返回列表 發帖
Good Morning

隨風而來 隨風而去 / 天變地變情不變 / 今天終於一人回家 / 我不是你的觀賞魚 /  ...
HOTMAN 發表於 2018-3-19 08:01

Good Morning
你個 List 無咗最後嗰首歌會 GQ 好多囉...

好好過 / 只要和你在一起 / 水星逆行 / 為何要我愛上你 / 到此為止 / 說一句
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

最尾好聽!
stopzi 發表於 2018-3-19 06:28

如果無咗段獨白
其實呢首係好聽

可惜呢首亦都係新的心跳入面最低 Views 嗰首
二〇二三年度全女班投票

充氧期/極美/簡愛/天黑黑/遇見/克卜勒/尚好的青春/天使的指紋/當冬夜漸暖/愚人的國度/是時候/我不難過/我懷念的
二〇二三年度全女班投票

早晨

灰姑娘 (梁詠琪) / 星圖 (容祖兒) / 排隊機器 (容祖兒) / 和每天講再見 (Gin Lee) / 空姐 (Gin Lee)
二〇二三年度全女班投票

我覺得獨白反而幾好喎專輯入面最後一首歌
呢段獨白守尾並唔失禮

old gaga ...
stopzi 發表於 2018-3-20 09:25

但佢講得好無感情喎
二〇二三年度全女班投票

CM metacritic 特約: kevinlai1621點評

千呼萬喚, 兩首大家都好期待嘅碟

睡前服 – 小肥
小肥呢 ...
kevinlai1621 發表於 2018-3-20 21:34

Prologue 5 out of 5! okay!
二〇二三年度全女班投票

瞬間 / 未來紀念館 / 尾站天國 / 來生舞 / 孤單的心痛 / 緣兩半 / 玫瑰的故事 / 我不是你的觀賞魚 / 和每天講再見 / 空姐 / Victoria / 我的秘密 / 偶爾

Good night~
二〇二三年度全女班投票

@stopzi lol

Victoria (G.E.M.) / 失真 (G.E.M.) / 睡公主 (G.E.M.) / Get Over You (G.E.M.) / Where Did You Go (G.E.M.) / Someday I'll Fly (G.E.M.)
二〇二三年度全女班投票

David Boring — Machine#1
王嘉儀 — Leaving Home
王嘉儀 — Leaving Home
王嘉儀 — Leavin ...
ed8671ed 發表於 2018-3-21 23:58

嘩 洗唔洗狂 Loop Leaving Home 啊

反OT:緣兩半 / Live
二〇二三年度全女班投票

Leaving Home / 翩翩 / 獵 / 深淵 / 給男神的面書 / 愁滋味 / 非凡人生 / 紅綠燈

Good night
二〇二三年度全女班投票

最愛音樂風格 top3!
1. Gin lee big hit悶歌
2. 謝安琪淫婦歌
3. 鄭秀文福音歌
JasOh103 發表於 2018-3-30 12:38

支持 1號
3號無意見
2號不了
二〇二三年度全女班投票

Gin Lee 唱片點評
全碟都好聽:
Here I Come
Ginetic
BeGin
Live In The Moment

得派台歌好聽:
Gin Lee (2012 年同名大碟)

未聽過加無興趣聽:
ONE & ONLY
二〇二三年度全女班投票

和每天講再見/好風如水/隨風而來隨風而去/Live/芝麻開門/今朝有酒/曌/下一位/一想到你/如果牆會說話/仙境夢遊愛麗絲/十年如當日/我不是你的觀賞魚/緣兩半/雙雙/空姐/光環/我說/偏偏喜歡你/信/玫瑰的故事/今天終於一人回家/很堅強/月球下的人/Falling

好聽!
二〇二三年度全女班投票

很堅強 / 雙雙 / 信 / 說真的 / 獨照 / 新貴 / 無人知道雙子座 / 月球下的人
二〇二三年度全女班投票

一個霖霖會明嘅 Playlist
抹不去... 暗戀的根據
慢慢喜歡你 (莫文蔚) / 抱抱 (容祖兒) / 這麼近那麼遠 (容祖兒) / 分身術 (容祖兒) / 間接傷害 (容祖兒) / Don’t Text Him (Serrini) / 麻煩你 (容祖兒) / 為何要我愛上你 (連詩雅) / 一生無求 (薛凱琪) / 夢非夢 (容祖兒)

評分人數

二〇二三年度全女班投票

FROZEN 2 集氣歌單:
Frozen Heart / Do You Want To Build A Snowman? / For The First Time In Forever / Love Is An Open Door / Let It Go / Reindeer(s) Are Better Than People / In Summer / For The First Time In Forever (Reprise) / Fixer Upper / Making Today A Perfect Day / When We're Together

