返回列表 發帖
癲架,個 production 根本演唱會一樣
星勤 發表於 2018-1-31 22:54

估唔到今次咁有budget!!其實係紅館質素,入場有枝轉色燈fing下已經好過以前,
啲歌詞背景又整得好靚,
加埋啲編曲又玩到好癲,有一班樂手幫啲歌改頭換面,
好多首都電子味道重左,
再加上歌詞真係夾到個主題出黎,原來美之好多歌都講快樂,
光頭該死的快樂+林夕詩情+周耀輝如一+美之anne frank,
好似美之第一次由歌詞為先去度個rundown??
之前既騷都focus音樂性而冇個大主題,Btw,really appreciate美之!!繼續做水百合繼續係火星玩!
成個紅衣女鬼look都可以穿到咁型棍,又擺隻公仔係頭上面,又掛一大串花係心口,但又carry得好好

今次居然冇鐵膽柳暗花明
重溫緊 把聲有啲浮
但依然好正
hehe 發表於 2018-1-31 23:17

鐵膽咪有我來自火星,低科技之歌,粒糖有毒。。。好似次次都拎呢幾首出黎改頭換面,
詩情改到好似酒廊爵士歌手咁

7月9號10am賣霏
Source: moov fb

另外有投票活動,最高票果首蝦餃呀媽果晚會唱

選擇包括
1. 最佳位置
...
阻住 發表於 2018-7-3 14:22

如果佢個投票list係:
如果我們在戀愛/零/好時光/紅眼睛/夏天的緋聞/前世
而家完全唔想投

Janice x Jason moov live

1.Janice + Jason - Teenage Dream
2.Janice - I don't know I don't care
3.Janice - Rainbow
4.Janice - 大哥

5.Jason - 霸氣情歌
6.Jason - 航拍
7.Jason - 上集大結局

8.Janice - 穿花蝴蝶
9.Jason - 夭心夭肺
10.Janice - 親愛的仇人

11.Jason - 就算世界無童話
12Janice + Jason - Falling Slowly
13.Janice + Jason - 24
14.Janice + Jason - 交叉神經
15.Janice + Jason - We don't talk anymore

16.Janice - 想像空間
17.Janice - 如水
18.Jason - 想創
19.Jason - 乜青

20.Janice - 離家出走
21.Janice - 驗傷
22.Jason - 沒有你,我甚麼都不是
23.Jason - 別來無恙

24.Janice + Jason - 生涯規劃

兩個live都好穩
唱24真係叫出黎
帥小寶` 發表於 2018-7-10 23:47

如水高音位差少少,不過overall問題不大啊~

花花宇宙 大日子 band sound version
艾石仔 發表於 2018-7-23 07:56

最愛演唱會 風花雪 一切很美只因有你 band sound version

Flop 到今晚開show都冇人討論
nicknicknick 發表於 2018-7-25 16:55

想討論啲咩……佢都講到明唱曬新碟新歌+投票嗰五首爛鬼野其中一首

打字機 好正啵
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復  stephybest

係, LIVE 版一啲都唔娘, 仲幾好睇
MKDC7021 發表於 2018-7-25 23:27

舞台效果好合適!!

Kelly真係好玩得!
臨尾叫班fans衝出去一齊high
親民到一個點!

公道講句啦,
今晚開頭兩首:尾站天國,花見小路降key唱,
都feel到kelly好緊張,呢兩首真心難唱既,
不過之後越唱越好,之後直頭cd version上身

今次kelly用moov班底做騷有新野出到黎,
七首新歌用左個愛情故事去做包裝,
一邊播獨白+一邊唱歌其實好流暢,
加埋啲靚props同background係令成件事昇華

佢連實體album都唔出
不過做得咁好應該出啦
最好連埋cd出 滿足下歌迷 ...
721AXA 發表於 2018-7-26 08:21

最ideal係出cd+moov live DVD

做自己的太陽呢首歌既live好有美心月餅廣告歌既感覺,
特別係一班dancers捧住幾個月亮型既燈係場中間行黎行去

答應最好聽
尋晚現場聽為自己作證好激動,佢終於唱一首side track
佢講正能量果時以為唱希望 ...
lemontea1069 發表於 2018-7-26 10:30

