返回列表 發帖

囡囡大晒!謝安琪推Job失七位數

樂壇天后謝安琪自今年三月誕下女兒張靖(Karina)後一直深居簡出,專心照顧一對子女,搵奶粉錢重任全交由丈夫張繼聰。前晚即迎月夜,老公不在身邊的謝安琪在社交網分享帶同一對仔女參加所住的屋苑舉行的中秋派對照片,焦點所在當然是小女主Karina,不過首次去「中秋P」的Karina出巡只有十分鐘,要急急回宮!昨日張繼聰由佛山趕返香港,就是和太太及子女共度中秋節,認真廿四孝!由於這是Karina首個中秋節,張繼聰在家中來個全家福,相中更見他們家中貼滿不少子女的照片。

B女開始認人

謝安琪接受東網電話訪問時,笑言不想難為女兒,所以見她喊即離開派對,更說怕醜等於聰明!她說:「鄰居見到佢都哄埋去話:『喂!你成個張繼聰咁嘅?』佢係怕醜,因為佢開始認人,其實啲人話咁樣係聰明㗎!因為佢開始諗嘢識得認人。」

向來愛吃月餅的謝安琪,直言因要減肥而盡量忍口,她說:「當係喺日本超市試食咁用牙籤拮住、食一個手指尾咁細。因為坐月時補得太勁,搞到自己係肥寶寶,依家同標準體重爭十幾磅,唔算遠!我肥極都面尖尖,影上半身呃到人!但個肚皮仔要加油,朝朝跑步!(要收身因復工?)生完想重整吓,嚟個乾坤大挪移,借呢個機會認真做運動,人生fit一次!以前我跑兩步都腳軟,好渣!」

張繼聰讚囡囡矝持

雖然謝安琪未收身成功,但原來由產前到產後,一直都有不少商演及廣告商以甘詞厚幣力邀,為湊女至今已推掉至少7位數字的收入,認真肉痛,更言最快要兩個月後才正式復工!她說:「日日都有好多(邀請),唔係講笑!佢哋透過Facebook、email等等渠道,無孔不入send message搵我。價錢比我生B前仲高,可能大家少見咗我,願意付出好多,有時諗起都肉赤,因為我係咁推。有啲我推咗三四次,佢哋好好,係咁keep住問我幾時可以。之前有人搵我影嘢,但唔啱時候,因為餵緊人奶、補身補到脹卜卜,佢哋好體諒。(推咗七位數?)嘩!真係有!拍廣告嘅話,最快都要一兩個月之後。(價高者得?)睇誠意同質素多啲。」

於昨日凌晨五時許趕返香港張繼聰,他接受東網電話訪問時,對於Karina只現身「中秋P」十分鐘,他說:「一定會有生保嘅過程,我覺得ok,女仔有啲矝持係好,唔好邊個埋嚟都無任歡迎,男仔可以開朗啲。下次唔使驚,爸爸保護佢!囡囡好黐我,我好冧,終於明白前世情人呢句說話,中秋除咗同老婆浪漫食飯,都要同囡囡慶祝中秋,我都好掛住佢,因為嚟緊呢兩個月,都係兩部電影叠住,中港兩地走,雖然辛苦啲,但都想有抽多啲時間盡量見佢。」

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 1005_00862_001.html

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

終於等到佢漏口風復工

個樂壇太多肥既女歌手,希望謝安琪快d cum back

留名睇樂壇肥師奶 FIGHT 返女金

支持kakaball 1歲就出道做歌手!!
希望復出係幫個女鋪路 大個左要做萬年女金+萬年最女!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

快啲出嚟啦
我期待咗祖祖新歌好耐
Happy and Blessed.

唔會囉!
呢D奬爭黎都無用!
佢同容天后爭見報率好過 廣告商比較睇呢樣
今年暫時容祖兒輸成條街 頻率唔高 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 10:16

其實有幾多人會留意到呢樣嘢 做咩啫你

留名睇樂壇肥師奶 FIGHT 返女金
賴爽 發表於 2017-10-5 10:08

謝安琪唱歌
容祖兒就會係女金
所以謝安琪要退出 樂壇其他女歌手先有機會上位
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唔留意女金就真
    依家仲有人care 邊個女金咩?除左CM
    但媒體 頭版滲透率 就紙媒 網絡 視頻  ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 10:24

但我諗相對下仲講緊報紙版面真係好好笑 同埋謝安琪自己都係咁放料比傳媒 咁有版面都好合理 你睇啲相都知係謝安琪自己提供嘢比記者寫 大家都有利益

anyway 唔想同個憤青講 off topic 先

謝安琪唱歌
容祖兒就會係女金
所以謝安琪要退出 樂壇其他女歌手先有機會上位 ...
John 發表於 2017-10-5 10:21

或者莊子你試下搞大容祖兒個肚逼佢休息

依家唔浄係張報紙頭版 係多媒體 視頻 社交媒體互動
    但媒體幫你宣傳 先令人知 你仲係 香港紅藝人 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 10:34

都唔知你咁激動做咩

依家唔浄係張報紙頭版 係多媒體 視頻 社交媒體互動
    但媒體幫你宣傳 先令人知 你仲係 香港紅藝人 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 10:34

謝安琪真係仲係好受歡迎
反而擔心如果佢出返歌會過氣 Kontinue個時仲好貼地 之後唔敢包 驚佢變第二個千嬅
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

如果佢復出但唔出新歌,齋食老本,就唔好出喇

唔會囉!
呢D奬爭黎都無用!
佢同容天后爭見報率好過 廣告商比較睇呢樣
今年暫時容祖兒輸成條街 頻率唔高 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 10:16

算啦,我都唔覺佢會想同容祖兒爭見報率

但見到夏森美好似無乜幫kay回應?

