返回列表 發帖
收到風AIA搞show 今年係楊千嬅×杜德偉

royloyloy 發表於 2018-7-5 23:55

瑞瑞又可以跳住老舞唱信自己

gooloo 發表於 2018-7-6 00:18

唔係脫掉?

唔係脫掉?
Jacz 發表於 2018-7-6 00:36

唔係影子舞?

係唔係上年容天后X 張先生嗰個模式?
任我行 失憶蝴蝶

想睇千嬅但杜生冇興趣
「微笑之中 接受還未有 答案。」

好期待!
舞來舞去 不日內開始錄音。

唔係影子舞?
royloyloy 發表於 2018-7-6 01:29

影子舞x來生舞

gooloo 發表於 2018-7-6 00:18

r咁先顯得許生跳得勁
Love Mag Love Joey

有時間咩?

有時間咩?
happychicken 發表於 2018-7-6 12:16

一場過嗰啲 aia內部mail係咁寫

唔係脫掉?
Jacz 發表於 2018-7-6 00:36

色惑×脫掉medley

華仔演唱會歌迷會已經可以訂飛,
不過係填form 先未知有冇住,要八月先知抽唔抽仲
我有親戚係歌迷會員佢話我知嘅

華仔演唱會歌迷會已經可以訂飛,
不過係填form 先未知有冇住,要八月先知抽唔抽仲
我有親戚係歌迷會員佢話 ...
misterben111 發表於 2018-7-6 23:41

據報係可以揀三日,但要抽,每日只可要2張!!
SAMMI 三米

據報係可以揀三日,但要抽,每日只可要2張!!
kh23 發表於 2018-7-7 10:17

要抽 但係唔係8張咩

要抽 但係唔係8張咩
royloyloy 發表於 2018-7-7 11:13

歌迷會應該好多黃牛入咗會,但歌迷會訂飛應該都喺演出當日取票咖?應該都唔會炒呱

要抽 但係唔係8張咩
royloyloy 發表於 2018-7-7 11:13

據我所知可揀980x2 580x4 380x2

新城台慶音樂會 張敬軒 & Friends
(美軒既Friends包括吳浩康、洪卓立、鍾舒漫、曾樂彤)
日期:2018年8月25日(星期六)
時間:7:30pm
地點:會展Hall5BC

Source: 張敬軒資訊站

日期:2018年8月 ...
阻住 發表於 2018-7-17 00:33

攜手一班暗星開場嗎

好彩泳兒係拍住祖祖,鍾舒漫撈左咁耐都俾公司當暗星
Love Mag Love Joey

應該搵埋kenny

薛凱琪(Fiona)和太陽娛樂的合約將今年屆滿,有傳唱而優則演的她,成為麥浚龍及古天樂羅致旗下的目標。據知太陽娛樂的揸fit人黃柏高(Paco)為免失搖錢樹,除去年尾幫她出國語碟為「甜頭」外,又以逾一千萬續會費作利誘,有見今年是她入行15年,再出開出舉行第三個紅館演唱會作續約條件。
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

薛凱琪(Fiona)和太陽娛樂的合約將今年屆滿,有傳唱而優則演的她,成為麥浚龍及古天樂羅致旗下的目標。據 ...
fifty1205 發表於 2018-7-22 10:50

但係佢而家冇hit歌啵,點紅館?………又sell集體回憶?

薛凱琪(Fiona)和太陽娛樂的合約將今年屆滿,有傳唱而優則演的她,成為麥浚龍及古天樂羅致旗下的目標。據 ...

佢真係搖錢樹?

但係佢而家冇hit歌啵,點紅館?………又sell集體回憶?
stephybest 發表於 2018-7-22 11:18

2000年代頭個d歌手全部都sell回憶啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

再開票房真係令人憂心 但都想佢開
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

四場花臣都唔爆, D歌愈黎愈難聽, 仲話再開紅館 LOL 笑死人咩

四場麥花臣都唔爆, D歌愈黎愈難聽, 仲話再開紅館 LOL 笑死人咩
chkalu 發表於 2018-7-24 10:25

睇住佢人氣係2012高位一路跌到宜家 無人記得佢咁滯
    華納過左太陽後 人氣直線插水...
    國語碟超難聽...
    不如都係轉會啦...

四場麥花臣都唔爆, D歌愈黎愈難聽, 仲話再開紅館 LOL 笑死人咩
chkalu 發表於 2018-7-24 10:25

原來嗰次唔爆 但btw 林一峰十一月會開show

“My Love Andy Lau劉德華 World Tour”(中文名則為:”我愛 劉德華世界巡迴演唱會”)
2018年12月15日至2019年1月3日 (連開20場)
紅館

首波公開售票由香港東亞銀行率先推出8月15日至19日的信用卡首15場優先訂票。

Source: My Love Andy Lau World Tour fb

“My Love Andy Lau劉德華 World Tour”(中文名則為:”我愛 劉德華世界巡迴演唱會”)
2018年12月15日 ...
阻住 發表於 2018-7-26 16:48

竟然蛋記有份一齊做wor
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

許廷鏗 Alfred Hui 15 分鐘 ·

林欣彤第一個個人演唱會啊!

