返回列表 發帖
明年好似仲有阿sam and 阿tam 演唱會part2

胡楓都開到紅館 有邊個去睇?體力負荷到?
1d14 發表於 2017-11-10 14:53

胡楓+群星演唱會吧,都喺一般契仔契女。老黎學友sandy等等

黎瑞恩紅館演唱會
2018年4月5及6日 (星期四及五)

Source: 小恩子fb live
阻住 發表於 2017-11-23 08:28

期待,唔知今次又要幾多嘉賓撐場呢

草蜢, 克勤係咪一定有.

其實佢有多少HIT歌支持個唱呢? 陽光路上, 一人有一個夢想, 長流不息(但沒有學友) ...
lblemon 發表於 2017-11-23 12:48

記得佢上一次紅館請咗佘詩曼跳愛情當入樽,模仿Twins,學友黃凱芹上次都有擔任嘉賓,仲有一人有一個理想個三個

Twins都cancel咗LOL Part 2 booking
fifty1205 發表於 2018-1-9 21:29

其實到底喺邊個開創同一主題開part1,part2嘅呢?校長?克勤?阿王?阿sam?以前九十年代時候四大天王每隔一年開20+都唔會用同一主題搞part2,都喺直接構思新主題

永遠blacklist 五月天啦,唔好阻住紅館啲檔期

俾JW開part2,坤狗開多次紅館show(一場四面台瘋狂送 ...
Lewis 發表於 2018-1-12 18:01

就喺,我都唔多鐘意五月天年年霸住紅館檔期,情願留翻俾本土歌手

近年咁興集體回憶,我覺得會好賣過上次
loowee 發表於 2018-1-19 07:47

上一次同伊麵,一前一後開場,伊麵爆滿。今次唔知會唔會又好似上次咁同伊麵一前一後開

張學友A Classic Tour日前完成了第147場巡唱,並刷新了自己保持的記錄。學友昨日返港,同時證實明年1月將再登紅館,選定紅館為今次巡唱的終點站

聽聞張智霖放棄咗年尾嘅檔期,唔知由邊個頂上呢?

#紅館夜話#在紅館開過個人跨年演唱會的有這些歌手和組合:
#鄧麗君#83/84
#梅艷芳#85/86、87/88、91/92
#張國榮#86/87、89/90、96/97
#林子祥#88/89
#王菲#94/95、98/99
#黎明#97/98、01/02
#TWINS# 03/04、15/16
#陳慧琳#04/05
#劉德華#07/08、10/11
#鄭秀文#09/10、14/15
#郭富城#00/01、11/12
#Shine#12/13
#容祖兒#13/14
#張學友#16/17
#楊千嬅#17/18 ​​​​
梅艷芳,張國榮3次(估唔到開得最多喺呢兩位,如果仲在世嘅話,喺咪仲更多)
王菲,黎明,twins,劉德華,鄭秀文,郭富城2次
鄧麗君,林子祥,陳慧琳,shine,容祖兒,楊千嬅,張學友1次,
有d意外麟伯居然一次跨年show都未做過,但農曆年卻做過唔少,組合跨年只得twins和shine(呢個組合有d意外),除咗shine,其他嘅單位分量都重量級

05/06 08/09竟然無人做
Shine 係死好命,執左Sammi個期
Eason幾時做番次 ...
fifty1205 發表於 2018-5-8 12:28

Eason做都喺等於321go!!!2.0,冇咩意思,Eason永遠都唔可以超越duo個次

嗰個期好似分咗3個show 湯寶如 shine同唔記得邊個 Btw 劉天王跨年show內部已經訂緊飛 據說$980/$580/$380  ...
royloyloy 發表於 2018-5-10 00:41

劉天王中價飛比學友平100蚊?

對上一次開四面臺→最近一次三面臺嘅歌手統計有:古巨基,梁詠琪,黎瑞恩,周慧敏,陳慧琳,林憶蓮,楊千嬅,陳慧嫻,劉美君,陳奕迅仲有邊啲?喺咪而家紅館趨勢喺做三面臺。堅持一直做四面臺嘅歌手有劉德華,張敬軒,容祖兒,郭富城(只有近十五年喺堅持緊),仲有邊啲一路都堅持做四面臺嘅歌手?

