返回列表 發帖

[Oct/13/2017] 千色‧劉美君30總選 - 劉美君 (3CD)

歌手:劉美君
唱片名稱:千色‧劉美君30總選
唱片封面:

推出日期:2017/10/13
唱片類型:3CD

TrackList:
DISC 1
CD
1. 千色
2. 偷窺2017 (劉美君/林保怡)
3. Superstar
4. 兩杯茶
5. 花無百日紅
6. 午夜麗人
7. 左右手 (Reimagine Version)
8. 怪誕之城 (劉美君/Swing)
9. 婦人之見 (劉美君/陳慧琳/麥家瑜/陳詩慧)
10. 愛如潮水
11. 雪泥
12. 蝙蝠
13. Baby You're The One
14. 我喝香水大
15. 浮花
16. 私人補習

DISC 2
1. 大開色界 (劉美君 feat. 林海峰)
2. 新浪漫 (林海峰 feat. 劉美君)
3. 大開眼戒
4. Touch Me Feel Me
5. 娃娃歲月
6. 死心塌地
7. 你的雙眼如深秋
8. 再讓我望你多一回
9. 嬉戲號客機
10. 被你縱壞
11. 不可能說的夢
12. 三十度
13. Whispers Of The Soul (劉美君 / Larry Hammond)
14. 夜已變得騷了
15. 天長地久
16. 依依
17. 蠢動
18. 玩玩 (Beat Bit Remix)

DISC 3
1. 事後
2. Sealed With A Kiss
3. 偷窺 (劉美君/林保怡)
4. 你說是甜我說苦
5. 愛是無涯
6. 一見鍾情
7. 燃點真愛 [香港電台60週年歌劇《神奇旅程樂穿梭》主題曲] (劉美君/陳百強/陳慧嫻/林憶蓮)
8. 討厭
9. What Have I Done To Deserve This?
10. 這雙眼只望你 (Remix Version)
11. Man in the Moon
12. 一對舊皮鞋
13. 隔
14. 午夜情
15. 亞熱帶少年 Subtropical Boy (Subtropical Mix)
16. 最後一夜

附加資料:
CD收錄50首歷年驚豔經典:雪泥丶浮花丶大開眼戒丶再讓我望你多一回丶嬉戲號客機丶愛是無涯丶午夜情丶最後一夜…
4首斑斕新作 丶千色 (紅館Show主題曲)丶偷窺 2017新版
(林保怡合唱)丶兩杯茶 (HKTV劇集「來生不做香港人」主題曲)丶花無百日紅
多首詢問度極高流浪歌:左右手 Reimagine Version、怪誕之城丶婦人之見、玩玩Beat Bit Remix、Sealed With A Kiss、
燃點真愛 四人合唱版.
3首搶耳絕版歌曲:
What Have I Done To Deserve This?,這雙眼只望你Remix、亞熱帶少年 Subtropi cal Boy Subtropical Mix
DSD數碼重新編製.樂壇天后 丰姿多采

出處:UMWebzine
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

UMG, why? A EP+DVD with just the new songs would've been more than enough

1. 千色
2. 偷窺2017 (劉美君/林保怡)
3. 花無百日紅
4. 兩杯茶

買碟送演唱會飛的概念

支持派飛
Happy and Blessed.

大眼色戒大開眼戒應該連住

散飛活動正式開始
【This is MC】澳門見

買碟送飛真陰功

「有機會獲得」即係未必有

其實得6個quota
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

環球出呢隻30年精選都出得幾好

UMG, why? A EP+DVD with just the new songs would've been more than enough

1. 千色
2. 偷窺 ...
boy4dudes 發表於 2017-9-27 12:29

出EP D人又嘈架喇

真係點出都會有人鬧

正喎
揀歌揀得唔錯 同埋竟然有新歌
但點解開show唔係派新歌係派埋d翻唱歌
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

出EP D人又嘈架喇

真係點出都會有人鬧
星夢情真 發表於 2017-9-27 22:17

係 出EP又鬧 出碟無歌未曝光又鬧 8首歌大碟又鬧 ~宜家出碟根本回唔到本~蝕本生意人地仲肯做都仲要鬧~好難服侍

正喎
揀歌揀得唔錯 同埋竟然有新歌
但點解開show唔係派新歌係派埋d翻唱歌
John 發表於 2017-9-28 03:15

可能十月派《千色》掛

回復 8# hehehaha

邊度有講

張相咁似以前某隻碟既?

不如順便再出多次劉美君(1986)大碟靚聲復刻版
分分鐘賣得好過幾隻翻唱碟
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

張相咁似以前某隻碟既?
steven891026 發表於 2017-9-28 18:21

我都覺,應該係Love Addict ?
不過有新歌,呢張精選必買啦

我都覺,應該係Love Addict ?
不過有新歌,呢張精選必買啦
hehehaha 發表於 2017-9-28 21:35

Love Addict 封面唔係呢個動作咯,係咪內頁相啊