返回列表 發帖

http://www.lcsd.gov.hk/en/hkc/co ... d_booking_dates.pdf

紅館1-18/5突然吉咗出嚟, 五月天唔搞五月之約定決定book戶外場開無限放大版
佢地526要開瀋陽站所以無可能book左月底個期

紅館1-18/5突然吉咗出嚟, 五月天唔搞五月之約定決定book戶外場開無限放大版
佢地526要開瀋陽站所 ...
阻住 發表於 2018-1-9 21:17

omg
kary去馬
Happy and Blessed.

佢地526要開瀋陽站所 ...
阻住 發表於 2018-1-9 21:17

Twins都cancel咗LOL Part 2 booking
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Twins都cancel咗LOL Part 2 booking
fifty1205 發表於 2018-1-9 21:29

原來19/5之後個期唔係佢地攞
仲諗緊佢地點一日搭好個台

點解 我想睇喎
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

點解  我想睇喎
616.1314 發表於 2018-1-9 22:31

唉 真係cancel好過
阿Sa而家把聲好差
聲帶有事仲要一路開tour

點解  我想睇喎
616.1314 發表於 2018-1-9 22:31

其實都隔左咁耐 開個新既好過

其實到底喺邊個開創同一主題開part1,part2嘅呢?校長?克勤?阿王?阿sam?以前九十年代時候四大天王每隔一年開20+都唔會用同一主題搞part2,都喺直接構思新主題

美軒/降兩度6月紅館演唱會

屬於Pink Dahlia既Show,以翻唱其他既人為主

Source: 叱咤樂壇訪問

聽完更加無意慾去睇
---

BTW, 五月天啱啱宣布5月19-20日係武道館開東京站
即係五月之約仲成事既話應該係月頭開

美軒/降兩度6月紅館演唱會

屬於Pink Dahlia既Show,以翻唱其他既人為主

Source: 叱咤樂壇訪問

聽完更加無 ...
阻住 發表於 2018-1-10 14:17

睇返Pink Dahila 已經係2013年,宜家2018仲翻炒
好心佢唔想做就隱退喇,不斷食老本消磨好感

45歲的陳慧琳多年來樂觀努力,完全幸福女人人辦。2018年Kelly又開始錄歌、可能再開演唱會等,亦是結婚十周 ...
Jacz 發表於 2017-12-21 11:34

又係搵雷頌德...又唔改編曲唱個堆歌...
佢明知FANS想聽乜野...夾硬換做得一兩句既MEDLEY...08 同 15年演唱會既歌90%都一樣
當"我敢去愛"都係SIDE TRACK既時候...真係期望唔到任何野...
唔換左個製作團隊~佢不如都係番去繼續湊仔啦

五月天每年5月都會來港舉辦演唱會,以履行他們跟五迷的「五月之約」,今日有網站透露紅館突然釋出五月份檔期,而五月天在月中至月尾,都有其他地方巡演,令五迷擔心五月天是否爽約。

《明報》向多年來跟五月天合作舉辦香港等地演唱會的「特高娛樂」查詢,發言人梁先生表示:「『五月天人生無限公司演唱會』節目概念、舞台設計宏偉可觀,是五月天團隊再上一層的突破。為了百份百呈現最完美極致、給歌迷帶來更好更震撼的感官享受。

今年5月我們正努力籌備,有望可為歌迷們帶來驚喜,將『五月天人生無限公司演唱會』移師到戶外演出。但配合各方面的場地申請程序,我們需先行向紅館申請退場,才可進一步向戶外場進發。至於申請戶外場演出事宜,當好消息落實,我們會向大家公佈。」

事實上,香港戶外場地選擇不多,五迷紛紛議論到底是西九、中環海濱還是其他新地點,要留待官方正式公布。

Source: 明報

等睇佢地俾紅館blacklist

Volvo Ocean Race環球帆船賽音樂會
日期:2018年1月26日 (星期五)
時間:8:15pm-9:45pm
地點:啟德跑道公園Volvo Ocean Race HGC舞台
演出歌手:鄭秀文、李幸倪、盧凱彤及符致逸

門票全免,但所有參加人士必須使用主辦方提供指定的渡輪及巴士服務抵達現場,來回渡輪及巴士收費港幣$65另加$10行政費,乘坐其他交通工具的人士將無法入場及不予退款。
https://www.ticketflap.com/zh/vorgeneraladmission

