返回列表 發帖
據說自謝生紅左有好多廣告商想搵夫妻檔拍廣告
但都俾夏生截左

同埋而家冇左夏生
佢自己同傳媒 ...
matthew1990 發表於 2017-10-5 23:43

成也下生敗也下生當初的確佢同周博賢打造市井貼地本土image殺出條血路
但後期下生變咗再上位做嘅阻力...特別kontinue翻生之後

其實連迪迪尼都搵得kay, 真係無乜理由質疑佢廣告價值
kayzzz 發表於 2017-10-6 10:35

咁迪迪尼搵美淫其實好make sense佢打扮吓做到公主皇后嗰種高貴氣質

你叫美巨扮都無人信啦...扮黑魔后就似

其實邁亞係唔係執左?好好奇kay退出後d人做緊咩微博見雲妮年頭去左做super girl,之後冇哂消息。夏森美霉到上年年尾係大陸搞夜場dj show,今年成年冇哂影。golden霉到應該拆左夥。周博賢上年同今年加埋都只係出左兩首歌,全心搞政治?

咪玩啦

要佢入星夢我寧願佢唔復出
abcxyz302006 發表於 2017-10-7 08:55

kay復出目標估計都係為打入華語樂壇。台灣樂壇市場細+没落緊,連台灣歌手都要去大陸搵食!而且kay媽年紀大,兩度攻台失敗,再去都冇意思。新公司最緊要係大陸有人脈,但kay曾撑佔中應該冇國内公司敢簽佢唯有簽本地大公司,tvb係大陸(廣東一帶)還剩餘少少影響力,入星夢拍tvb劇唱下國語主題曲都唔錯,或者可以係華語歌壇闖出一片天。
至於華納似乎捧唔到香港歌手過中台發展wow

kay復出目標估計都係為打入華語樂壇。台灣樂壇市場細+没落緊,連台灣歌手都要去大陸搵食!而且kay媽年紀大 ...
myrichardac 發表於 2017-10-7 22:06

簽英皇

我覺得美淫畸兩公婆本身份人好真好貼地之前都係畀Easten Sandi攻擊所以好唔入屋
得高登仔日J夜J美畸對波

...
Frankiekiekie 發表於 2017-10-7 11:28

我而家愛kakaball多過愛佢老母
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

其實謝安琪行咩路線都有market,

民主路線, 本土路線, 女神路線, 人妻路線, 慈母路線, 性感路線... ... 都會吸納到一堆fans

就係 因為Kay 媽 撐過佔中 要洗底 先唔可以攻大陸(華誼兄弟無左下文就知咩事)
台灣先係華語樂壇兵家必 ...
tributehotel 發表於 2017-10-8 02:35

肥佬會唔會記住kay當初唔跟佢過星夢

不過kay如果過tbb都唔出奇,佢應該都知tbb影響力唔細,套爛劇再爛都幫左佢唔少

華納簽左電單車睇怕都唔會簽多個

金牌大風係另一間公司 咪同電單車一人一個山頭 而且一個香港 一個台灣
     不過 我覺得肥佬唔會介 ...
tributehotel 發表於 2017-10-8 10:18

其實最驚係kay冇左夏森美會冇埋周博賢做班底
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

咁仲驚 佢純演唱算罷 亦唔驚無左周老闆 十年喇 試下其他班底 例如 Edward Chan  or Mark Lui ...
tributehotel 發表於 2017-10-8 12:49

Edward chan NO!!!!
最好撇甩埋cousin fung!!!

[純FF]

可能佢休息呢兩年有去學寫歌

跟住復出學霏霏咁行singer-songwriter路線  ...
nicknicknick 發表於 2017-10-8 10:55

練下歌好過啦

[純FF]

可能佢休息呢兩年有去學寫歌

跟住復出學霏霏咁行singer-songwriter路線  ...
nicknicknick 發表於 2017-10-8 10:55

唸返起kay寫嗰首岸上的波兒添波兒 波兒 波兒 魚兒小寶貝

Edward chan NO!!!!
最好撇甩埋cousin fung!!!
kayzzz 發表於 2017-10-8 13:27

不過kay好似冇咩熟嘅作曲人?no cousin +1,另外周博賢近年d曲都麻麻(好行下)

咁仲驚 佢純演唱算罷 亦唔驚無左周老闆 十年喇 試下其他班底 例如 Edward Chan  or Mark Lui ...
tributehotel 發表於 2017-10-8 12:49

佢個觸覺除左來自自己
相信周博賢都幫唔少wor
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

nicknicknick 發表於 2017-10-8 17:30

唔係講笑,你要我揀mark lui OR cousin fung, 我揀mark lui

練下歌好過啦
kayzzz 發表於 2017-10-8 13:27

生仔後爆過肺, 練極 live 都唔會 perfect 嫁啦. 貴精不貴多, 不如一年出兩三首歌, 出夠十首八首出 limited edition single collection on CD and vinyl 好過.

女千金都生埋, 無女金無所謂啦. 最希望 數愛 有出版的一日

唱到街知巷聞喎
A HIT SONG
nicknicknick 發表於 2017-10-8 17:32

唔知呢首夠唔夠世界真細小(兒歌版)hit呢
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

大美Kay要复出啦!!!
又要重頭開始鳥+_+