返回列表 發帖
啦啦誇啦啦 - 行行出英雄 playlist

牛仔很忙 - 牛仔
魔術先生 - 魔術師
嘻哈空姐 - 空姐
水手怕水 - 水手
公公偏頭痛 - 大太監
比較大的大提琴 - 大提琴手
鞋子特大號 - 小丑

烈女三部曲

只要和你在一起(連詩雅) / 飛女正傳(楊千嬅) / 最後的茱麗葉(My Secret Live)(容祖兒)

日期 : 03/12/2017
時間 : 1030 - 1130
節目 : 幾時聽都覺得好聽既碟

魚眼 / 晴空 / 贖罪 / 讓子彈飛 / 我 ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-3 11:28

sad讓彈飛排到咁後

有人喜歡藍

字花(Sunset Version)(薛凱琪) / 寫妳太難(陳詠謙) / 心靈作家(鄧小巧) / 油尖旺金毛玲(Serrini) / Then you come along(艾怡良) / 迷失藝術(王菀之) / 流浪者之歌(陳綺貞) /

Sunset版真係好聽到痛哭
Wonders 發表於 2017-12-24 23:26

記得當年真係會聽到痛哭
但呢家老啦 已經唔係好識喊
不過呢家聽完個人會立即blue晒

20171113 說再見了吧

下次愛你(王菀之) / 三千年前(關淑儀/李香琴) / 無期(AGA) / 替你高興(謝安琪) / 你知道我在等你們分手嗎?(衛蘭) / 冬眠(容祖兒)

All About Love 2018.02.21

無力挽回(周柏豪) / 若(AGA) / Better Me(薛凱琪) / 思念是一種病(張震嶽feat.蔡健雅) / 說到愛(蔡健雅) /

傻女 2018.02.22

忍(林欣彤) / 很堅強(李幸倪) / 為何要我愛上你(連詩雅) / 愛你變成恨你(吳雨霏) / 再見不是朋友(鄧麗欣) / 爭氣(容祖兒)

Happy Friday 2018.03.02

新世紀福音戰士(楊千嬅) / 夢花鏡影(Fabel) / Come With Me(吳雨霏) / 3AM Remix(AGA) / 小峽谷之1234(薛凱琪) / What's Up(容祖兒) /

突然好想揀2018年版既陳伯十大

1. 別來無恙
2. 逸後
3. 請跟我走
4. 沒有你, 我什麼都不是
5. Let It Go
6. 航拍
7. 原諒我怕黑
8. 原諒我要高飛
9. 想創
10. 萬中無一

請跟我走
如果係告別之前我都接受到...
Wonders 發表於 2018-3-4 23:17

請跟我走其實愈聽愈有味道我覺得呢隻係佢咁多種甜蜜情歌中最正
浪漫得黎, 又有少少不羈

利申: 當年無冠告別之前但冠左請跟我走
I Wanna Fly
黑馬王子
Espresso先生
身邊人
一休
回眸一笑

其他未諗到住 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-4 23:21

黑馬王子都有考慮過
應該係我心中既12 3 位左右啦
ps. 邦邦份詞有加分

All About Love 2018.03.16

Mystery of Love(Sufjan Stevens) / 勞斯.萊斯(何韻詩) / Don't Text Him(Serrini) / 啜泣(容祖兒) / なんでもないや(RADWIMPS)

推介一隻碟: 丁世光 - 神經誌
希望入圍金曲獎

好聽
bagfgfcde 發表於 2018-4-10 21:52

覺得vocal只係ok啦但音樂性呢方面真係幾好

新人獎應該入到
男歌手睇運啦 我覺得李權哲/J.Sheon機會大啲  

天聽得到 地看得見 {: ...
bagfgfcde 發表於 2018-4-10 22:00

個人覺得李>丁>J

咁但係J Sheon其實又真係好睇今年評審口味
如果今年風向係R&B 同Hip Hop
j Sheon 拎新人獎機會可能最大

follow me ^^

scrobbling since 17 Jan 2018
Top Artists (All time)
蔡健雅 515
Taylor Swift 305
原 ...
bagfgfcde 發表於 2018-4-17 22:16

容祖兒得67次 又一個脫粉了

新PLAYLIST SERIES, 向禮爺致敬
捉緊一個KEY WORD 後就無限伸廷

08.05.2018 All About...

最後最後(薛凱琪) / 最後一次(鄭秀文) / 最後一次(Dear Jane) / 最後晚餐(Supper Moment) / 最後的831(八三夭) /
最後一塊(Cookies) / 麥記最後一夜(My Little Airport) / 最後晚餐(謝安琪) / 最後派對(陳奕迅) / 最後的歌(容祖兒)

評分人數

All About .... 和XX講再見  2018.05.10

再見我的初戀(容祖兒) / 再不要見(C AllStar) / 再見不是朋友(鄧麗欣) / 再見不再見(陳柏宇) / 憑良心說再見(林峯) / 說了再見(周杰倫) / 再見...露絲瑪莉(何韻詩) / 說再見的對象(藍奕邦) / 如果再見(韋禮安) / 說再見了吧(Supper Moment) /

其他Apple Music Library有但沒選用的歌曲
再見二丁見(楊千嬅)
下週同樣時間(再見!)(陳奕迅)
露絲瑪莉...再見(何韻詩)

評分人數

#imissyousobad

我們的總和(艾怡良) /
ed8671ed 發表於 2018-5-11 12:41

GQ 我一直都有聽艾怡良架

All About ... Love 2018.05.13

All About ... Love 2018.05.13

家書(C AllStar) / 寶貝(In The Night)(張懸) / 聽媽媽的話(周杰倫) / 親(楊千嬅) / 我的爸爸媽媽(鍾欣潼) /
爸爸媽媽(李榮浩) / 絕對(何韻詩) / Baby Don't Cry(Speechless Live)(陳柏宇) / 世上只有(容祖兒) / 洗衣機(五月天) /

評分人數

22 Sep 2018 佛系聽歌

一念(側田) / 一絲不掛(陳奕迅) / 侘寂(Gin Lee) / 留白(王菀之) / 漂白(黃齡) /
百年孤寂(王菲) / 生恐疲勞(麥浚龍) / 電光幻影(楊千嬅) / 地盡頭(關淑怡) / 浮花(劉美君) /