返回列表 發帖

各大流行榜@2017/10/07

TVB勁歌金榜@2017/10/07
RK LW Songs    Signers
01 02 霸氣情歌   陳柏宇
02 03 戰勝吧    鄭俊弘
03 05 黑膠       李克勤
04 06 有淚多好   林奕匡
05 07 天網       周柏豪
06 09 忘記我自己  HANA
07 04 安全感    JW
08 08 我怎會如此  伍富橋
09 10 靈感床    Supper Moment
10 RE 安守本份   谷微

903 專業推介@2017/10/07
RK LW Songs       Singers
01 13 有淚多好      林奕匡
02 02 Girls Girls Girls     at17
03 05 脫軌時刻            RubberBand
04 07 520                      薛凱琪
05 11 Wonder Woman   楊千嬅
06 10 應百客百貨        李拾壹/三李團 feat. Jason Kui
07 09 磚頭                    陳柏宇
08 03 神奇之旅            許廷鏗
09 NE UPSIDEDOWN     側田
10 08 老佛爺                Yellow !
11 20 妒忌心                  JW
12 15 琢磨                    許靖韻
13 16 此刻無價            C AllStar
14 14 較早前錄影        吳浩康
15 17 人間失格            JUDE
16 NE Be water, My friend      鍾舒漫
17 06 你快樂嗎            陳蕾
18 NE Live Goes On    草蜢
19 NE 隨風而來 隨風而去    Gin Lee
20 NE 無神論       J.Arie

中文歌曲龍虎榜 @ 2017/10/07
RK  LW Songs            Singers
01  02  愛不曾遺忘任何人      王菀之
02  04  磚頭            陳柏宇
03  06  I'll Be With You       鄭融
04  11  誰來剪月光         陳奕迅
05  05  男藍            蔡一傑 / 許志安
06  07  Wonder Woman        楊千嬅
07  09  神奇之旅          許廷鏗
08  20  天網            周柏豪
09  03  脫軌時刻          RubberBand
10  18  Girls Girls Girls        at17
11  14  琢磨            許靖韻
12  10  朦朧夜雨裡         蘇永康
13  01  萬中無一          閻奕格
14  15  不甘示弱          連詩雅
15  19  也許我不會活多一歲     Dear Jane
16  ne  心靈作家          鄧小巧
17  17  有淚多好          林奕匡
18  ne  內外            小肥
19  ne  完場前           鄭世豪
20  ne  原來天使在身邊       詠詩

新城勁爆本地榜@2017/10/07
RK  LW Songs           Singers
01  05  I Don't Know, I Don't Care  衛蘭
02  07  穿越火線         G.E.M.
03  08  完場前          鄭世豪
04  10  你是什麼時候開始不愛我的 鄭欣宜
05  06  男藍           蔡一傑 / 許志安
06  09  人間失格         JUDE
07  11  也許我不會活多一歲    Dear Jane
08  13  天網           周柏豪
09  14  畫布           陳明憙
10  15  我怎會如此        伍富橋
11  16  忘記有時         王菀之
12  17  女僕           Super Girls
13  18  斜槓青年         曹震豪
14  19  琢磨           許靖韻
15  12  較早前錄影        吳浩康
16  ne  人在野          布志綸
17  ne  脫軌時刻         RubberBand
18  ne  一起不一起        糖妹
19  ne  忘記我自己        HANA菊梓喬
20  ne  圓舞曲          Merry Lamb Lamb

咦 漿上咗02喎
cymusic 發表於 2017-10-7 17:29

睇好漿漿破地獄架
總選得獎名單
秋季總結+榜單 - Week 41
I Don't Know, I Don't Care[2周冠]

恭喜idon'tknow idon'tcare 兩台冠。。。

新城好中意同903唱反調,冠903無冠的IDKIDC同藍血人。冠軍歌次次pattern唔同,今次到5>1。
同埋覺得997都幾buy903唔buy的星夢,唔覺意星夢已同時有三首歌上榜等冠。

大台係咪除咗送禮同supper之外首首都要冠

今年 997 does not like GL, 上 Hana, 糖妹 & Merry Lamb Lamb 都唔上 隨風而來 隨風而去   

RTHK 上 原來天使在身邊 by Vincie Li 詠詩, so 冷門            
上週粵語冠軍歌:《Girls Girls Girls》at17
上週國語冠軍歌:《你說》詹雯婷
http://boy4dudes.tumblr.com/ for Girl Power Charts

今年 997 does not like GL, 上 Hana, 糖妹 & Merry Lamb Lamb 都唔上 隨風而來 隨風而去   

RTHK  ...
boy4dudes 發表於 2017-10-7 17:59

今年隨時衛蘭可以獨佔新城女金。

新城好中意同903唱反調,冠903無冠的IDKIDC同藍血人。冠軍歌次次pattern唔同,今次到5>1。
同埋覺得997都幾 ...
Ching2015 發表於 2017-10-7 17:42

正常啦,係903鍾意扮專業

演唱會指定電台都冇冠,反而997有
我唱歌不感動吧 我唱歌不催淚吧
內心的掙扎 殘留歌中聽見嗎.....
姑且體貼到我竭力地為你聲沙

903 寧願冠《行屍》
都要斷《霸氣》四台冠
17年冠軍歌巡禮:荒/凡/L/羽/驗/有/靈/最/下/排/莉/麻/查/長/天/一/3/煉/一/搖/余/不/奇/小/BL/失/阿/LS/兩/C/習/霸/霸/I/靈/藍/有/人在野/誰來剪月光/WW

那麼,AGA本年是否有望在997殺入女歌手三甲?

