返回列表 發帖

https://instagram.com/p/BkUrG6HnOaE/
KKBOX 許廷鏗 Live
下星期公佈詳情
From kkbox fb/ig
「微笑之中 接受還未有 答案。」

其實moov live 同 拉闊d 觀眾都好衰格
好似趕尾班車咁
lemontea1069 發表於 2018-7-11 11:49

最近送禮個個好多人早走

好慘,搵唔到飛睇。。。
Kelly話會出啲band sound嘅舊歌,我估會有Ask同都是你的錯。暫時未諗到佢仲有冇其 ...
Serendipity 發表於 2018-7-23 01:35

Moov 有活動送飛

最愛演唱會 風花雪 一切很美只因有你 band sound version
stephybest 發表於 2018-7-23 08:21

誰願放手  對你太在乎 band sound ver.

真係中咗呀!好彩有參加呢個遊戲,好期待!
Serendipity 發表於 2018-7-25 19:44

你就好啦

「KKBOX LIVE: Simply Me, Simply Alfred」
日期:2018年8月3日 (星期五)
時間:8:15PM
地點:旺角麥花臣場 ...
阻住 發表於 2018-6-26 19:18

參加kkbox活動抽中左飛去睇嘅朋友星期五見
星期六買左飛睇野仔連續兩晚去麥花臣

面具
藍血人
光害

Like a gun 獵 (feat.黃嘉儀)
殘忍 (黃嘉儀)
根 (feat.黃嘉儀)

阿樂
福氣
感覺良好

大雄胖虎綜合症
演員的自我修養 (落台握手)

恐怖情人
仁至義盡
螞蟻
神奇之旅

遺物
我的離開也是愛
護航
記住忘記我

ENCORE
體操
重新長大
青春頌

真ENCORE
時光 (清唱一段仔)
最後佢宣佈24-25/3/2019 開紅館

《記住忘記我》編曲 有《下次愛你》/《勞斯萊斯》影子
l00540 發表於 2018-8-3 23:44

有首歌中間有風花雪個intro

兩場紅館?滯銷硬,跳樓飛stand by
stephybest 發表於 2018-8-3 23:20

睇完今晚個show表示期待紅館

恐怖情人...
hin0526 發表於 2018-8-3 23:54

好驚喜

Alfred 今晚狀態好好,個人同把聲都好鬆
由頭到尾都 好穩定 好有自信
佢一向都壓到台,但要狀態好先壓到歌
...
Bluejays 發表於 2018-8-4 00:35

Tvb用佢同華納交換PH應該啲版權有得傾,希望紅館個rundown再正啲

岩岩係fb見到 from 音樂日常fb page
Rundown:
01. 愛情是一種法國甜品
02. 只怕不夠時間看你白頭
03. Yeah
04. 我變成我
05. Do You Love Me
06. 驚人
07. 搖到外婆橋
08. 最難唱的情歌
09. 最幸運的人
10. People Like Us
11. Tower Block + 無忘花Outro
12. 鏡子說
13. Medley: 紅豆/數你/少女的祈禱/單車/黃金時代/今日/What's Up/Hey Jude
14. 仙樂飄飄處處聞
15. Wanna Be

Encore:
16. 無忘花
17. 剎那的烏托邦

KKBOX會員有得抽胡鴻鈞有80個名額
https://event.kkbox.com/huberthood.hk/?ktm_id=KnzPYsnjKjsapS_2V1

方皓玟x古巨基 Moov Live
致少年時代 (合唱)
友共情 (合唱)
你是你本身的傳奇 (合唱)

歡樂今宵 (方)
獨男 (古)
任天堂流淚 (古)
分手總約在雨天 (intro 分手總要在雨天) (古)

戀無可戀 (方)
還要去過生活 (方)
哭乾了眼淚 (方)
告別我的戀人們 (合唱)

時代 (古)
異流 (方)
Hea (古)
太空艙 (古)
時間廊 (方)
愛得太遲 (合唱)

唵嘛呢叭咪吽 (古)
I wanna be strong (方)
初心 (古)
假使世界原來不像你預期 (方)
花灑 (合唱)

Encore
歌迷上台坐係升降台上聽歌
以下全部半首
重覆犯錯 (古)
如果想我哭 (方)
亂世情侶 (古)
分手總約在雨天 (方)

藍天與白雲 (合唱)

小明病左狀態都keep到
基仔翻唱唵嘛呢叭咪吽好正,
有唱時代獨男告別我的戀人們已經抵 ...
stephybest 發表於 2018-12-17 02:06

如果亂世情侶係full song就好

個台好似幾dum本wor
Rundown都唔錯
hehe 發表於 2018-12-17 06:35

Moov Live有升降台真係幾dum本