返回列表 發帖
Alfred 今晚狀態好好,個人同把聲都好鬆
由頭到尾都 好穩定 好有自信
佢一向都壓到台,但要狀態好先壓到歌
...
Bluejays 發表於 2018-8-4 00:35

睇完個Show,只希望紅館可以將 從來沒發生,最喜歡不是我同登對 重新出土
呢三首SideTrack真係好鐘意

我好希望紅館騷劇集歌part得我的離開也是愛同遺物出現!
同埋唔該唱下定格 他不好同Be my love呀!

其實乜野叫做 「想觀眾覺得我跳得好過MV」?咁拍 MV 嚟做乜?
(現在的確 live 跳得好過 MV 好多,而且仲要 ...
Bluejays 發表於 2018-8-4 03:50

https://www.instagram.com/p/BmAgjtPA_DI/?taken-by=warnermusichk

其實要唔娘好易 ... casual 到咁仲好睇,更有 style 同味道
點解成日為左要玩概念(又玩得唔好)
而犧牲左最基本嘅 審美同feel 呢?
我寧願 live 睇佢同班 dancers 著便服好過
根本班 dancers 做翻自己嘅時候,係型嘅
只係個 MV 概念 同 styling 攪到佢地咁娘
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

MV 概念 styling @constanclee

回復 248# Ching2015

請問有無錄恐怖情人呢首歌?想睇QAQ

回復  Ching2015

請問有無錄恐怖情人呢首歌?想睇QAQ
wintrezeguet 發表於 2018-8-4 19:42

考慮左一陣睇定錄,最後無錄。係sdoorworkshop ig story搵到。不過只得24小時,其他link未搵到,遲的會搵下B站

回復 255# wintrezeguet

微博許廷鏗超話有大陸粉絲放左恐怖情人一分鐘版本,重有其他歌full version. 你上微博睇下啦,算多。

原來jason同janice moov live viutv 啱啱轉播完
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

原來jason同janice moov live viutv 啱啱轉播完
kevinlai1621 發表於 2018-8-12 14:18

有人up咗上bilibili
cut咗We Don't Talk Anymore同全部Talking
搖滾區的神經病IG

《KKBOX LIVE:another journey 小塵埃音樂會》
演出時間﹕2018年10月21日(日)
演出地點﹕九展 Music Zone
門票價格﹕HKD$380 (每張門票附送KKBOX 30天白金服務價值$58)
開售時間﹕2018年9月10日早上10時
購票平台﹕KKTIX (www.kktix.com)

附加資料﹕
佢地會響音樂會上唱曬三張專輯嘅歌,仲會有好好聽嘅翻唱作品

Source: KKLive fb
搖滾區的神經病IG

《KKBOX LIVE:another journey 小塵埃音樂會》
演出時間﹕2018年10月21日(日)
演出地點﹕九展 Music Zo ...
阻住 發表於 2018-9-3 12:43

poster 又抄人

《DBS Presents: JOOX Live 2018 - A night with Eman》
日期:2018年10月3日(星期三)
時間:晚上8時
地點:旺角麥花臣場館

Source: JOOX fb
搖滾區的神經病IG

2018年最後一場KKBOX LIVE嘅主角:Hubert 胡鴻鈞
Score:kkbox fb
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
誰人在聽 誰人在唱
生於斯

2018年最後一場KKBOX LIVE嘅主角:Hubert 胡鴻鈞
Score:kkbox fb
pooh1460 發表於 2018-9-19 12:49

胡鴻鈞Huberthood KKBOX LIVE
時間:2018年12月9日 (星期日) 晚上 8:15
地點:香港會議展覽中心 Hall 5FG

【The Club呈獻:MOOV LIVE JW】
日期:2018年11月14日(星期三)
時間:晚上8:15
地點:海洋公園怡慶坊

9月27日,上午10時起準時撲飛!
https://event.moov.hk/moovlivejw2018/
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 7
1.G.E.M. - 睡皇后 (1 Week No.1)
2.古巨基 - 亂世情侶 (1 Week No.1)
3.容祖兒 - 一種永遠

網上行夢想系 MOOV LIVE 古巨基 X 方皓玟
2018年12月16日 (星期日)
8:15PM
會展Hall 5BC

Source: MOOV fb
搖滾區的神經病IG

二汶=真瑞粉

二汶=真瑞粉
mychart- 發表於 2018-10-3 22:08

神粉先啱

有無rundown
驚人先開始睇到, 之前JOOX APP得black screen
搖滾區的神經病IG

DBS Presents: JOOX Live 2018 – A Night With Eman 20181003 歌單

愛情是一種法國甜品
只怕不夠時間看你白頭
Yeah
我變成我
Do You Love Me
驚人
搖到外婆橋
最難唱的情歌
最幸運的人
People Like Us
Towerblock
鏡子說
Medley:紅豆 + 數你 + 少女的祈禱 + 單車 + 黃金時代 + 今日 + What’s up? + Hey Jude
仙樂飄飄處處聞
Wanna Be

