返回列表 發帖
日期 : 28/11/2017
時間 : 2230 - 2330
節目 : 國語類

以愛之名(蕭敬騰) / 偉大的渺小 / 之外 / 光之海 / 偷故事的人(張惠妹) / 我們的總和(艾怡良) / 我很愉快 / 找到我(柯智棠) / 我看著你的時候(李榮浩) / 燈光(謝震廷) /
我們的總和

有人喜歡藍

字花(Sunset Version)(薛凱琪) / 寫妳太難(陳詠謙) / 心靈作家(鄧小巧) / 油尖旺金毛玲(Serrin ...
CunninG 發表於 2017-12-24 23:21

Sunset版真係好聽到痛哭
我們的總和

日期 : 10/02/2018
時間 : 2100 - 2135
節目 : 聽聽

飛砂 / 不要死在崇拜裡 / 凡人對抗命運(鐵樹蘭) / 浪客行 / 我們的航海時代 / 風塵三俠 / 還是會(韋禮安) /
我們的總和

1400 - 1500

黃金花(趙學而) / ラビリンス(MONDO GROSSO) / 二時間だけのバカンス (宇多田光/椎名林檎) /  ...
ed8671ed 發表於 2018-2-15 15:02

只得兩小時的悠長假期我依家仲有聽
我們的總和

日期 : 25/02/2018
時間 : 2000 - 2100
節目 : 陸王

人生馬拉松(陳奕迅) / 八公里(鄭秀文) / 安多芬與我(林海峰) / Go With The Flow(周國賢) / 為執著乾杯(藍奕邦) / 初心(古巨基) / 頑固(五月天) / 無盡(Supper Moment) / 同行(周柏豪) / Jupiter(Little Glee Monster) /
我們的總和

2325 - 0005
三月必聽專輯

都對也都錯 / 這樣你還要愛我嗎 / 三月 / 自虐 / 偏執面 / 跳進來 / 狗 / Booty ...
ed8671ed 發表於 2018-3-1 00:04

好後悔四年前冇上這樣你還要愛我嗎 要懺悔
我們的總和

2240 - 2330
25 - Adele

Hello
Send My Love(To Your New Lover)
I Miss You
When We Were Young
Remedy
W ...
ed8671ed 發表於 2018-3-3 23:31

好鍾意呢個肥婆
反ot : 另眼相看 / Rumour Has It /
我們的總和

你係咪肥婆腔。。。
ed8671ed 發表於 2018-3-3 23:43

都係佢同家家兩個咁多
我們的總和

Shega全盛時期俾過女金嘅 都好叻仔
ed8671ed 發表於 2018-3-3 23:53

起佢flop之前比過一首十大比佢 也就無憾了
我們的總和

比左3首係咪大確幸
水星逆行 / 為何要我愛上你 / 舊街角 /
kevinlai1621 發表於 2018-3-4 00:12

好過我
前兩首我都幾鍾意, 但都係冇十大
我們的總和

14年我仲係年尾自己揀
所以d還記得, 水星逆行都仲俾得
kevinlai1621 發表於 2018-3-4 00:15

還記得又係谷唔到
我們的總和

都是華納的錯
kevinlai1621 發表於 2018-3-4 00:19

PH拎到我個男金算係咁
轉咗會應該唔會再有機會
我們的總和

突然好想揀2018年版既陳伯十大

1. 別來無恙
2. 逸後
3. 請跟我走
4. 沒有你, 我什麼都不是
5. Let It Go
6 ...
CunninG 發表於 2018-3-4 23:16

請跟我走
如果係告別之前我都接受到...
我們的總和

請跟我走其實愈聽愈有味道我覺得呢隻係佢咁多種甜蜜情歌中最正
浪漫得黎, 又有少少不羈

...
CunninG 發表於 2018-3-4 23:23

話說當年我覺得兩首都好悶
後尾聽聽下先ok返告別之前, 等我搵日聽多幾次請跟我走先
我們的總和

是日Playlist ^^

James Bay — Pink Lemonade
James Bay — Pink Lemonade
Fabel — Earth
Fabel — Ear ...
ed8671ed 發表於 2018-3-11 14:39

呢位榜主星期五聽過 J-POP 支持
我們的總和

日期 : 11/03/2018
時間 : 1800 - 1900
節目 : 期間限定

我這一代人(關楚耀) / 消化不良(周國賢) / 堅彌地城(RubberBand feat. Charatay) / 主旋律(陳奕迅) / 不要死在崇拜裡 / Fire / 我看著你的時候(李榮浩) / 慢慢喜歡你 / 幾分之幾 / / 尾站天國 / See You Again(Wiz Khalifa feat. Charlie Puth) /
我們的總和