今年隨時衛蘭可以獨佔新城女金。
Ching2015 發表於 2017-10-7 18:14

如果煎無女金,可能拉埋Adrian/ YT/ aga缺席

我估新城再一次脆低,雙女金
17年冠軍歌巡禮:荒/凡/L/羽/驗/有/靈/最/下/排/莉/麻/查/長/天/一/3/煉/一/搖/余/不/奇/小/BL/失/阿/LS/兩/C/習/霸/霸/I/靈/藍/有/人在野/誰來剪月光/WW

那麼,AGA本年是否有望在997殺入女歌手三甲?
Danny02 發表於 2017-10-7 18:47

機會實有
但競爭好大 又Ivana又哈那又欣宜

機會實有
林仔 發表於 2017-10-7 18:57

坑嗱有十大都偷笑~

機會實有
林仔 發表於 2017-10-7 18:57

997 今年似會還欣宜個女銅 (冷門 防彈衣 都 #1)
上週粵語冠軍歌:《Girls Girls Girls》at17
http://boy4dudes.tumblr.com/ for Girl Power Charts

我估新城再一次脆低,雙女金 ...
l00540 發表於 2017-10-7 18:49

唔信環球歌手咁團結,如果Gin Lee唔出席佢地更加要去。

boy4dudes 發表於 2017-10-7 19:06

加上目前Jw在997只有0.5首冠軍歌+1首亞軍歌,這意味著欣宜跟AGA以及Ivana也有望競遂女歌手銀獎or銅獎。相信即使Gin的和每天講再見未能奪冠,但是應該會獲頒勁爆歌曲獎。

美煎 而家 997 一首 #1 都無, 要女金要快D冠 隨風 啦. 不過 AGA 而家 997: 3AM #1 & 吃定我 #2, maybe:
金: Janice     銀: AGA     銅: Joyce

903: Gin Lee 女三甲;
RTHK: Gin Lee, AGA 各人一首十二大.

環球, Gin Lee, 舒文, AGA 皆大歡喜

坑嗱有十大都偷笑~
l00540 發表於 2017-10-7 19:05

仲有灝兒 數漏咗

美煎 而家 997 一首 #1 都無, 要女金要快D冠 隨風 啦. 不過 AGA 而家 997: 3AM #1 & 吃定我 #2, maybe:
金 ...
boy4dudes 發表於 2017-10-7 19:19

環球點會棄美煎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 42
1. 靈感床 2.琢磨 3.Wonder Woman

boy4dudes 發表於 2017-10-7 19:06

上年有《女神》加持,都係分得個洪荒女
今年零hit歌,又點同紅館級歌手Janice/JW抝手瓜吖

隨風髮力,至尊碟黑馬

隨風髮力,至尊碟黑馬
hehehaha 發表於 2017-10-7 21:44
難道隨風而來、隨風而去會成為四季2.0?

環球點會棄美煎
帥小寶` 發表於 2017-10-7 19:33

997谷aga
黎瑞恩,楊千嬅,泳兒,CAllStar,AGA
容祖兒,方晧玟,連詩雅,SuperGirls,GinLee

隨風髮力,至尊碟黑馬

如果用女金換至尊歌同至專碟.環球可能都肯

如果用女金換至尊歌同至專碟.環球可能都肯
on07111 發表於 2017-10-7 22:49

咪玩啦,女金100%係衛蘭,暗星繼續女銀,開到紅館先女金啦

一次女金就學人杯葛???

咪玩啦,女金100%係衛蘭,暗星繼續女銀,開到紅館先女金啦
阿mark 發表於 2017-10-7 22:59

咪話女銀, 至專歌, 至尊碟,最女,最歌...無話過gin lee拎女金...

其實環球而家係唔係只有能力谷一位歌手? 的男歌手去哂邊? 環球Eason度咁多quota, 可唔可以分少少比AGA?