為自己作證真係好side side side track.....太細個既我未聽過

same xd我係有好小印象for 呢首歌
果陣真係太細個啦
而我又無特燈聽番d sdie track
佢唱果陣我都係呆 ...
釘釘 發表於 2018-7-26 10:53

我未聽過“為自己作證”,第一次聽覺得個編曲好似“真感覺”

冷淡  剧场版 好正
这次音乐会的 发型 服装 简直比15演唱会好一千亿双眼睛倍
好仙的Kelly ...
youfuqi 發表於 2018-7-26 11:03

15年最大敗筆係妝髮好記得個紫色中毒嘴唇妝+中年呀婆短曲髮,簡直老左好多,
今次成個project留返長頭髮就超掂!!

Kelly 好岩唱型格歌
如果佢下次紅館前仲有新歌
希望出返有時寂寞果類
尋晚都是你的錯型到裂開 ...
lemontea1069 發表於 2018-7-26 11:40

Moody歌(冷淡)+型格歌(kelly bag)都夠做兩part

我发现Kelly最近几次红磡演唱会 发型妆容真的 无言15年正如你所说
08年服装除了蛇舞好看。。。其他真 ...
youfuqi 發表於 2018-7-26 12:42

13年moov live大家都遺忘左。。。
自從當日唱完so hot之後,覺得佢自動delete左首歌,可能太尷尬

最後變番醉迷情人
艾石仔 發表於 2018-7-26 13:14

唔好咁啦!佢唱大日子 花花宇宙 星夢情真都冇咩所謂,
講真經典就必唱,但rundown一定要放多啲二線主打同side track!!!好似尋晚咁bit一首 為自己作證都好!!

好在投票係我會掛念你贏
果4首投黎唔知做乜
lemontea1069 發表於 2018-7-26 16:10

好彩係呢首其他嗰啲聽到爛,
雖然佢唱都會照樣hyper

希望佢開竅 知道換個team效果即刻唔同曬
下次開show同多啲唔同嘅人合作下/會真係聽下Fans意見
唔好一 ...
mgiks 發表於 2018-7-26 17:26
大騷肯肯定又mark lui...

二線SIDE, 我突然想起, 如果我們在戀愛
MKDC7021 發表於 2018-7-27 13:15

呢首分分鐘要等到concert yy2先有得聽

面具
藍血人
光害

Like a gun 獵 (feat.黃嘉儀)
殘忍 (黃嘉儀)
根 (feat.黃嘉儀)

阿樂
福氣
感覺良好 ...
misterben111 發表於 2018-8-3 23:03

兩場紅館?滯銷硬,跳樓飛stand by

開兩場哪來既自信
係咪覺得自己仲好紅
721AXA 發表於 2018-8-3 23:25

睇到堅lee開兩場,許金堅咪照跟

rundown幾靚仔 無乜TBB啲煩膠歌
帥小寶` 發表於 2018-8-3 23:31

遺物,我的離開也是愛,護航,記住忘記我,呢堆劇歌都唔算煩膠歌?!?

二汶=真瑞粉
mychart- 發表於 2018-10-3 22:08

神粉先啱

Jw笑到我癲左延禧版矛盾一生

Hubert唱得幾好呀,啲觀眾氣氛好好添,
一開始就比佢地咁熱情嚇一跳,原來tbb真係仲有影響力,
降魔的吸左好多fans,師奶又有後生仔女又有小朋友都有,
同埋佢都算幾好人緣,勁多歌手朋友同tvb藝人去撐場,
佢有啲劇歌都ok好聽,明白了+一生一心,
呢啲舊舊地既劇歌都仲未有johnny yim陣罐頭味,
不過覺得佢唱好多慢歌,冇咩快歌好似得雙飛upbeat少少,
最無厘頭係臨尾到此一遊拋波。。。

回復  帥小寶`

4千個位,佢之前都擔心,最後d票好快賣哂,貴果隻仲要係兩個鐘售罄鐘, 好彩我搭歌迷會 ...
nazcaline 發表於 2018-12-10 10:12

下年仲有降魔的2比佢繼續谷人氣,應該上到紅館

小明病左狀態都keep到
基仔翻唱唵嘛呢叭咪吽好正,
有唱時代獨男告別我的戀人們已經抵