Encore:
無忘花
剎那的烏托邦

From 林二汶 lam2 後援會 fb

岩岩係fb見到 from 音樂日常fb page
Rundown:
01. 愛情是一種法國甜品
02. 只怕不夠時間看你白頭
03. Yeah
04. 我變成我
05. Do You Love Me
06. 驚人
07. 搖到外婆橋
08. 最難唱的情歌
09. 最幸運的人
10. People Like Us
11. Tower Block + 無忘花Outro
12. 鏡子說
13. Medley: 紅豆/數你/少女的祈禱/單車/黃金時代/今日/What's Up/Hey Jude
14. 仙樂飄飄處處聞
15. Wanna Be

Encore:
16. 無忘花
17. 剎那的烏托邦
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

「KKBOX LIVE:Huberthood胡鴻鈞 」
日期:2018年12月9日
時間:8:15PM
地點:香港會議展覽中心HALL 5FG
開賣日期:2018年10月13日(星期六)
開賣時間:早上10點
門票組合詳情:
1) 「藍區門票1張+KKBOX 90天白金帳號」=$520
2) 「紅區門票1張+KKBOX 90天白金帳號」=$400
3) 「黃/綠區門票1張+KKBOX 90天白金帳號」=$280
KKTIX購買網址: https://kkbox.fm/83ZYiJ

Source: kkbox fb
搖滾區的神經病IG

「KKBOX LIVE:Huberthood胡鴻鈞 」
日期:2018年12月9日
時間:8:15PM
地點:香港會議展覽中心HALL 5FG
...
阻住 發表於 2018-10-10 00:27

今早開售,最貴票已售罄

小塵埃好正
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 下一位前度 2. 裝睡的情人 3. 黑人問號

如何從夏天活過來(黃姸)
笑容迷路了(黃姸)

貓大人息怒
我愛京達卡
仙樂處處飄

阿花的故事

小太陽
卜卜卜
Don't Think Too Much
Upside Down
Fuerteventura
Cameo Lover

飛吧!獨角仙
陪著你走
Don't Say Sorry
哪兒(+葉蘊儀)
如果一打

Be Little

瞎子摸象
化險為夷
萬物之靈
生命有價
慢活
這感覺

Our Song
Stricken Chord

網上行夢想系 MOOV LIVE 古巨基 X 方皓玟
2018年12月16日 (星期日)
8:15PM
會展Hall 5BC

Source: MOOV fb ...
阻住 發表於 2018-10-3 20:19

小明!!!

Jw笑到我癲左延禧版矛盾一生

KKBOX會員有得抽胡鴻鈞有80個名額
https://event.kkbox.com/huberthood.hk/?ktm_id=KnzPYsnjKjsapS_2V1
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

建行(亞洲)CCB(Asia):特選客戶於2018年12月22日或之前成功開立建行(亞洲)儲蓄或支票戶口及關注建行(亞洲)Facebook專頁或微信官號,就有機會獲得《中國建設銀行(亞洲)呈獻 MOOV LIVE AGA》門票2張!音樂會門票數量有限,先到先得,仲唔快啲行動?! 詳情請瀏覽 www.asia.ccb.com/agaconcert2019 。受條款約束。
7.12千年如一日
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

建行(亞洲)CCB(Asia):特選客戶於2018年12月22日或之前成功開立建行(亞洲)儲蓄或支票戶口及關注建行(亞洲)F ...
dom 發表於 2018-11-28 22:37

poster同佢喺大陸個tour一樣
Jayant Music Chart 2019 Week 7

胡鴻鈞Huberthood音樂會

開場:2030
1)幸福
2)高攀

3)燕尾蝶
4)男生圍
5)偉業街

6)偷聽情歌
7)情人自擾
8)今天之後(自彈自唱)
9)忍
10)我沒有傷心(吳若希)
11)野孩子(吳若希)

