返回列表 發帖

第七感 - Kellyjackie 陳曉琪

單選投票, 共有 15 人參與投票
60.00% (9)
13.33% (2)
13.33% (2)
0.00% (0)
13.33% (2)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 第七感
主唱: Kellyjackie 陳曉琪

派台日期: 2017-9-22

作曲 / 填詞:Kellyjackie 陳曉琪
編曲:Mark Wong

已到正午你在獨個等 髮尾散發野玫瑰香薰
清楚你總喜歡安坐在 餐室的非賣品
再過兩秒你在喝香檳 某個約你到鬧市中心
怎麼你總跟她搜購著 胭脂與碎粉

何事你 記不起黑雨天 誰共你街角碰面
(倘那天傘子裡挨近多一點 於這天會否再肩擦肩)
明白我 與你只可暗中 在網上接觸通電

指尖追蹤他至到凌晨 偷窺心口不一的天真
不必多心 虛擬世代 喜愛相信第七感
追蹤他可釋出安多酚 偏偏包裝出冰封質感
天昏地暗 誰被困 誰在變壞誰是真

再到正午你陶醉至今 發佈了你拍下那高跟
清楚你總喜歡偷望著 冰室的高檔品
轉了季節你換了知音 某個對你確實太上心
怎麼你總把癡心蠟像 逼得要粉身

其實你 會否憶起那天 誰在網誌裡留言
(Everyday I know you gonna stalk me
Baby girl don’t believe what you’ve seen)
迎合你 愛打卡中探險 扮偶遇然後出現

指尖追蹤他至到凌晨 偷窺心口不一的天真
不必多心 虛擬世代 喜愛相信第七感
追蹤他可釋出安多酚 偏偏包裝出冰封質感
天昏地暗 誰被困 誰被吻後還是真

有男性裸露鏡頭喎
無會員入嚟留言嘅?
Happy and Blessed.

有男性裸露鏡頭喎
無會員入嚟留言嘅?
jose 發表於 2017-10-1 15:04

可能因為唔夠小_首灰完愛咁爆 吸引唔到眾會員
eg kay__

@lemontea1069 快啲睇啦
個mv好好睇 好震撼 5分

@fifty1205 快啲睇啦

Kellyjackie好似樹熊呀
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

@hinz 快啲睇啦

隻歌好好聽 5分

@HOTMAN 快啲睇啦
個曲風同MV都可能啱你心水

支持KellyJackie 支持肥婆女歌手新歌

@nicholashin 快啲睇啦

支持K字女歌手

唔岩我聽wor

@Jasoh103 快啲睇啦 個阿叔成個sam smith咁
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

唔岩我聽wor

@Jasoh103 快啲睇啦 個阿叔成個sam smith咁
HOTMAN 發表於 2017-10-5 20:21

Jason 啲口味
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Everyday, I know you gonna stalk me
剩係依句歌詞都值一眾cool chat常客會員俾5分 感同身受

佢好慘 隔咗咁多年再出歌無人聽

佢好慘 隔咗咁多年再出歌無人聽
jose 發表於 2017-10-16 14:51

佢其實一年出一首歌

2013 奢侈品
2014 留言信箱
2016 終身幸福
2017 第七感

@nicholashin 快啲睇啦

支持K字女歌手
jose 發表於 2017-10-5 20:10
@hinz 快啲睇啦

隻歌好好聽 5分
jasonng 發表於 2017-10-5 20:08
@fifty1205 快啲睇啦

Kellyjackie好似樹熊呀
dongbb2332 發表於 2017-10-5 20:05
@lemontea1069 快啲睇啦
個mv好好睇 好震撼 5分
harryharry 發表於 2017-10-5 20:05

咁多位元老同金牌會員推po都得14個人投票... 唉