返回列表 發帖
其實有, 不過真係比較少, 上一隻男人歌真正感動到本人已經係三年前周爸爸 - 我們都不是無辜的.

男歌手我 picky D, 2014年1月1日後不再聽黑面手機, 近幾年我幾霖D唱作實力派 (Justin & Khalil), 唱作偶像派 (Endy, Jay & Phil), 齋唱實力派 (C AllStar), 同明哥一派 (Alfred, Hins & Pong Pong)

boy4dudes 發表於 2018-2-24 15:38

明哥4月開show
應該就快有新歌

日期 : 27/02/2018
時間 :
節目 : 陽光燦爛的日子

半成年 / 街口有落 / 老花前必做十件事 / 第二春 / 祖與占 / 熊貓 / 一一 /
天又藍 / 曼谷瑪利亞 / 燕尾蝶 / 不怕 / 俗 /

專業點評Serrini Don't Text Him (5分滿分)

1. 若葉之年
抄Gin Lee去日本行下行下咁就當拍完MV
以為好有fe ...
bagfgfcde 發表於 2018-2-27 23:10

佢唱歌真係好難聽,好心學下d容祖兒
唱到哮喘咁,一句歌詞可以flat 3次
成日話人唔支持廣東歌
根本依家d歌手唔識唱歌!

呢排成日聽舊歌 lol

孤單的心痛 / 最愛 / 難得有情人 / 一切也願意 / 千千闕歌 / 飄雪 / 跳舞街 ...
616.1314 發表於 2018-3-1 22:52

Shirley

我覺得無雙差唔多係楊千嬅最難聽嘅歌
我連啦啦誇啦啦都可以loop嘅人都聽唔落無雙 ...
electric 發表於 2018-3-2 10:06

日期: 3  / 3 / 2017 (SAT)
時間:
節目: HEHA CHART 2018 wk9

HEHA CHART 2018冠軍歌
wk1-9 離遊記 / Remember Me / 很堅強 / 奉愛之名 / 溝晒啲仔 / 風塵三俠 / 親親你面頰 / 和好 / Pink Song

01. Pink Song                          Serrini
02. 和好                                   鄧小巧     
03. 尾站天國                             陳慧琳 (ne)
04. 想創                                   陳柏宇
05. 很堅強                                Gin Lee
06. 無期                                   AGA (ne)
07. 睡前服                                小肥 (ne)
08. 當下的力量                          周國賢
09. 去玩去癲                             The Boogie Playboys
10. 不怕                                   Shine (ne)

OUT:
03. 親親你面頰                          The Boogie Playboys
08. Don't Text Him                   Serrini
09. 娛樂人生                             陳蕾
10. Fire                        MastaMic

主持: DJ HHHH
節目: 比個Beat黎

十二樓 / 莫文蔚
花事了 / 王菲
將沙拋給一片海 / 鄧小巧

唵嘛呢叭咪吽 / 方皓玟
驚世感覺 / 關淑怡
該死的快樂 / 王菀之

1600 - 1815

25 - Adele
Grade: B+ --> A-

21 - Adele
Rolling In The Deep
Rumour Has It
Turning Table ...
ed8671ed 發表於 2018-3-4 18:15

21得B+有咩可能

聽完都係覺得25感覺深刻啲
ed8671ed 發表於 2018-3-4 18:23

竟然

我鐘意21多D
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-4 19:48

SAME HERE!!!!

突然好想揀2018年版既陳伯十大

1. 別來無恙
2. 逸後
3. 請跟我走
4. 沒有你, 我什麼都不是
5. Let It Go
6 ...
CunninG 發表於 2018-3-4 23:16

高汁

謝謝你曾經讓我悲傷 - 原子邦妮

有聽既會員最愛邊首? ^^
bagfgfcde 發表於 2018-3-5 23:41

現在聽

Ok
My top 4: 年少的憂愁 蒸發的世界剩下我 #imissyousobad 也許你不懂  ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-5 23:47

