返回列表 發帖
一直覺得Starlight已經係佢既高峰
十年前既佢仲係2字頭
而家佢既體力真係唔知頂唔頂到又跳又唱廿分鐘 ...
hehe 發表於 2018-11-13 07:15

男歌手伍張幾野都唱跳二十分鐘都冇問題,女歌手體力XD

一直覺得Starlight已經係佢既高峰
十年前既佢仲係2字頭
而家佢既體力真係唔知頂唔頂到又跳又唱廿分鐘 ...
hehe 發表於 2018-11-13 07:15

N6 1314最後都爛聲
MSL唔使跳唱 差唔多20場都冇事
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Source: 華納fb

蘇永康2019 6月紅館
Source 佢個page

吳浩康(Deep)昨晚出席電影《箭神·第一戰》首映禮時,透露明年1月將在澳門舉行演唱會,同時正入紙申請紅館檔期,希望能在2019年尾開騷。謝霆鋒、陳奕迅(Eason)也計劃明年年尾開紅館演唱會,Deep說︰「希望沒撞期,叫師兄讓一日給我玩。紅館有代表性,檔期多人爭,希望避得開,要前輩高抬貴手。」
From 明報
「微笑之中 接受還未有 答案。」

蘇永康2019 6月紅館
Source 佢個page
royloyloy 發表於 2018-11-16 02:37 AM

紅館作反竟然唔俾美祖生日月開騷
反而那誰康有???
說好的體育活動呢???
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

回復 456# misterben111

哇 如果deep都開到紅館,唔爭在幫泳兒 洪卓立 鍾舒漫入紙啦
舞來舞去 不日內開始錄音。

2019年紅館非常熱鬧 好睇咯  

回復  misterben111

哇 如果deep都開到紅館,唔爭在幫泳兒 洪卓立 鍾舒漫入紙啦 ...
黃家正 發表於 2018-11-25 05:55

希望英皇幫埋boyz開啦 上次反應甘好

天后容祖兒捨棄4月轉戰8月開唱,放出來的半個月紅館期,帶挈古巨基,I LOVE U BOYZ,吳業坤等補位成功,人人有show開。

難得明年4月有期,基仔決定了為演唱會開part2,暫定3場。
From星島

妖吳業坤
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

天后容祖兒捨棄4月轉戰8月開唱,放出來的半個月紅館期,帶挈古巨基,I LOVE U BOYZ,吳業坤等補位成功,人 ...
edwin0912 發表於 2018-11-25 18:08

唔L係吖化
吳業坤仲有第二次???
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

吳業坤何德何能開第二次紅館啊...supper開part2都好啊!

千嬅出年開始籌備內地巡迴演唱會,一路唱返香港站
估計2020年紅館?

From「第五屆粵語歌曲排行榜頒獎典禮」訪問

哇 如果deep都開到紅館,唔爭在幫泳兒 洪卓立 鍾舒漫入紙啦 ...
黃家正 發表於 2018-11-25 05:55

仲有Boyz

天后容祖兒捨棄4月轉戰8月開唱,放出來的半個月紅館期,帶挈古巨基,I LOVE U BOYZ,吳業坤等補位成功,人 ...
edwin0912 發表於 2018-11-25 18:08

唔怪得古巨基唔出dvd住 原來有part 2
希望part 2 多啲side cut

回復 467# misterben111

part1都唔算叫座,希望part2大改rundown吸客!

part1都唔算叫座,希望part2大改rundown吸客!
黃家正 發表於 2018-11-26 07:41

不過係mark lui心目中side cut 出一兩首就夠 mark lui嘅喜好真心悶
    上次同大型k卡ok冇分別 唔計新歌由頭可以跟住唱到尾
    希望keep返旅行車個part 同埋真心想三首勁歌金曲唱晒 仲有加一part side cut
    心跳回憶 已經搞到唔似side cut 咁

唔怪得古巨基唔出dvd住 原來有part 2
希望part 2 多啲side cut
misterben111 發表於 2018-11-26 03:11

就算唔唱藝能千嬉年代個啲
之後金牌甚至英皇都大把
悟空 Touch 星戰 純真傳說
愛恨交纏 黑仔 自我安慰 你恨到 初初
亂 Gone Too Soon 惡搞 幸福方舟
北半球選美離奇火警事故 Shirley
不如留低我 蠻不講理
快歌唱甜蜜蜜 都好過又爆了

