返回列表 發帖
佢上紅館果D 衫我諗得紙醉金迷係全部好睇Love Fighters 就 7:3
Let's Celebrate ...... Speechless ...
釘釘 發表於 2018-7-26 11:49

真正靚衫我覺得係飛天舞會
【This is MC】澳門見

老母記性差全程都望MON可能驚唱錯野 所以就住黎唱
釘釘 發表於 2018-7-26 09:04

我覺得現場睇應該係佢抓住支咪唱,唔用earphones 來跳住唱就比較難唱得好,跳舞都會無咁好睇。但總嘅來睇算比較驚喜合格!

如果係就正..或者上網比人預訂..收幾多訂就做幾多隻CD.不過應該都無咩可能...因為遲D MOOV都會有足本版放 ...
honam0408 發表於 2018-7-26 11:45

Leon 做過呢樣野而且好成功,賣左兩萬幾隻

15年最大敗筆係妝髮好記得個紫色中毒嘴唇妝+中年呀婆短曲髮,簡直老左好多,
今次成個project留 ...
stephybest 發表於 2018-7-26 11:19

我发现Kelly最近几次红磡演唱会 发型妆容真的 无言15年正如你所说
08年服装除了蛇舞好看。。。其他真的一般  opening的发型奇奇怪怪的
04更不用说了  假发看着掉价

这次音乐会真Kelly  好仙  美死

我发现Kelly最近几次红磡演唱会 发型妆容真的 无言15年正如你所说
08年服装除了蛇舞好看。。。其他真 ...
youfuqi 發表於 2018-7-26 12:42

希望下次紅館保持水準
打字機live 令首歌唔同晒

希望下次紅館保持水準
打字機live 令首歌唔同晒
lemontea1069 發表於 2018-7-26 12:48

下次红馆  何时啊 2019肯定是不可能  2020?庆祝入行25周年吗?哈哈哈48岁的虾饺妈

Kelly 好岩唱型格歌
如果佢下次紅館前仲有新歌
希望出返有時寂寞果類
尋晚都是你的錯型到裂開 ...
lemontea1069 發表於 2018-7-26 11:40

Moody歌(冷淡)+型格歌(kelly bag)都夠做兩part

Moody歌(冷淡)+型格歌(kelly bag)都夠做兩part
stephybest 發表於 2018-7-26 13:12

最後變番醉迷情人

最後變番醉迷情人
艾石仔 發表於 2018-7-26 13:14

突破盲腸
唱返冰室 假天真 take my hand 我敢去愛 對不起不是你
呢堆少唱既主打我都願

08年服装除了蛇舞好看。。。其他真 ...
youfuqi 發表於 2018-7-26 12:42

13年moov live大家都遺忘左。。。
自從當日唱完so hot之後,覺得佢自動delete左首歌,可能太尷尬

最後變番醉迷情人
艾石仔 發表於 2018-7-26 13:14

唔好咁啦!佢唱大日子 花花宇宙 星夢情真都冇咩所謂,
講真經典就必唱,但rundown一定要放多啲二線主打同side track!!!好似尋晚咁bit一首 為自己作證都好!!

13年moov live大家都遺忘左。。。
自從當日唱完so hot之後,覺得佢自動delete左首歌,可能太尷尬 ...
stephybest 發表於 2018-7-26 13:20

reflection  这张真的存在感很低happy girl 也是

為自己作證好適合演唱會唱
昨晚應該好多人無聽過但氣氛都好好

reflection  这张真的存在感很低happy girl 也是
youfuqi 發表於 2018-7-26 13:45

其實飛天舞會/baby cat/愛/Stylish Index/Grace And Charm/HAPPY GIRL/Reflection

咁多隻碟都好似無出過咁...演唱會唔多會唱
baby cat好似SINGLE...成隻碟得<最佳位置>一首歌

好犯賤
口說不
尋晚係現場有d 想聽花花宇宙大日子

stephybest 發表於 2018-7-26 13:12

Kelly Bag正野 不過佢99.9%唔記得自己有呢首歌吧

Kelly Bag正野 不過佢99.9%唔記得自己有呢首歌吧
mgiks 發表於 2018-7-26 15:01

佢會以為係屋企個KELLY BAG Instead of 呢首歌仲有鞋呀!鞋!  正到癲左
下個紅館可唔可以比fans 話事

一開始唱k響大日子個前奏全場勁high
nicknicknick 發表於 2018-7-26 14:59

後面班人叫佢唱大日子心諗………

part:moody歌1.冷淡     2.冰室   3.有时寂寞   4.我不爱高柏飞

part:型格歌
1.kelly bag    2.抱歉柯德莉夏萍    3. 鞋啊!鞋     4.你这个男人    5.大

哈哈哈   意淫一下下

佢會以為係屋企個KELLY BAG Instead of 呢首歌仲有鞋呀!鞋!  正到癲左
下個紅館可唔可以比fans 話 ...
釘釘 發表於 2018-7-26 15:11

迷幻的   无限  动感的   大
印度的   宝莱坞生死恋
rap的    baby  cat

下個紅館可唔可以比fans 話 ...
釘釘 發表於 2018-7-26 15:11

佢成日都話FANS想聽紅眼晴 / 好時光
但佢繼續 大日子/花花宇宙
上次話唱青鳥 結果走數
話唱 零 結果 得兩句...