二〇二三年度全女班投票

完全為有你 (王嘉儀/糖妹) / 獵 (王嘉儀) / 深淵 (王嘉儀) / 愁滋味 (王嘉儀) / 給男神的面書 (王嘉儀) / 美麗新世界 (王嘉儀) / Leaving Home (王嘉儀) / 翩翩 (王嘉儀)
二〇二三年度全女班投票

顏卓靈令大家知道,就算聲音難聽、毫無歌唱才華,只要稍有名氣、扮可愛少女,就會係一個拎到大獎既歌手 {:1 ...
nicholashin 發表於 2019-3-3 21:50

我記得呢度有個會員話覺得靈靈好有可塑性
二〇二三年度全女班投票

中環 Jolibee
取消資格 / 痛愛 / 大哥 / 明知故犯 / 爭氣

好多祖兒 好高質
二〇二三年度全女班投票

A

有種傷害叫無心 / Make You Feel My Love / Someone Like You / 哈囉 / 能說不的秘密 / Superman / 若 / 圓 / 獨一無二 / Long Distance / Bad Day / 3AM / 吃定我 / 無期 / 孤雛 / 小問題 / 一 / 根 / 神奇之旅 / 糖衣

B

尋開心 / 我恨我是女人
二〇二三年度全女班投票

Bad Day。。。
HOTMAN 發表於 2019-3-7 17:37

好聽喎
支持 A-G-A
二〇二三年度全女班投票

C

逾越生死 / Yesterday Once More / 小玩意 / 完全因你 / 我會好的 / 錯過 / 憐香惜玉 / 年年 / 你是你本身的傳奇 / 假使世界原來不像你預期 / 分手總約在雨天 / 哭乾了眼淚 / 還要去過生活 / 你的你 / 還未抱過的人 / 最佳男主角

D

You Don’t Know Me
二〇二三年度全女班投票

厭世臉/美麗新世界/Leaving Home/翩翩/獵/深淵/愁滋味/給男神的面書
二〇二三年度全女班投票

冇微物?
hehehaha 發表於 2020-3-3 16:44

微到唔記得咗
你講完之後即刻聽咗兩次
二〇二三年度全女班投票

沖涼 Playlist:一個女人 和浴室 / 其實寂寞 / (一個男人) 一個女人 和浴室 / 人妻的偽術 / 偷情的禮儀 / 沐春風
二〇二三年度全女班投票

日期:01/03/2021
時間:11am - 12nn
節目:三月之歌

衍生你的兒科專家 (李紫昕) / 煞科 (容祖兒) / 鴛鴦襪 (容祖兒) / 一蓮托生 (迪子) / 很堅強 (Gin Lee) / Medley: 羅生門/Shallow/橙海 (謝安琪) / 迷魂陣 (林穎彤/伍富橋)

Confirmed
二〇二三年度全女班投票

好勁 Sammi Kay Gin GaGa都有歌贏過
JasOh103 發表於 2021-3-1 19:47

係得 AGA 未攞過
二〇二三年度全女班投票

日期:02/03/2021
時間:12nn - 13pm
節目:喜歡泳兒

送我一個家 (泳兒) / 無心戀唱 (泳兒) / 一隻小豬 (泳兒) / 習慣愛你 (泳兒) / 有誰來愛我 (泳兒) / 就手 (泳兒) / 心中有數 (泳兒)

Confirmed
二〇二三年度全女班投票

RIP

披星戴月 (張敬軒) / 在雨中不能說雨 (謝安琪) / 四不像 (泳兒) / 心淡 (容祖兒) / 幸福門 (Gin Lee)  ...
kevinlai1621 發表於 2021-3-2 20:11

二〇二三年度全女班投票

日期:03/03/2021
時間:2pm - 3pm
節目:兔兔出嫁

默契 (鄭秀文) / 一切很美只因有你 (陳慧琳) / 特別嘉賓 (容祖兒) / 在你名下 (關心妍) / 我結婚了 (鍾嘉欣) / 小半生 (JW) / Superman (AGA) / 無名指的勇氣

Confirmed & Congrats!
二〇二三年度全女班投票

我結婚了 破壞了整個playlist
stephybest 發表於 2021-3-3 16:04

呢首先最 Match 佢兩個
其餘嗰七首都太 GQ 襯唔起佢哋
二〇二三年度全女班投票

日期:03/03/2021
時間:4pm - 5pm
節目:美孖攞獎

女校男生 (生力軍金獎 '01 Live) (Twins) / 愛情當入樽 (我最喜愛的組合 '01 Live) (Twins) / 戀愛大過天 (我最喜愛的組合 '02 Live) (Twins) / 下一站天后 (組合金獎 '03 Live) (Twins) / 風箏與風 (我最喜愛的組合 '03 Live) (Twins) / 精選 (組合金獎 '04 Live) (Twins) / 女人味 (我最喜愛的組合 '04 Live) (Twins) / 一時無兩 (組合金獎 '05 Live) (Twins)