咁電子既
以為係indie folk

很堅強

一首本身-100分既歌
Gin可以唱到200分
感情輸出處理得好細膩

最唔鍾意呢啲即食k歌
bagfgfcde 發表於 2018-3-6 00:07

所以我好少聽容祖兒同楊千嬅(for instance)堆hit song
反而成日loop side track

近呢一年開始唔聽小祖啲k歌主打了
轉聽我的麻煩男友 舊日回憶的山丘 渴望晨曦的女孩 蜉蝣 馬賽克呢啲{:1 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-6 00:12

亂唱歌 花城 舌尖開叉

我好得閒不了
帥小寶` 發表於 2018-3-6 08:40

J Pop可能係容祖兒最垃圾大碟
無一首歌聽得落

黃昏點唱gay唔錯架
帥小寶` 發表於 2018-3-6 19:11

Ok lo但聽厭咗

見證這個時代去到金鐘 迷失在迷宮陣 祖祖黃絲黎架
帥小寶` 發表於 2018-3-6 19:14

左膠

點解祖國唔bam佢
帥小寶` 發表於 2018-3-6 19:20

有bang佢

下?
bagfgfcde 發表於 2018-3-6 19:24

除咗無人知道雙子座
其他好一般

難怪之得你鍾意聽Gin Lee...
bagfgfcde 發表於 2018-3-6 19:31

我反煎
太肥膩唔啱我

永恆天后歷年叱咤十大

爭氣
我的驕傲
一拍兩散
華麗邂逅
愛一個上一課
跑步機上
桃色冒險
牆紙
天窗
樂觀
世界真細小
黃昏點唱機
無人知道雙子座

個編曲都正
近年仲愛我好得閒 鴛鴦襪 黃昏點唱機 呢啲
bagfgfcde 發表於 2018-3-6 08:39

聽多次駌鴦襪
Arrangement幾好
不過Melody好普通

鴛鴦襪成個feel小品得黎好時尚
好似啲高級時裝店會播既歌咁
係呢個情況下個melody唔需要好搶耳
而且我覺 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-6 19:48

都係
其實寧願呢首十大
雙子座真係比面光頭

1. 黃昏點唱機
2. 我好得閒
3. 閃光彈
4. 鴛鴦襪
5. 新貴
6. Gotta Get High
7. 玩家
8. 無人知道雙子座 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-6 20:04

呢個係tracklist定排喜愛程度

喜愛程度
bagfgfcde 發表於 2018-3-6 20:08

我肯定排GGH最尾

新貴 / 無人知道雙子座 / 玩家 / 鴛鴦襪 / 閃光彈

Good Night~
616.1314 發表於 2018-3-7 00:53

支持你

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

九號鞋??????
帥小寶` 發表於 2018-3-7 18:00

i love Kiri T

果然好鐘意cum
electric 發表於 2018-3-7 18:26

仲keep到平均一日聽一次
最近loop CMBYN soundtrack

一日一次都應該嘅
我都loop梗
electric 發表於 2018-3-7 18:30

你睇完本小說未?

睇完啦
做乜
electric 發表於 2018-3-7 18:40

我唔捨得睇完佢
仲差10頁

日期: 08/03/2018 (THU)
時間: 10:30 - 11:30
節目: 每日一J

飲歌(Twins) / 後窗知己(謝安琪) / 瑕疵(麥浚 ...
JasOh103 發表於 2018-3-8 11:32

支持Kary

我愛容祖兒

天之驕女 / 告解 / 抱抱 / 這麼近那麼遠 /

17年12月到而家為止 三隻最好聽既華語專輯
1. 謝謝你曾經讓我悲傷 - 原子邦妮
2. 心裡學 - 徐佳瑩
3. 睡前 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-9 23:35

支持小肥
今年決定做佢打手

李幸倪經典金曲之夜

玫瑰的故事
我說
潛水
廢話少説
很堅強
和每天講再見
雙雙
Falling
今天終於一人回家
緣。兩半

GinLee李幸倪Ginsidecut演唱會

Live
GT
未來
很想要吧
十年如當日
我說
好風如水
芝麻開門
如果牆會說話
一想到你
含蓄
好姊妹
很堅強 (歌迷大合唱)