50ap 冠軍周可一不可再

我們的總和

實情(廖碧兒) / 螢(容祖兒) / 如何掉眼淚(鄭秀文) / 有人共鳴(林奕匡) / 最後的歌(楊千嬅) ...
616.1314 發表於 2018-3-17 14:15

實情其實真係幾好聽
我們的總和

鏡子說(容祖兒) / 灰色 / 殘渣 / 將沙拋給一片海 / 說明書 / 還是要相信愛情啊混蛋們 / 呼吸都痛 / 睡前服 ...
帥小寶` 發表於 2018-3-18 01:20

good taste
我們的總和

唔係唔唱型人道跳老舞娛賓下話
帥小寶` 發表於 2018-3-20 17:39

可能有個talk專門賣小強娛賓呢
我們的總和

featuring 黃子華?
hehehaha 發表於 2018-3-20 17:43

可以出首 Gin Lee再說 內容係由住劏房講到踩上紅館

#勵志故事
我們的總和

日期: 20/03/2018 (TUE)
時間: 22:00 - 23:00
節目: J足一小時

年輕人們(周國賢) / 為執著乾杯(藍奕邦) /  ...
JasOh103 發表於 2018-3-20 23:04

vani唔返冇人播arigatou
我們的總和

鄭秀文 — 時間之光
鄭秀文 — 犀利
鄭秀文 — 八公里
鄭秀文 — 上一次流淚
鄭秀文 — 螢光粉 ...
ed8671ed 發表於 2018-3-28 00:03

容祖兒 — 煙霞
容祖兒 — 空港

呢兩首勁好聽, 聽完sammi再聽安哥巧vanibb
我們的總和

follow me^^

王嘉儀 — You Jump,I Jump
王嘉儀 — You Jump,I Jump
王嘉儀 — You Jump,I  ...
ed8671ed 發表於 2018-4-7 23:44

張敬軒 — Stop the time
張敬軒 — 井
張敬軒 — DEADLINE
張敬軒 — P.S. I love you
張敬軒 — 壯舉
張敬軒 — 春秋
張敬軒 — 茶想曲
張敬軒 — 塵埃落定
張敬軒 — 不吐不快
張敬軒 — 無名指的光環
張敬軒 — 無名指的光環
張敬軒 — 披星戴月
張敬軒 — 相對論
張敬軒 — 酷愛
張敬軒 — 酷愛
張敬軒 — 迷失表參道

I'm sorry, the old Hins can't come to the phone right now.
我們的總和

日期 : 10/05/2018
時間 : 2300 - 0000

雨天(孫燕姿) / 突然一生人(王菀之) / 給自己的歌(縱貫線Superband) / 慣性取暖(小宇) / 長相廝守(ToNick) /
愛你變成恨你(吳雨霏) / 不同班同學(張敬軒) / 差一點我們會飛(黃淑蔓/英仁合唱團) / 少女的祈禱(麥花臣版)(陳輝陽 X 女聲合唱) / 最後的歌(楊千嬅) /

評分人數

我們的總和

日期 : 11/05/2018
時間 : 1930 - 2230

Kelly(蕭敬騰) / 風花雪(張敬軒) / 嫁妝(陳慧琳) / 原來她不夠愛我(吳業坤) / 閉目入神(鄭中基) /
沒那麼簡單(黃小琥) / 天敵(衛蘭) / Superman(AGA) / Superwoman(曹格) /

翻牆(盧凱彤) / People Like Us(林二汶) / 魚仔(盧廣仲) / 好好(想把你寫成一首歌)(五月天) / 上等Baby(安全地帶) /
如風(王菲) / 失魂記(李克勤) / 有病呻吟(張學友) / 有淚多好(林奕匡) / 曾經愛過(玉置浩二) /

Better Man(Robbie Williams) / 是有種人(何韻詩) / 無盡(Supper Moment) / 挾持(RubberBand) /
Pinocchio(f(x)) / Party(Girls' Generation) / Um Oh Ah Yeah(MAMAMOO) / T.A.O(Z.Tao) / Join Hands(Super Junior-KRY) /

評分人數

我們的總和

Shallow(live)(Lady Gaga/Bradley Cooper) / I’ll Never Love Again(live)(Lady Gaga) / 雲吞 / 老少平安(周柏豪) / 最後晚餐(Supper Moment) / 可一可再(陳奕迅) / 當我迷失時聽著的歌 / 歌謠(李榮浩) / 致旅途中的我 /
我們的總和

城中人(鄒文正) / 聲音導航 / Make A Love Song(Chita) / 兩隻紙杯一條線(徐浩) / 大人國(蔡卓妍) / 上集大 ...
jasonng 發表於 2019-3-10 16:52

嘩 城中人。。。
我們的總和