Source: timable

五月天每年5月都會來港舉辦演唱會,以履行他們跟五迷的「五月之約」,今日有網站透露紅館突然釋出五月份檔 ...
阻住 發表於 2018-1-11 21:55

有無歌手敢即刻申請
四個月都無

有無歌手敢即刻申請
四個月都無
mychart- 發表於 2018-1-12 00:53

估會入紙既: 東東 (反正都Ready), 美田 (一直吹話要開Part 2), 周爸 (可以做銀河鉄道之夜無限放大版)

估會入紙既: 東東 (反正都Ready), 美田 (一直吹話要開Part 2), 周爸 (可以做銀河鉄道之夜無限放大版) ...
阻住 發表於 2018-1-12 01:02

劉美君呢

五月天每年5月都會來港舉辦演唱會,以履行他們跟五迷的「五月之約」,今日有網站透露紅館突然釋出五月份檔 ...

岩岩話係離島加戶外 但唔係亞博 咁即係邊

岩岩話係離島加戶外 但唔係亞博 咁即係邊
rfv123 發表於 2018-1-12 13:41

我估迪迪尼或者東涌附近啲爛地掛,唔會長洲南Y島咁驚嚇

劉美君呢
mychart- 發表於 2018-1-12 01:22

一時唔記得

我估迪迪尼或者東涌附近啲爛地掛,唔會長洲南Y島咁驚嚇

一時唔記得 ...
阻住 發表於 2018-1-12 13:51

我諗點都有車到既地方
青衣體育場都有機    迪迪尼停車場都好大機會

五月天估係銀礦灣, 之前10月搞果D band show都係道搞既
老練咁遠睇場show.. 炒價應該低好多啦(掛)
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

有無歌手敢即刻申請
四個月都無
mychart- 發表於 2018-1-12 00:53

Supper Moment 囉~ 可能以後香港人五月之約就係佢地啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

永遠blacklist 五月天啦,唔好阻住紅館啲檔期

俾JW開part2,坤狗開多次紅館show(一場四面台瘋狂送飛 )

鄭欣宜 BREAK A LEG 紅館演唱會
4月22日

劉浩龍好似4月底開bor!!!

永遠blacklist 五月天啦,唔好阻住紅館啲檔期

俾JW開part2,坤狗開多次紅館show(一場四面台瘋狂送 ...
Lewis 發表於 2018-1-12 18:01

就喺,我都唔多鐘意五月天年年霸住紅館檔期,情願留翻俾本土歌手

Winkie話Hotcha五月中開兩場演唱會
估唔到有兩場

估會入紙既: 東東 (反正都Ready), 美田 (一直吹話要開Part 2), 周爸 (可以做銀河鉄道之夜無限放大版) ...
阻住 發表於 2018-1-12 01:02

twins傳5月開傳到而家都未有進一步消息

劉美君呢
mychart- 發表於 2018-1-12 01:22

我都好想睇prudence 上次打風cancel咗我睇嗰場

Far East Union Vol.3 香港站
Supper Moment x 滅火器 (台灣) x MONOEYES (日本) x The Solutions (南韓)
2018年3月16日 (星期五)
九展Music Zone

Source: Far East Union fb

I'm A-Lin 2018世界巡迴演唱會香港站
2018年3月8日 (星期四)
會展

Source: Sony fb

洗唔洗咁快. 佢唔係上禮拜六先開完聲吶最尾果場咩

好似話gigi 5月4-5日開紅館

阿mark 發表於 2018-1-19 00:04

Confirmed 4-5/5 梁詠琪紅館演唱會Source: gigi fb page

阿mark 發表於 2018-1-19 00:04

唔知會唔會再有慘況

恭喜芝芝率先執雞
Happy and Blessed.