Encore:
Falling
雙雙

主持:Fk Boi
節目:抒發感情才是意義
時間:你鍾意

Pink Song / 喘一口氣(PixelToy) / 她來了(粉紅A) / Happy Sadie(Ketchup) / 西西弗斯之歌(My Little Airport) /
油尖旺金毛鈴(Serrini) / 甚麼是青春(假音人) / 飛天(RubberBand) / 去玩去癲 / 8(Chochukmo) /

仍幻想所有事!!!
帥小寶` 發表於 2018-3-12 17:01

Tell me

是日playlist ^^

玫瑰的故事
今天終於一人回家
隨風而來 隨風而去
如果牆會說話
很堅強
1st Date
下一位 ...
jose 發表於 2018-3-12 19:53

變節

日期: 12  / 3 / 2017 (MON)
時間:
節目: HEHA CHART 2018 wk10

wk1-10 離遊記 / Remember Me / 很堅強 / 奉愛之名 / 溝晒啲仔 / 風塵三俠 / 親親你面頰 / 和好 / Pink Song / 無期 /  

01. 無期                                   AGA
02. Pink Song                          Serrini
03. 尾站天國                             陳慧琳
04. 城市當代配樂團                    RubberBand (ne)
05. 去玩去癲                             The Boogie Playboys
06. 很堅強                                Gin Lee
07. 睡前服                                小肥
08. 和好                                   鄧小巧     
09. 想創                                   陳柏宇
10. 絶(伊館紀念絕版)                  陳輝陽 x 女聲合唱 (ne)

OUT:
08. 當下的力量                          周國賢
10. 不怕                                   Shine

和好好勁喎 支持你
帥小寶` 發表於 2018-3-13 00:54

最支持New Age歌

咁你應該好喜張生?
帥小寶` 發表於 2018-3-13 01:08

仲有Endy Ba Ba

今晚點個Playlist比祖兒聽,希望佢Ok唔好再收埋自己

習慣失戀
誰來愛我
心淡
痛愛
很堅強

時間:無限
星際節目主持:愛因斯旦
宇宙第五維度特備節目: To Hawking

生命之花 / 有時 / 重逢 / 星塵 /

主持: DJ Pineapple Pizza
節目: 音樂大洋腸

Mystery of Love - Sufjan Stevens
Should have Known Better - Sufjan Stevens
Wishes - Beach House
Slomo - Slowdive
My Boy - Car Seat Headrest
Pure Comedy - Father John Misty
Space Song - Beach House
Holding On - The War on Drugs
Sea of Love - The National
Dive - Beach House

節目: HEHA樂壇

What Do You Say / 去玩去癲 / 城市當代配樂團 / Pink Song /
Believe(Amen Dunes) /
Like Dylan in the Movies(Belle and Sebastian) /
Sleep the Clock Around(Belle and Sebastian) /
We Were Beautiful(Belle and Sebastian) /
She Works Out Too Much(MGMT) /
Dive(Beach House) /

日期: 17  / 3 / 2017 (SAT)
時間:
節目: HEHA CHART 2018 wk11

wk1-11 離遊記 / Remember Me / 很堅強 / 奉愛之名 / 溝晒啲仔 / 風塵三俠 / 親親你面頰 / 和好 / Pink Song / 無期 / 想創

01. 想創                                   陳柏宇
02. 絶(伊館紀念絕版)                  陳輝陽 x 女聲合唱
03. 慢慢喜歡你                          莫文蔚 (ne)
04. Ten Reasons                       方大同 (ne)
05. 很堅強                                Gin Lee
06. Fire                                   MastaMic (re)
07. 無期                                   AGA
08. 城市當代配樂團                    RubberBand
09. What Do You Say               LuvDat (ne)
10. 去玩去癲                             The Boogie Playboys

Out:
02. Pink Song                          Serrini
03. 尾站天國                             陳慧琳
07. 睡前服                                小肥
08. 和好                                   鄧小巧

Melodrama - Lorde

Green Light > Liability > The Louvre > Sober > Homemade Dynamite > Writer In The  ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-18 20:11

呢隻要成隻聽
非常之好聽