12)天地不容
13)明白了
14)一生一心

15)失控
16)Medley: 連名帶姓/慢慢喜歡你/情歌/失落沙洲/旅行的意義/連名帶姓
17)化蝶

18)雙飛
19)不許你注定一人(with Dear Jane)
20)如這麼愛他(with Dear Jane)
21)到此一遊

Encore:
22)遙不可及
23)朋友身份

完場:2240

明明都多自己歌, 但係一半都翻唱
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

胡鴻鈞Huberthood音樂會

開場:2030
1)幸福
2)高攀

3)燕尾蝶
4)男生圍
5)偉業街

6)偷聽情歌
7)情 ...
表妹保莉 發表於 2018-12-9 21:26

竟然連親生仔都係只唱七首劇歌
寧願cover落肥何面XD

Jinny 唱野孩子都好難聽下

Jinny 唱野孩子都好難聽下
艾石仔 發表於 2018-12-9 23:09
真係K房質素 ...
BTW Verse 2早咗入嗰下好噴

真係K房質素 ...
BTW Verse 2早咗入嗰下好噴
cymusic 發表於 2018-12-9 23:14

入錯左兩野
最後又唔記得歌詞
不如唱番自己歌

況且佢揀同Dear Jane合唱都唔揀吳若希,
應該除左真係同公司之外,正常都唔會搵佢做嘉賓

入錯左兩野
最後又唔記得歌詞
不如唱番自己歌

況且佢揀同Dear Jane合唱都唔揀吳若希,
應該除左真係同公 ...
表妹保莉 發表於 2018-12-9 23:19

唔明點解唔合唱暗戀

竟然無理性感性/為愛冒險

唔明點解唔合唱暗戀
艾石仔 發表於 2018-12-9 23:32

仲有救救我

佢唱好多cover.唱國語比廣東歌好聽。

唔明點解唔合唱暗戀
艾石仔 發表於 2018-12-9 23:32

所以我覺得其實Friend還Friend,佢都未必真心想搵吳若希做嘉賓

竟然連親生仔都係只唱七首劇歌
寧願cover落肥何面XD
JayantL 發表於 2018-12-9 23:08

佢都係明顯地想有自己班底做歌
劇集同劇歌係為左係個圈生存而做既

佢唱好多cover.唱國語比廣東歌好聽。
Ching2015 發表於 2018-12-9 23:43

國語段Medley好正,唔知係要送比邊個

真係寧願佢翻唱都好過唱堆罐頭歌

忍唱得好好!

忍唱得好好!
帥小寶` 發表於 2018-12-10 00:45

特登唱比阿Mag聽,真係喊死

真係寧願佢翻唱都好過唱堆罐頭歌
帥小寶` 發表於 2018-12-10 00:44

都係果句啦,今日個音樂會證明左胡都係唔想唱肥佬堆歌

Hubert唱得幾好呀,啲觀眾氣氛好好添,
一開始就比佢地咁熱情嚇一跳,原來tbb真係仲有影響力,
降魔的吸左好多fans,師奶又有後生仔女又有小朋友都有,
同埋佢都算幾好人緣,勁多歌手朋友同tvb藝人去撐場,
佢有啲劇歌都ok好聽,明白了+一生一心,
呢啲舊舊地既劇歌都仲未有johnny yim陣罐頭味,
不過覺得佢唱好多慢歌,冇咩快歌好似得雙飛upbeat少少,
最無厘頭係臨尾到此一遊拋波。。。

估唔到佢啲fans都幾多

Hubert的live真係超級正,好多首高難度歌唱得超水準,jinny就真是唱k質素,仲要入錯甩咀咩都齊

最驚喜是dear Jane 做嘉賓,我好早5點幾去取票時已聽到佢地 rehearsal 唱左兩次如這麼愛她,果時聽到把聲唔似hubert,仲以為係個音響問題,原來是Dear jane在綵排

佢fans原來真係咩年齡都有,我知好多大馬和內地粉都專登來香港睇show, 完show時八卦去睇佢地fans club排位影大合照,上至老婆婆,下至4、5歲小朋友粉,全部乖乖等hubert, 我心唸,d小朋友今日唔洗番學嗎?咁夜都仲唔走

回復 296# 帥小寶`

4千個位,佢之前都擔心,最後d票好快賣哂,貴果隻仲要係兩個鐘售罄鐘, 好彩我搭歌迷會一早訂左,雖然我唔係會員
我覺得佢有能力開紅館,不過都唔心急,寧願佢慢慢來,做多D非劇歌先

佢應該好快會有大場做

回復  帥小寶`

4千個位,佢之前都擔心,最後d票好快賣哂,貴果隻仲要係兩個鐘售罄鐘, 好彩我搭歌迷會 ...
nazcaline 發表於 2018-12-10 10:12

下年仲有降魔的2比佢繼續谷人氣,應該上到紅館