終於等到gigi開紅館啦
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

梁詠琪上次個唱有無三成入座率 紅館仲敢批俾佢?
舞來舞去 不日內開始錄音。

黃家正 發表於 2018-1-19 01:06

2011年香港G夜有七八成,本來香港站無打算咁快開而且是臨時執到2月底噶期,1月先嚟開始售票已經算好了,一個月時間上電視台、電台做宣傳

得返咁少時間,都應該係照搬好時辰落黎,換返晒做廣東歌

前年廣州站rundown

Part One:
短髮
簡單生活
Talking
I′ll be loving you
嫌棄

Part Two:
凹凸
Amour
我要一種感覺
B面第一首(粤)
如果·愛

Part Three:
My Little Sofia
Talking
等人
Talking
我知道我不夠完美
Talking
該怎麼愛你

Part Four:
Talking
遇見
愛,斷了線
兩個人的幸運
心動

Part Five:
比堅尼
abcdefGG
名模
Funny Face

Part Six:
“永遠最喜歡的Gigi”
Talking
限期
高妹正傳
他喜歡的是你
你救哪一個
死心塌地
灰姑娘

Part Seven:
Talking
某年仲夏(摩天輪)
Talking:鳴謝
膽小鬼

Encore Part:
出走地平線
失蹤
搬家
鍾意他
全年無休
Today

Talking:
花火(國)

Part One:
短髮
簡單生活
T ...
mychart- 發表於 2018-1-19 01:33

咪忘記佢2017年有個美國巡迴演唱會2個站,唱咗8成廣東歌包括「狠心愛我」

Part One:
短髮
簡單生活
T ...

九成九係好時辰tour啦
我好想唔係
因為呢個show又係好鬼大陣leung味入去真係純粹聽歌加回憶

2011年香港G夜有七八成,本來香港站無打算咁快開而且是臨時執到2月底噶期,1月先嚟開始售票已經算好 ...
lashun09 發表於 2018-1-19 01:18

感覺每次都喺臨時開到

近年咁興集體回憶,我覺得會好賣過上次

loowee 發表於 2018-1-19 07:47

上一次同伊麵,一前一後開場,伊麵爆滿。今次唔知會唔會又好似上次咁同伊麵一前一後開

2011年香港G夜有七八成,本來香港站無打算咁快開而且是臨時執到2月底噶期,1月先嚟開始售票已經算好 ...
lashun09 發表於 2018-1-19 01:18

香港G夜我有睇 $90蚊坐第9行...入座率真係麻麻地  但其實上次都幾好睇啊...
可能個次賣得太差 紅館一路唔批期比佢...上次都係臨時執期...賣票時間勁短...

【星島日報報道】為兌現與歌迷的「五月之約」,台灣組合五月天每年五月都會來港舉行演唱會,原定獲紅館批出4月30日至5月18日的19日檔期,不過,上周卻傳出五月天「撻訂」消息,與五月天合作無間的特高娛樂方面亦承認此事,指五月天決定將今年的演唱會移師到戶外場地與歌迷們見面。

正在為《人生無限公司演唱會》舉行巡迴演唱會的五月天,為了呈現舞台設計宏偉可觀,給歌迷震撼的視覺享受,所以捨棄了紅館的室內場地,據知,五月天睇中迪士尼樂園的巨型停車場,目前正在申請批文當中,若然成功會開拓香港演唱會一個先河!

五月天以往在紅館開唱例必選擇3面台,入場人數只有8千多人左右,經常會掀起全城的搶飛潮,票價亦被「黃牛黨」炒高至數倍,若然今次成功在迪士尼開唱,入場人次有機會超過1萬人,歌迷們比較容易買到飛,加上戶外場地氣氛更佳,相信一定會受歌迷歡迎。

而五月天所放出的19日檔期於今月初已交回紅館,很多歌手都感到興趣,紛紛入紙申請,目前19日檔期已全數批出,不過,並非一個歌手獨領,有超過2個單位分擔了五月天的檔期。文︰娛樂組

loowee 發表於 2018-1-19 07:47

Part Six:
“永遠最喜歡的Gigi”
Talking
限期
高妹正傳
他喜歡的是你
你救哪一個
死心塌地
灰姑娘

content farmsss又會拎呢堆出嚟煲

【星島日報報道】為兌現與歌迷的「五月之約」,台灣組合五月天每年五月都會來港舉行演唱會,原定獲紅館批出 ...
阻住 發表於 2018-1-19 10:44

估中 迪迪尼停車場
原因聽聞chef le mon都係睇緊呢個場

上次零宣傳都有八成以上
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Part One:
短髮
簡單生活
T ...

除左跳舞嗰兩parts