老實講我都等左好耐
即刻 mark 低 12月21號!
我就鐵定幾忙都會到!
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

fiona is paco's worst product. failed

許廷鏗 Alfred Hui 15 分鐘 ·

林欣彤第一個個人演唱會啊!

老實講我都等左好耐
即刻 mark 低 12月21號! ...
星勤 發表於 2018-7-27 16:34

地點: Star Hall

Source: 叱咤樂壇訪問

係ig見到鏗鏗係kkbox live宣佈佢下年3月開紅館

阻住 發表於 2018-8-3 22:46

宜家Flop到咁開紅館歌又冇勢又冇

阻住 發表於 2018-8-3 22:46

佢琴晚講埋係24-25/3
睇完kkbox live 表示期待紅館

鍾鎮濤紅館演唱會
2018年11月24及25日 (星期六及日)

歌手鍾鎮濤(阿B)到電台宣傳11月24及25日舉行的紅館演唱會,他表示不會請太多嘉賓,但溫拿和剛滿14歲的女兒鍾懿一定會上台:「我諗觀眾已經習慣咗見到佢哋。呢個騷係講音樂同自己嘅故事,除咗自己嘅歌,都會唱張國榮、陳百強同梅艷芳嘅歌,兩場唱嘅可能唔同。」他表示即將推出第二隻HiFi碟,當中有跟鍾懿合唱的新歌:「仲會翻唱一啲老友嘅歌,或者對我有重要故事嘅歌。」

Source: on.cc

---

Bii 畢書盡 My Best Moment演唱會將舉行香港站

Source: 噓!星聞

長頸暗星麥花臣都拖好耐先爆

鍾鎮濤紅館演唱會
2018年11月24及25日 (星期六及日)

歌手鍾鎮濤(阿B)到電台宣傳11月24及25日舉行的紅館 ...
阻住 發表於 2018-8-6 21:24

估唔到喎鍾鎮濤 應該有樓可跳

長頸暗星麥花臣都拖好耐先爆
Frankiekiekie 發表於 2018-8-6 23:06

仲要係特價飛先塞爆

「AIA主辦: 楊千嬅 杜德偉 音樂會」
日期: 2018年10月3日 (星期三)
時間: 晚上8時正
地點: 亞洲國際博覽館 Arena

Source: aia.com.hk

「AIA主辦: 楊千嬅 杜德偉 音樂會」
日期: 2018年10月3日 (星期三)
時間: 晚上8時正
地點: 亞洲國際博 ...
阻住 發表於 2018-8-8 23:10

點解會有呢個組合開show~

Phil 11月3 starhall
Source: ·明周訪問
Infinity & Eternity

草東沒有派對《如常》巡迴演唱會香港站
2018年11月9日 (星期五) 8pm
九展Music Zone
票價: RMB200 (大陸秀動網預售價, 唔知港紙賣幾錢)

Source: 草東沒有派對微博

———

薛家燕愛你無限60年演唱會
2018年12月4及5日(星期二及三)
紅館

Source: 新城fb live

票價: RMB200 (大陸秀 ...
阻住 發表於 2018-8-13 10:09

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好女孩~荊棘薔薇音樂會
演出單位: Serrini、J.Arie、菊梓喬、陳蕾 (特別演出: 戴祖儀)

日期: 2018年8月27日 (星期一)
時間: 8pm
地點: 1563 (灣仔皇后大道東183號合和中心6樓)
訂座電話:2323 2538
**每人最低消費 $160 + 10%,可先預訂座位
**若只來欣賞音樂會,每人最低消費為一杯飲品,不設座位預訂

Source: 鄭芷彤fb

票價: RMB200 (大陸秀 ...
阻住 發表於 2018-8-13 10:09

好似香港站都只可以係秀動網買霏聽日13:30開售
---

https://www.showstart.com/event/62592

依家變咗演出已取消, 轉售票系統定係俾人咁鬧法嬲得滯唔開香港站

Josie & the Uni Boys演唱會
2019年4月6日 (星期六)

Source: 叱咤樂壇訪問

演出名稱: 黃明志4896世界巡迴演唱會 - 香港站
演出日期: 2018年11月28日(星期三)
演出時間: 晚上8時
演出地點: Star Hall
票價: HK$888/$688/$488

門票於2018年8月20日 (星期一) 上午10時於快達票公開發售

Source: 快達票