其實環球而家係唔係只有能力谷一位歌手? 的男歌手去哂邊? 環球Eason度咁多quota, 可唔可以分少少比AGA? ...
Ching2015 發表於 2017-10-7 23:13

Eason除左quota,又係愛將,點同

其實環球而家係唔係只有能力谷一位歌手? 的男歌手去哂邊? 環球Eason度咁多quota, 可唔可以分少少比AGA? ...
Ching2015 發表於 2017-10-7 23:13

黑面唔計唱片公司quota噶,佢係邊間公司都係超級愛將啦,環球宜家無得揀,有料爭奬噶都轉公司

勁歌金榜安守本份無2017即係Re

tvb有無試過re歌
HKSONG流行榜 Wk48冠軍歌: 風起了 - 張敬軒 http://www.hk-mcc.net/charlie/hksong/ http://facebook.com/hksongchart

黑面唔計唱片公司quota噶,佢係邊間公司都係超級愛將啦,環球宜家無得揀,有料爭奬噶都轉公司 ...
阿mark 發表於 2017-10-7 23:17

FF緊如果Kay簽番環球一定係903超級愛將,年年女金至尊碟無難度

Eason除左quota,又係愛將,點同
newguy 發表於 2017-10-7 23:16

話時話,唔計Eason, 環球好似無哂有能力爭獎的男歌手。

勁歌金榜安守本份無2017即係Re
KITSTON 發表於 2017-10-7 23:23

謝文欣講新上榜 螢幕打 NEW
但真係 RE 囉
本週冠軍歌: 安全感 - JW 王灝兒

2017 第三季冠軍歌
他狠過你 It's My Day 搖籃曲 行屍走肉 小碎步 好時辰 奇怪
失魂記 兩溝 長相廝守 失約 朋友身份 陽光小姐 霸氣情歌

謝文欣講新上榜 螢幕打 NEW
但真係 RE 囉
Our_Souvenir 發表於 2017-10-7 23:35

勁歌既世界係冇 RE 呢樣野 (好似係)
上年我的志願明明係 RE 咗 數榜果陣都係叫新入榜
Cyrus Top 20 [Week 42]
01 急救中 - Robynn & Kendy | 02 此刻無價 - C AllStar | 03 美麗新世界 - 王嘉儀

黑面唔計唱片公司quota噶,佢係邊間公司都係超級愛將啦,環球宜家無得揀,有料爭奬噶都轉公司 ...
阿mark 發表於 2017-10-7 23:17

成日覺得UMG 同MR.解約既同時係想簽ALAN~

不過幸好ALAN冇咁做~唔係一定比人話死~~~

tvb有無試過re歌
hechart 發表於 2017-10-7 23:27

我的志願
HINZ TOP 20 Week 42
01 磚頭 - 陳柏宇
02 妒忌心 - JW
03 忘記有時 - 王菀之

上年我的志願明明係 RE 咗 數榜果陣都係叫新入榜 ...
cymusic 發表於 2017-10-7 23:42

90年代試過話 「再度上榜」

咪話女銀, 至專歌, 至尊碟,最女,最歌...無話過gin lee拎女金...
on07111 發表於 2017-10-7 23:05

笑死人

上年我的志願明明係 RE 咗 數榜果陣都係叫新入榜 ...
cymusic 發表於 2017-10-7 23:42

03年高手都re過
如果我擁有海

笑死人
cathay1996 發表於 2017-10-8 01:18

你唔比環球學星娛樂咁買個我最喜愛翻來咩

其實現場投,點票最有氣氛,03-04年個陣三個鏡頭影住出場既女歌手,一邊唱票,唔知商臺有無可能恢復呢種模式
learn from the past

其實現場投,點票最有氣氛,03-04年個陣三個 ...
fengzhizi9225 發表於 2017-10-8 09:50

個人覺得JW極似坤哥2.0,隨時買票搶到最女,要開紅館起碼要造勢入5強

個人覺得JW極似坤哥2.0,隨時買票搶到最女,要開紅館起碼要造勢入5強
1d14 發表於 2017-10-8 10:32

唔好唔記得JW同Gin Lee一樣舊年都係5甲不入

不過都有先例,13年Kay都係五甲不入,14年就拎左最女
learn from the past

隨風髮力,至尊碟黑馬

撐美煎至尊碟 美蘭女金 3am十大 揮手區
Week 20 - 纏路
Week 21 - 無敵
Week 22 - 不屈

唔好唔記得JW同Gin Lee一樣舊年都係5甲不入

不過都有先例,13年Kay都係五甲不入,14年 ...
fengzhizi9225 發表於 2017-10-8 10:37

証明商台力捧的,根本唔係大家的喜好

安守本份舊版係咪被消失左
40. 目光太多的派對 誰自尊心不懂應對
Week42
1有淚多好2女僕3人間失格

撐美煎至尊碟 美蘭女金 3am十大 揮手區
tree 發表於 2017-10-8 11:07

hey ya hey ya hey hey ya hey ya hey
IG:kfmusichk
FB:Kfmusic
無厘頭的音樂點評

其實現場投,點票最有氣氛,03-04年個陣三個 ...
fengzhizi9225 發表於 2017-10-8 09:50

好勝個表情好有意思
即使我們錯,不比他們多