佢成日都話FANS想聽紅眼晴 / 好時光
但佢繼續 大日子/花花宇宙
上次話唱青鳥 結果走數
話唱 零 結果 得兩 ...
wewa1001 發表於 2018-7-26 15:31

别来无恙   唱了很多句  也算满足我都以为这次音乐会 会唱 红眼睛
之前Kelly在直播时候都清唱过

佢唱得穩左
但啲手部動作有啲騎呢以前唔係咁

佢唱得穩左
721AXA 發表於 2018-7-26 16:02

唔通數拍子數到楊超越咁XDDD

唔通數拍子數到楊超越咁XDDD
釘釘 發表於 2018-7-26 16:03

https://www.youtube.com/watch?v=rnYWWxbd9cg 0:48 1:05

好在投票係我會掛念你贏
果4首投黎唔知做乜

剛剛睇返 Kelly FB Live
之後再睇返大家既留言
真係好感動

其實今次出左四首高質新廣東歌真係好適合搞大 d 搞多 d
希望下次開演唱會時真係可以 Balance 返 hit 歌同 side track 歌
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

好在投票係我會掛念你贏
果4首投黎唔知做乜
lemontea1069 發表於 2018-7-26 16:10

好彩係呢首其他嗰啲聽到爛,
雖然佢唱都會照樣hyper

其實真係好感動

邊個諗過蝦餃老母頹做咁多年會突然之間開竅
nicknicknick 發表於 2018-7-26 17:04

希望佢開竅 知道換個team效果即刻唔同曬
下次開show同多啲唔同嘅人合作下/會真係聽下Fans意見

唔好一日MarkLui+奚仲文...呢個搭配諗起都知道咩效果

希望佢開竅 知道換個team效果即刻唔同曬
下次開show同多啲唔同嘅人合作下/會真係聽下Fans意見
唔好一 ...
mgiks 發表於 2018-7-26 17:26
大騷肯肯定又mark lui...

打字機睇現場正好多
同埋3首國語歌聽聽下其實都幾好loop.
不過全場最正一定係冷淡,真係超水準

佢唱得穩左
721AXA 發表於 2018-7-26 16:02

我都覺
不過都好過鄭四拜神台風
係咪個個年紀大左都會咁

知道係我會掛念你有少少感動
仲要接好少唱既真正金曲都是你的錯
希望下次紅館好好睇睇啦
上次叻些拿鼻成個show 都唔達我標準
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

今次kelly 個show 咁正
唔知上紅館佢會唔會順應民意
唱多d 二線主打 加side track

我都覺  
不過都好過鄭四拜神台風
係咪個個年紀大左都會咁

知道係我會掛念你有少少感動
...
ricnature 發表於 2018-7-26 20:33

佢以前係BARBIE 手今次D歌咁難入 佢D手勢係應該提佢入同上高音
CLS 一個歌手話自己唔識入LIVE BAND 既最愛演唱會都得
你就知佢幾咁努力去背拍子

其實真係好感動

邊個諗過蝦餃老母頹做咁多年會突然之間開竅
nicknicknick 發表於 2018-7-26 17:04

要多謝13妹做BAND LEADER, 同多謝MOOV 監制JACK。
唔該下次紅館SHOW 預呢兩個人。

MARK + 仲文伯伯<-- BYE BYE PLS !!!

唱多d 二線主打 加side track ...
lemontea1069 發表於 2018-7-27 00:34

二線SIDE, 我突然想起, 如果我們在戀愛 <-- 佢肯唱, 應該又係喊死FANS

二線SIDE, 我突然想起, 如果我們在戀愛
MKDC7021 發表於 2018-7-27 13:15

呢首分分鐘要等到concert yy2先有得聽

唱多d 二線主打 加side track ...
lemontea1069 發表於 2018-7-27 00:34

發夢都想聽《愛》live
估計真係發夢先聽到

發夢都想聽《愛》live
估計真係發夢先聽到
mgiks 發表於 2018-7-27 22:50

為自己作證都有奇蹟
希望 kelly side track la

枯枝别刻 香薰恋爱治疗 逃出生天  夏天的绯闻
这些side 得不能再side 的 track
我也就想想罢了

我也就想想罢了 ...
youfuqi 發表於 2018-7-28 00:17

香薰戀愛治療超級正

香薰戀愛治療超級正
lemontea1069 發表於 2018-7-28 00:54

00演唱会好像唱过

我也就想想罢了 ...
youfuqi 發表於 2018-7-28 00:17

逃出生天... 喊出黎
連啲串流平台都無
同埋充滿你,安份守己都好鍾意
以前mark lui 啲side track k 歌好聽過晒主打
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

希望Kelly 可以每年一碟
keep 住有高質新歌同音樂會
當然都希望快d 上紅館

派台歌:
回情 / 心太軟 / You're The One / 嚴重 / Da De Dum (我失戀) / 情不自禁 / 一生一愛情 / 替換 / 天生戀愛狂 / ASK / 情毒 / 她比我醜 / 情人戰 / 最好給最好 / 有時寂寞

Side Track:
講不出口 / 撩我 / 清水心跳 / 香薰戀愛治療 / 枯枝別刻 / 充滿你 / 零 / 逃出生天 / 別來無恙
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

「KKBOX LIVE: Simply Me, Simply Alfred」
日期:2018年8月3日 (星期五)
時間:8:15PM
地點:旺角麥花臣場 ...
阻住 發表於 2018-6-26 19:18

參加kkbox活動抽中左飛去睇嘅朋友星期五見
星期六買左飛睇野仔連續兩晚去麥花臣
「微笑之中 接受還未有 答案。」

仲未見有公告話聽晚美鏗kkbox live有直播
係咪話全場唱自己歌但肥佬唔肯釋出善意所以無得直播

派台歌:
回情 / 心太軟 / You're The One / 嚴重 / Da De Dum (我失戀) / 情不自禁 / 一生一愛情 / 替換 /  ...
Our_Souvenir 發表於 2018-7-29 18:54

如果佢肯唱一次替換
肯定high 爆全場

抽唔中0堅飛 但又無平飛買 傷心
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

抽中咗金堅 一齊操入快樂
Infinity & Eternity