如果佢復出但唔出新歌,齋食老本,就唔好出喇
kayzzz 發表於 2017-10-5 12:16

但如果拍戲的話我支持嘎

但如果拍戲的話我支持嘎
林仔 發表於 2017-10-5 12:22

拍多幾部爛片?

謝安琪唱歌
容祖兒就會係女金

所以我希望謝安琪復出樂壇,等祖兒永續女金

利申:同你一樣係半個祖粉

謝安琪唱歌
容祖兒就會係女金

謝安琪一日唔消失, 香港樂壇永遠一沉不起

謝安琪養尊處優咪算
反正佢派歌嘅密度一定唔夠佢爭女金

希望無左夏森美, 繼續有周博賢寫D好香港本土歌, 貴精不貴多

但如果拍戲的話我支持嘎
林仔 發表於 2017-10-5 12:22

其實我都唔想Kay再出新廣東歌 最少呢幾年都唔好出住
前幾年既歌真係高質到難以超越 山林道已經係好好既結尾

認同拍戲同出國語歌算啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

其實我都唔想Kay再出新廣東歌 最少呢幾年都唔好出住
前幾年既歌真係高質到難以超越 山林道已經係好好 ...
HOTMAN 發表於 2017-10-5 12:58

G____ 粉真係好陰險

kayzzz 發表於 2017-10-5 13:12

Gigi?

kayzzz 發表於 2017-10-5 13:12

你話邊個係G!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Gigi?
John 發表於 2017-10-5 13:17

漿?

你話邊個係G!
HOTMAN 發表於 2017-10-5 13:18

congrats for becoming G___ fans!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

你話邊個係G!
HOTMAN 發表於 2017-10-5 13:18

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

算啦,我都唔覺佢會想同容祖兒爭見報率

但見到夏森美好似無乜幫kay回應? ...
kayzzz 發表於 2017-10-5 12:22

完左約?

生完女都仲未生到隻廣東碟出嚟

都唔知仲要等幾耐

「兩個月後復工」呢句先係重點!
我都話佢唔會唔撈㗎啦,之前仲咁高調話唔唱歌。
就算無歌出 佢仲係全年 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 10:03

美巨話收山唔玩之後就話復出都話淫妻守唔到寡
重要兩個月之後就差唔多新一年
可以全身發力派歌拎女金
留名等睇美巨要努力工作繼續唱歌

支持kakaball 1歲就出道做歌手!!
希望復出係幫個女鋪路  ...
JasOh103 發表於 2017-10-5 10:08

黑面當年搵埋佢個女造歌做埋CD Cover希望Kakaball都可以

謝安琪真係仲係好受歡迎
反而擔心如果佢出返歌會過氣 Kontinue個時仲好貼地 之後唔敢包 驚佢變第二個千 ...
John 發表於 2017-10-5 11:01

facebook page真係睇到啲嘢美巨有510k個like...但啲post好少過千like...好間唔中過先萬
美淫唔過200k個like...但平時啲sponsor相都好易過千like...
其他日常相四五六千都好....有美淫/family pic全部都萬幾兩萬like

美巨話收山唔玩之後就話復出都話淫妻守唔到寡
重要兩個月之後就差唔多新一年
可以全身發力派歌拎 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-10-5 16:55

佢咁鬼懶可以點爭女金

所以都係算數啦,佢肯出廣東歌已經好好

都係走數

facebook page真係睇到啲嘢美巨有510k個like...但啲post好少過千like...好間唔中過先萬
美淫唔過200k個l ...
Frankiekiekie 發表於 2017-10-5 17:10

佢d尋人post都過千likes

本人老冇成日見到佢

美淫唔過200k個l ...
Frankiekiekie 發表於 2017-10-5 17:10

佢好似係套殭播出後先突然多likes

所以tbb其實有一定影響力

本人老冇成日見到佢
Kfmusic 發表於 2017-10-5 19:41

你lomo係大埔做野?

你lomo係大埔做野?
kayzzz 發表於 2017-10-5 19:47

我直頭住大埔

Exactly 所以 以前謝安琪一去不返 反正只keep 好家庭形象 入屋 食老本 都長揾長有
     尢其 佢無左 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 12:21

對於Kay One出碟當日就已經買左碟ge我呢d原始鐵粉,謝安琪生左第一胎後就已經一去不返

謝安琪養尊處優咪算
反正佢派歌嘅密度一定唔夠佢爭女金
Lewis 發表於 2017-10-5 12:50

美淫喺環球時期都拎唔到女金
佢而家喺細公司就更加唔使旨意拎到
太家唔好FF太多
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

對於Kay One出碟當日就已經買左碟ge我呢d原始鐵粉,謝安琪生左第一胎後就已經一去不返  ...
loowee 發表於 2017-10-5 20:07

估你唔到