返回列表 發帖
佢好似係套殭播出後先突然多likes

所以tbb其實有一定影響力
kayzzz 發表於 2017-10-5 19:46

佢受眾層面廣左好多係真
好似美淫早幾年需要行期行性感維持人氣
我家母就自動聯想佢 艷婦 個人好好假 唔知佢出黎博乜咁

到近兩三年謝生喺公仔箱有番啲知名度
傳媒報導焦點變左喺美淫既家庭生活
不知不覺間佢地變左新一代娛樂圈power couple
而家我家母就覺得佢好顧家係好人 (?)

佢的確係入左屋
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

估你唔到
kayzzz 發表於 2017-10-5 20:28

當年姿色份子/我歌故我在plug緊時仲同CM幾位會員去hk discuss 哥d論洗版壇硬sell 呀Kay 唔知佢地仲系唔系到

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

入屋果位係張繼聰謝安琪囍帖街果陣入左屋,不過環球雪左佢幾年咁 ...
Kaybb 發表於 2017-10-5 22:37

你睇番幾年前嬰兒王國啲師奶都瘋狂美淫

但某程度上因為謝生紅左
師奶而家都接受埋佢老婆
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

謝安琪14,15年歌無持久力
獨家村,羅生門,羔羊,山林道現在全部out哂
反而越難越愛仲有些少持久力 ...
Kaybb 發表於 2017-10-5 22:31

Kontinue 啲歌過左一兩年之後再聽番
真係已經冇乜哂感覺

我想知謝安琪有咩廣告呢?
Kaybb 發表於 2017-10-5 22:32

據說自謝生紅左有好多廣告商想搵夫妻檔拍廣告
但都俾夏生截左

同埋而家冇左夏生
佢自己同傳媒打好交道
再加上師奶都like佢
一定大把廣告拍

支持謝安琪同容祖兒拍戲爭票房毒藥
Kaybb 發表於 2017-10-5 22:33

講呢啲
大追捕香港收千七萬 點毒法
當然你可以話唔關美yum事 唔係佢功勞
但係我也可以話佢只要主演過呢部戲 就唔係票房毒藥

就算 三四年前Kay 都有 lorea 電視廣告啦 兩年前又有九倉電訊(跟著眼淚轉彎)
之後做埋迪士尼代言人 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 23:57

其實連迪迪尼都搵得kay, 真係無乜理由質疑佢廣告價值

唔會囉!
呢D奬爭黎都無用!
佢同容天后爭見報率好過 廣告商比較睇呢樣
今年暫時容祖兒輸成條街 頻率唔高 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 10:16

你地冇講錯, 美K 新聞價值的确高

人地廣告商 就係要人氣 要noise 要coverage 仲要正面既
萬年女金又點? wfc ?
Hocc 都拎過一次女金  仲有 ...
tributehotel 發表於 2017-10-6 14:26

唔好噴其他女金啦

不過無可否認佢又生多個女,鞏固左佢家庭形象

人地廣告商 就係要人氣 要noise 要coverage 仲要正面既
萬年女金又點? wfc ?
Hocc 都拎過一次女金  仲有 ...
tributehotel 發表於 2017-10-6 14:26

美祖都明顯有商業價值,事實上佢一直唔少代言,廣告
HOCC 拎女金之前或之後 MOTOROLA 手機廣告都好勁, 花見廣告歌印象好深
千嬅D代言/廣告亦好多

所以話: 有女金, 有商業價值

但冇女金唔等於冇商業價值. 王菀之,薛凱琪都冇女金, 但佢地都多廣告

但, 講到新聞價值, 我覺得謝安琪的确係呢几位女歌手中最高.  多人關心同謝安琪有關的新聞.

兩個月後復工 -> 陳柏宇演唱會嘉賓

CM會員係咪冇見美淫一排唔記得咗呢個人最鍾意走數?
兩個月你哋都信?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

要揾人妻拍廣告係都揾千嬅,kelly先
我只係見張生廣告多左好多
仲有現在一定係世界真細小 hit ...
Kaybb 發表於 2017-10-6 20:12

正常人要踩羅生門都唔會拎世界真細小啦

簽名被屏蔽

正常人要踩羅生門都唔會拎世界真細小啦
-Prince- 發表於 2017-10-6 20:20
可能佢講緊呢首《世界真細小》

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Kay而家嘅形象有d似彭羚,好顧家庭

你指當年當然羅生門最hit
我講緊歌持久力

只計今年, 我肯定點唱世界真細小的人多過羅生門 ...
Kaybb 發表於 2017-10-6 20:35

瞓醒未
neway個熱唱榜 羅生門 一直都仲喺度
世小碌到底都冇

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

瞓醒未
neway個熱唱榜 羅生門 一直都仲喺度
世小碌到底都冇
ed8671ed 發表於 2017-10-6 21:02

你係咪活係另一個平行世界 ? 朋友

BTW 謝安琪 成為新一代 廣告寵兒 全靠老公張繼聰

兩 ...
tributehotel 發表於 2017-10-6 21:53

睬佢有味啦,係佢世界咪係wonder woman最紅最hit囉,使鬼嘥氣同佢講

簽名被屏蔽

香港d 精神健康支援真係差到一個點
點解我會響謝安琪既post 見到有疑似人類討論世界真細小hit 唔hit
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

