館見
唔知幾時

回復  stephybest

係, LIVE 版一啲都唔娘, 仲幾好睇
MKDC7021 發表於 2018-7-25 23:27

舞台效果好合適!!

LC 最尾ENCORE PART, 新細明體呀,凸 !!!!!! 認真到用新細明體 !!! 莊細榮
MKDC7021 發表於 2018-7-25 23:26

佢自己都話覺得今次舞台效果好靚
唔知佢係點睇letscelebrate

https://www.youtube.com/watch?v=xDOBb662KkI

搵到了, 正到HIGH HIGH

Kelly真係好玩得!
臨尾叫班fans衝出去一齊high
親民到一個點!

Kelly真係好玩得!
臨尾叫班fans衝出去一齊high
親民到一個點!
stephybest 發表於 2018-7-25 23:39

Kelly 真係好正
又錫Fans

回復 125# 721AXA

希望佢下個紅館SHOW 可以搵返個正常導演!!!! 或者搵返MOOV IN CHARGE

Kelly 又話紅館見
唔知幾時
lemontea1069 發表於 2018-7-25 23:31

竟然, 留意唔到, 唱完邊首歌講?

希望下次紅館唱多的其它歌
今晚嘅氣氛的確好正
無論歌曲定舞台設計比上次紅館正N倍

竟然, 留意唔到, 唱完邊首歌講?
MKDC7021 發表於 2018-7-25 23:43

走時講

希望下次紅館唱多的其它歌
今晚嘅氣氛的確好正
無論歌曲定舞台設計比上次紅館正N倍 ...
sunshine 發表於 2018-7-25 23:43

其實Kelly 真係好多貨
就算計派過既好多都可以再唱
假天真都n年無唱

其實Kelly 真係好多貨
就算計派過既好多都可以再唱
假天真都n年無唱
lemontea1069 發表於 2018-7-25 23:50

佢啲貨多到, 整夠10個RUNDOWN 都仲有淨,31張大碟, 仲要未計啲D細碟, 新曲+精選

live 正好爆
正到我都怀疑假唱 kelly live 真的好正
冷淡 简直爱到不行

你就好啦
misterben111 發表於 2018-7-25 22:41

我好努力諗要寫想聽佢唱邊首,最後我寫咗都是你的錯!bingo! 咁就有飛~
個show勁正,唱真side track 好驚喜,新歌有幾隻其實唔易唱但都演繹得好好,最衰個show太短好唔夠喉!

我好努力諗要寫想聽佢唱邊首,最後我寫咗都是你的錯!bingo! 咁就有飛~
個show勁正,唱真side trac ...
Serendipity 發表於 2018-7-26 00:02

仲要係開得一場。

有冇人有今次SHOW 個RUNDOWN ?

同埋呢個show 之後唔好再話kelly 唔唱得

有冇人有今次SHOW 個RUNDOWN ?
MKDC7021 發表於 2018-7-26 00:07

8首新歌
歌迷代表 纪念日
我会挂念你
都是你的错
为自己作证
最佳位置
最爱演唱会

釘釘 發表於 2018-7-26 00:12

Kelly 咁多年live 都超穩定
係反佢d 人亂屈

係反佢d 人亂屈
lemontea1069 發表於 2018-7-26 00:24

完全同意!啲人根本都冇聽過就亂咁講。Kelly 即使唔係實力派,但live 比同期女歌手都穩定。

公道講句啦,
今晚開頭兩首:尾站天國,花見小路降key唱,
都feel到kelly好緊張,呢兩首真心難唱既,
不過之後越唱越好,之後直頭cd version上身

係反佢d 人亂屈
lemontea1069 發表於 2018-7-26 00:24

佢今日唱幾首爆高音上去我都驚
但最後又唱到喎

公道講句啦,
今晚開頭兩首:尾站天國,花見小路降key唱,
都feel到kelly好緊張,呢兩首真心難唱既,
不過 ...
stephybest 發表於 2018-7-26 00:35

冷淡live 真係超正
好聽過cv version

因為loop 為自己作證聽返風花雪隻碟
真係神碟黎,22年一d都唔out

今次kelly用moov班底做騷有新野出到黎,
七首新歌用左個愛情故事去做包裝,
一邊播獨白+一邊唱歌其實好流暢,
加埋啲靚props同background係令成件事昇華

真係好正。尤其新歌個part。
唔知moov live 會唔會出碟呢。

今次kelly用moov班底做騷有新野出到黎,
七首新歌用左個愛情故事去做包裝,
一邊播獨白+一邊唱歌其實好流暢 ...
stephybest 發表於 2018-7-26 02:23

下次紅館佢又搵返果幾件遠古文物幫佢架啦
所以今次真係好難得

釘釘 發表於 2018-7-26 00:12

老老實實打字機佢唱得無乜力咁
但整體都唱得幾好