返回列表 發帖
母親節果個禮拜 (隱約聽到古太話5月11-14日)
三面台 (因為要繼續玩裸視3D)
全廣東歌
大部份舞台衫, 道具,  ...
阻住 發表於 2018-2-21 01:30

三面台好hea

好心批個期比陳曉東好過啦.......

三面台好hea
乐坛风云 發表於 2018-2-21 14:53

三面台一定好hea?

五月天幾時先有消息,等到頸都長喇

俾到盡俾古sir加到15-16號, 五月天紅館個期起碼仲可以攝多一兩個喎~

三面台一定好hea?
721AXA 發表於 2018-2-21 16:55

通常以往開過四面台嘅歌手,再開三面台都好難超越自己以前咖

俾到盡俾古sir加到15-16號, 五月天紅館個期起碼仲可以攝多一兩個喎~
mcjam 發表於 2018-2-21 21:38

應該比左twins啦?

應該比左twins啦?
艾石仔 發表於 2018-2-21 22:53

佢哋都cancel咗呀,阿嬌之前話五月3場終點站係歐美巡迴
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

佢哋都cancel咗呀,阿嬌之前話五月3場終點站係歐美巡迴
fifty1205 發表於 2018-2-21 23:02

有黃牛到而家都仲講緊5/11-13係TWINS

有黃牛到而家都仲講緊5/11-13係TWINS
gooloo 發表於 2018-2-21 23:40

昆錢啦,佢哋歐美巡迴已經賣緊飛
肥婆馬上收皮

黃子華棟篤笑
7.6—22
17場 紅館
love wins!

四月份黎瑞恩,太極,鄭欣宜,趙學而全部滯銷

乐坛风云 發表於 2018-2-27 11:38

學而嗰水過咗啦 如果上次九展係開紅館可能都開到兩場 要睇嗰啲都睇曬啦 滯銷不意外 黎瑞恩當年都未到一線 $680唔值睇佢 太極同欣宜上次show都已經說明了一切吧

黃子華棟篤笑
7.6—22
17場 紅館
ivanbb 發表於 2018-2-26 18:20

黃子華開演唱會?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

乐坛风云 發表於 2018-2-27 11:38

全城撲霏嘅演唱會真係寥寥可數

全城撲霏嘅演唱會真係寥寥可數
gooloo 發表於 2018-2-27 19:47

本土歌手學友,劉華。Eason,sammi

回復 164# hinz

子華神係棟篤笑 anyway我見都係紅館share下jer
love wins!

http://timable.com/event/1487433

五月天香港
2018年5月4日 ‑ 7日 (每日), 2018年5月12日 ‑ 13日 (每日)
座位: $1180/ $880 | 企位: $680

活動名稱:Gin Lee 2018 紅館演唱會
活動地點: 香港紅磡體育館
日期:6月23日(暫定)
票格:680/480
Source:fansclub
希望多開2場啦

活動名稱:Gin Lee 2018 紅館演唱會
活動地點: 香港紅磡體育館
日期:6月23日(暫定)
票格:680/480
Source ...
Nathan 發表於 2018-3-6 16:53

咁貴嘅
不了

古巨基WE世界巡迴演唱會香港站特別版演唱會
2018年5月11至13日 (星期五至日)
聽日公佈門票發售詳情

Source: The Show Must Go On fb + 古巨基fb

回復 170# jose

司馬昭之心
舞來舞去 不日內開始錄音。

古巨基WE世界巡迴演唱會香港站特別版演唱會
2018年5月11至13日 (星期五至日)
聽日公佈門票發售詳情

Source ...
阻住 發表於 2018-3-11 22:59

780/480/280

780/480/280
joshua 發表於 2018-3-11 23:53

如果古巨基開3面台,估計最少5場,無理由叫座力會差過張敬軒。

RBB 9月2X號 開starhall,
同步出碟

Source: 316叱吒樂壇
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

張柏芝20周年紀念粉絲見面音樂會
日期 : 2018年5月20日 (星期日)
地點 : 九展Music Zone
時間 : 2:30pm
報名方法 : 每位參加者必須提供 1) 姓名、2)地區及聯絡電話、3)電郵及4)郵遞地址,電郵至lisalee_hk@hotmail.com。費用全免