呢段片又突然hit番 真係唔知行咩運

藝人每次現身公開場合,都要做好多訪問,報紙雜誌電視,廣東話國語英文樣樣都有啲。成日有香港藝人英文水平備受批評,太多中英夾雜或者瘋狂串錯字都唔少。最近有一條謝安琪2012年英文訪問片段翻hit,自細喺香港讀書嘅Kay BB同主持人對答如流,口音純正,網友大讚好好聽呀﹗
謝安琪2012年參演百老匯歌舞劇《珍愛沉默的眼淚》。(影片截圖)
翻查資料,呢條訪問片段係2012年Kay到洛杉磯,以唯一華裔歌星身份,參演百老匯歌舞劇《珍愛沉默的眼淚》(Loving The Silent Tears Musical)。首次踏上荷李活紅地氈,Kay著上粉紅色抹胸連身長裙,配上俐落低馬尾,艷光四射。訪問中主持問到佢喺中國同當地行紅地氈有咩唔同感覺,Kay以流利英語表示,自己首次於荷李活行紅地氈,感覺非常興奮。整段訪問中Kay同主持對答如流,毫不怯場!

網友睇完訪問對Kay嘅英語口音感到驚訝,因為翻查資料,Kay就讀大埔浸信會公立學校、恩主教書院預科畢業、香港公開大學修讀翻譯及語言學,仲喺香港大學文學院主修美國研究畢業,從未到外地升學,喺香港都可以有咁嘅英文水平,絕對係好榜樣!其實Kay為咗生女已經停工多時,囡囡出世後亦過住全職主婦嘅生活。Kay之前都透露不停有工作搵上門,前後起碼推咗7位數收入,不過見佢閒時湊下女high tea,同朋友聚會非常悠閒,睇嚟要再聽佢唱歌都仲要等等啦。
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

美淫喺環球時期都拎唔到女金
佢而家喺細公司就更加唔使旨意拎到
太家唔好FF太多  ...
matthew1990 發表於 2017-10-5 20:20

你又知佢之後會係細公司?

你睇番幾年前嬰兒王國啲師奶都瘋狂美淫

但某程度上因為謝生紅左
師奶而家都接受埋佢老婆 {:4_9 ...
matthew1990 發表於 2017-10-5 23:40

協同效應

Kay bb兩個月後回歸!!!
但真係肯定kay唔再同夏森美合作?
如果真係嘅話希望加入星夢搵番何生,做tbb一姐就好啦!
kay欠K歌入屋,睇上年紅館就知,最大聲竟然係麥浚龍首耿耿於懷

呢段片又突然hit番 真係唔知行咩運

藝人每次現身公開場合,都要做好多訪問,報紙雜誌電視,廣 ...
HOTMAN 發表於 2017-10-6 23:47

kaybb d英文聽得好舒服
自問自己講都有d lut cut
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

睬佢有味啦,係佢世界咪係wonder woman最紅最hit囉,使鬼嘥氣同佢講
kayzzz 發表於 2017-10-6 22:25

咁最好的債hit唔hit
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

Kay bb兩個月後回歸!!!
但真係肯定kay唔再同夏森美合作?
如果真係嘅話希望加入星夢搵番何生,做tbb一姐 ...
myrichardac 發表於 2017-10-7 02:31

咪玩啦

要佢入星夢我寧願佢唔復出

陳伯個po遙遙領先
養尊處優都咁受歡迎

個堆新環球一姐乜霏乜煎真係敗走左都唔會有人知有人理
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

我直頭住大埔
Kfmusic 發表於 2017-10-5 19:47

淫畸好貼地成日出大埔好親民

淫畸好貼地成日出大埔好親民
Frankiekiekie 發表於 2017-10-7 11:06

一田個邊成日見到佢

佢受眾層面廣左好多係真
好似美淫早幾年需要行期行性感維持人氣
我家母就自動聯想佢 艷婦 個人好好假 唔知 ...
matthew1990 發表於 2017-10-5 20:41

我覺得美淫畸兩公婆本身份人好真好貼地之前都係畀Easten Sandi攻擊所以好唔入屋
得高登仔日J夜J美畸對波

到之後KONTINUE之後音樂路上放慢(其實係走數)
Easten Sandi同其他media攻擊少咗
同美Ju出首Mr Law Door又紅返起
謝生又喺大台上咗位無啦啦變咗模範夫妻
一直做返自己好貼地愈來愈多人鍾意
高登仔咁多年又唔放棄重係J緊呢個四十歲老女人

結果愈來愈入屋同時網絡fans base又無減少過