Confirmed & I miss you two!
二〇二三年度全女班投票

05 仲唱咗冬令時間
jasonng 發表於 2021-3-3 17:30

之後就無唱過歌了
好慘
二〇二三年度全女班投票

應該都好難
呢兩個女人連20週年都唔知有冇歌出
jasonng 發表於 2021-3-3 18:26

希望找數 新歌 + 演唱會
二〇二三年度全女班投票

拎到咁多獎都算係咁……
stephybest 發表於 2021-3-3 18:39

無攞過十大好可惜
尤其見到零分、暫定都攞到
二〇二三年度全女班投票

有D肚餓了
John 發表於 2021-3-3 18:41

食春卷好唔好
二〇二三年度全女班投票

奇袋!不過再開 show 應該好難超越 LOL
jasonng 發表於 2021-3-3 19:46

可能係人人彈起2.0
二〇二三年度全女班投票

gil仲有得出番黎咩
kevinlai1621 發表於 2021-3-3 19:44

Why not
二〇二三年度全女班投票

點解唔睇 LOL
人人彈起真係悶到冇興趣攞返出嚟睇

56X 嗰次都唔差 ...
jasonng 發表於 2021-3-4 00:20

我都好後悔無睇 LOL
下次佢哋再開一定要睇
另外蝦餃老母 25 周年我都好想睇
我人生第一首鍾意嘅廣東歌係有福氣
二〇二三年度全女班投票

想佢哋做得好啲
有心做嘅話
都交到個LOL出嚟

其實可以開 side track
未開過又可以慳水慳力 ...
jasonng 發表於 2021-3-4 00:48

why not both?貪心啲全部都要
20周年廣東大碟 + 20周年國語大碟 + 20周年紅館/世界巡迴演唱會
+ 20周年精選碟 + 20周年 sidecut 演唱會
二〇二三年度全女班投票

一路都唔見佢哋錄歌
同埋阿Sa聲帶未好返晒
今年出到一兩首歌都要還神

對20週年嘅嘢都冇乜期望
就係希望 ...
jasonng 發表於 2021-3-4 01:01

呢個真
其實 Sa 把聲搞咩
快啲叫祖兒幫下手介紹幾個名醫
二〇二三年度全女班投票

蝦餃老母我都想睇
屋企人以前係咁播 大日子 / 戀愛情色 嗰兩隻碟  

有福氣 嗰陣我已經聽緊村史 ...
jasonng 發表於 2021-3-4 00:53

我記憶中頭幾首接觸嘅廣東歌係有福氣同好心分手
之後 03年幼稚園嗰陣開始對美祖美孖有好感
二〇二三年度全女班投票

妹妹好似講過好多次有福氣呢個point
stephybest 發表於 2021-3-4 07:27

因為要幫美餃宣傳!
二〇二三年度全女班投票

就係 LOL 嗰陣喉嚨發炎要打開聲針
跟住 keep 住到做 tour 同拍戲
搞到聲帶水腫發炎
醫生都建議佢大半年少 ...
jasonng 發表於 2021-3-4 09:21

好慘
美祖快啲推介個南京針灸師畀 SaSa
二〇二三年度全女班投票

日期:06/03/2021
時間:15pm - 16pm
節目:祖兒新碟

一種永遠 (容祖兒) / Pretty Crazy (容祖兒) / 心之科學 (容祖兒) / 悲觀生物學 (容祖兒) / 東京人壽 (容祖兒) / 煙花紀 / 造就更好 (容祖兒)

Confirmed
二〇二三年度全女班投票

年度金草莓專輯
bagfgfcde 發表於 2021-3-6 16:59

Goes to Jace Chan!
二〇二三年度全女班投票

日期:24/03/2021
時間:1am - 2am
節目:喜歡一個

大齡女子 (彭佳慧) / 嫁妝 (陳慧琳) / 成家 (Gin Lee) / 臨床 (容祖兒) / 一個女人 和浴室 (謝安琪) / Citypop

Confirmed
二〇二三年度全女班投票

妹妹好慘豬
stephybest 發表於 2021-3-24 19:54

係咪應該寫 嫁妝 (616.1314)
二〇二三年度全女班投票