啱啱先報名, 希望仲有得去

《FWD MAX presents Gin Lee 李幸倪 First Of All Live》
日期:6月23日
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票3月21日起於城市售票網公開發售
680/480/380
Source: 環球 UM Webzine

Hong Kong Band (夏韶聲、黃貫中、單立文、鄧建明、恭碩良組成的期間限定組合)
2018年6月7至8日 (星期四及五)
紅館

Source: "香港紅館" 微博

點解汪阿姐開演唱會咁大件事都冇人講???
https://ticket.urbtix.hk/internet/zh_TW/eventDetail/33243

點解汪阿姐開演唱會咁大件事都冇人講???
hlyung 發表於 2018-3-28 11:37

連上年週年紅館騷都冇人開post
離曬譜
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

連上年週年紅館騷都冇人開post
離曬譜
JayantL 發表於 2018-3-29 00:23

秋官都冇人講 打和

張學友A Classic Tour日前完成了第147場巡唱,並刷新了自己保持的記錄。學友昨日返港,同時證實明年1月將再登紅館,選定紅館為今次巡唱的終點站

草東沒有派對宣佈開2018《如常》巡迴, 有香港站

Source: 草東fb

周興哲7月會嚟香港開演唱會

Source: Sony fb

周興哲7月會嚟香港開演唱會

Source: Sony fb
阻住 發表於 2018-4-5 23:40

呢個有興趣

HotCha Are You My Best Friend十周年演唱會
2018年6月3日 (星期日)
Star Hall

Source: 谷Live fb

李國祥share with you 演唱會
麥花臣
15/5-17/5
1280/880/680/480

http://timable.com/zh-hk/event/1631515

劉德華同埋張學友個期真系正

宇宙人「我們的探險計劃」演唱會–香港站
2018年7月1日

Source: 尋晚台北場現場公佈

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

聽聞張智霖放棄咗年尾嘅檔期,唔知由邊個頂上呢?

聽聞張智霖放棄咗年尾嘅檔期,唔知由邊個頂上呢?
lightupmylight 發表於 2018-5-2 16:50

據聞supper moment年尾紅館

據聞supper moment年尾紅館
royloyloy 發表於 2018-5-6 18:54

如果真 *****good news*****

#紅館夜話#在紅館開過個人跨年演唱會的有這些歌手和組合:
#鄧麗君#83/84
#梅艷芳#85/86、87/88、91/92
#張國榮#86/87、89/90、96/97
#林子祥#88/89
#王菲#94/95、98/99
#黎明#97/98、01/02
#TWINS# 03/04、15/16
#陳慧琳#04/05
#劉德華#07/08、10/11
#鄭秀文#09/10、14/15
#郭富城#00/01、11/12
#Shine#12/13
#容祖兒#13/14
#張學友#16/17
#楊千嬅#17/18 ​​​​
梅艷芳,張國榮3次(估唔到開得最多喺呢兩位,如果仲在世嘅話,喺咪仲更多)
王菲,黎明,twins,劉德華,鄭秀文,郭富城2次
鄧麗君,林子祥,陳慧琳,shine,容祖兒,楊千嬅,張學友1次,
有d意外麟伯居然一次跨年show都未做過,但農曆年卻做過唔少,組合跨年只得twins和shine(呢個組合有d意外),除咗shine,其他嘅單位分量都重量級

岩岩check一check, 20/9-26/9紅館個檔期吉左出黎
而9/10-29/10會維修
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

岩岩check一check, 20/9-26/9紅館個檔期吉左出黎
hehe 發表於 2018-5-8 11:16

成個禮拜檔期都無人爭

成個禮拜檔期都無人爭
gooloo 發表於 2018-5-8 11:31

依家爭都未必做得切啦 除非成本極低啲啲台or 做part2Ps:真心好想劉美君千色做part 2

每年8月尾summer pop演唱會 係唔係已經無做?

#紅館夜話#在紅館開過個人跨年演唱會的有這些歌手和組合:
#鄧麗君#83/84
#梅艷芳#85/86、87/88、91/92
#張 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-8 10:59

05/06 08/09竟然無人做
Shine 係死好命,執左Sammi個期
Eason幾時做番次
肥婆馬上收皮

hehe 發表於 2018-5-8 11:16

聽聞Twins LOL 會返澳門做個終極尾場,不如做香港站好過啦
肥婆馬上收皮