講到明年4月再喺紅館開騷,古巨基話原本諗住畀個驚喜大家:「冇諗過咁快喺網上露左風聲,我地稍後都會公佈。」佢話場次幾多未定,仲叫大家到時記得去撲飛。佢仲話好開心,因為今年5月先開完騷,反應好好:「上次係相隔7年,估唔到依家1年內可以做兩次。」

為免再發生跌落窿嘅意外,問到今次個台會唔會唔再有機關?古巨基笑謂點都要有,不過今次會小心啲:「可能加定求生氣墊喺台底,同埋台邊個寬度加返寬啲,上次係做窄咗,我地安全意識都提高咗。」

from 蘋果

英皇2位男歌手都連續兩年咁開演唱會

不過係mark lui心目中side cut 出一兩首就夠 mark lui嘅喜好真心悶
    上次同大型k卡ok冇分別 唔計 ...
misterben111 發表於 2018-11-26 09:12

如果三首勁歌金曲都唱哂...我唔會買飛...聽到都覺得煩...浪費哂時間 不如唱下逆時光/SHIRLEY 呢D好過啦

如果三首勁歌金曲都唱哂...我唔會買飛...聽到都覺得煩...浪費哂時間 不如唱下逆時光/SHIRLEY 呢D好 ...
wewa1001 發表於 2018-11-29 12:19

唱三首勁歌金曲應該廁所會排長龍

英皇2位男歌手都連續兩年咁開演唱會
愛我別走 發表於 2018-11-29 11:19

英皇霸曬。聽講出年年底仲有霆鋒,唔知送禮會唔會入紙

lightupmylight 發表於 2018-11-29 14:42

其實比較想知而家人氣喺最高點嘅張敬軒極限可以開到幾多場
今年開六場四面都好多人話買唔到飛

lightupmylight 發表於 2018-11-29 14:42

重記得霆鋒早排訪問先話想開戶外多過開紅館
唔明點解英皇做乜要幫佢申請紅館期

唱三首勁歌金曲應該廁所會排長龍
JayantL 發表於 2018-11-29 14:37

呢個idea千期唔好出現………只唱勁歌金曲1都話可以接受,2國語留返大陸先唱啦,3Party king之前11年咪唱過囉,夠啦

唔知新碟係咪真係有勁歌金曲 4,同埋 live 今次會唔會唱呢…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

個個都開第二次
支持Gin Lee開Part 2
Second of All 2019

個個都開第二次
支持Gin Lee開Part 2
Second of All 2019
hehehaha 發表於 2018-11-29 19:16

杜生嗰日話祝佢一直all落去

古巨基我們世界巡迴演唱會 - 香港站Part2
日期: 2019年4月11-12日(星期四至五)
時間: 20:00
地點: 紅館
票價: $780, $480, $280

Citi Clear Card客戶可於2018年12月18-20日優先購票
其他Citi客戶亦可於2018年12月19-20日優先購票

Source: 古巨基資訊台

古巨基我們世界巡迴演唱會 - 香港站Part2
日期: 2019年4月11-12日(星期四至五)
時間: 20:00
地點: 紅館
...
阻住 發表於 2018-12-4 21:34

开post

許廷鏗再見智慧齒演唱會2019
建行 (亞洲) 信用卡會員尊享優先訂票優惠         

演出資料
日期:2019年3月23日(星期六)         時間:晚上8時15分
地點:紅磡香港體育館

優先訂票日期
2018年12月17日起1

票價2
780港元        480港元        300港元

Source:
http://www.asia.ccb.com/hongkong ... ty-booking-homepage

艾粒都搞掂咗 4月開

許廷鏗再見智慧齒演唱會2019
建行 (亞洲) 信用卡會員尊享優先訂票優惠         

演出資料
日期:2019年3月23日( ...
~馬份~ 發表於 2018-12-6 13:15

個名膠味濃

q gill話入左紙下年紅館,但無期批到
你快樂過生活 我著襪浸溫泉