小鳳姐九月紅館,記得上次已經滯銷,今次仲黎,喺咪殿堂級歌手申請入紙都即刻批

劉德華今日歌迷會開始訂飛,2018年12月15日—2019年1月3日,20場冇多冇少,睇黎劉德華應該唔會加場wor,佢自己親口講過只做20場

最高票價咁鬼貴,真係天王中之天王,唔知下年張天王會唔會又係咁貴呢?
remus 發表於 2018-7-5 14:48

郭富城:980/580/380  最後喺打折賣平到笑   張學友:980/680/380  最後就喺380都炒到1000起

冇留意郭天王,即代表三大天王嘅最高票價都係$980.00啦
remus 發表於 2018-7-5 15:33

唔使講,出年嘅容祖兒同埋以後嘅Eason都可能喺980

聽講緊接劉德華1月中喺張學友開,緊接張學友2月喺容祖兒開

要抽 但係唔係8張咩
royloyloy 發表於 2018-7-7 11:13

歌迷會應該好多黃牛入咗會,但歌迷會訂飛應該都喺演出當日取票咖?應該都唔會炒呱

新城台慶音樂會 張敬軒 & Friends
(美軒既Friends包括吳浩康、洪卓立、鍾舒漫、曾樂彤)
日期:2018年8月 ...
阻住 發表於 2018-7-17 00:33

攜手一班暗星開場嗎

張學友明年1月11日開始到29日,三場休一日
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

紅館個場真係唔易申請,好多歌手都話試過無數次入紙都唔成功。咁,下年農曆年檔期,又係邊位歌手得到呢!當 ...
KLY 發表於 2018-10-23 15:31

搞唔搞笑吖?點解開親都話巡迴,最多又咪喺得香港同埋澳門兩站。鄭中基喺大陸根本就冇咩人氣,同杜汶澤咁嘅款,大陸巡演可以死得

FYI  其實鄭中基係第四位香港男歌手登上台北小巨蛋開演唱會
rfv123 發表於 2018-10-23 21:37

冇咩用,台北開得到唔代表大陸開得到,草蜢好似都開過小巨蛋,但廣州票房一樣唔掂水

eason 入紙暑假失敗 唔通安哥係入紙暑假?
放空 發表於 2018-10-30 12:57

老鼠安可以開成個暑假嗎?佢最多咪3—5場

原來係安哥老婆

鄭秀文(Sammi)今日出席品牌慈善活動,提到陳奕迅(Eason)爆料指明年紅館暑假檔期,被 ...
KLY 發表於 2018-11-5 17:34

聽聞許志安深圳開show,門口賣幾十蚊一張飛,冇市場喇

鄭伊健今日铜锣湾百德新街启动礼
宣布【明年2月24-27號紅館】開演唱會

票價$880 $580 $380
royloyloy 發表於 2018-11-7 00:39

鄭伊健都880?送禮舊年各價位都平一舊水

2019嘅紅館陣容都幾強大下:學友,伊麵,祖兒,Sammi,Eason,霆鋒,Leon同城城都有可能

一直覺得Starlight已經係佢既高峰
十年前既佢仲係2字頭
而家佢既體力真係唔知頂唔頂到又跳又唱廿分鐘 ...
hehe 發表於 2018-11-13 07:15

男歌手伍張幾野都唱跳二十分鐘都冇問題,女歌手體力XD

英皇2位男歌手都連續兩年咁開演唱會
愛我別走 發表於 2018-11-29 11:19

英皇霸曬。聽講出年年底仲有霆鋒,唔知送禮會唔會入紙

古巨基我們世界巡迴演唱會 - 香港站Part2
日期: 2019年4月11-12日(星期四至五)
時間: 20:00
地點: 紅館
...
阻住 發表於 2018-12-4 21:34

开post