返回列表 發帖
如果佢復出但唔出新歌,齋食老本,就唔好出喇

唔會囉!
呢D奬爭黎都無用!
佢同容天后爭見報率好過 廣告商比較睇呢樣
今年暫時容祖兒輸成條街 頻率唔高 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 10:16

算啦,我都唔覺佢會想同容祖兒爭見報率

但見到夏森美好似無乜幫kay回應?

但如果拍戲的話我支持嘎
林仔 發表於 2017-10-5 12:22

拍多幾部爛片?

謝安琪唱歌
容祖兒就會係女金
所以謝安琪要退出 樂壇其他女歌手先有機會上位 ...
John 發表於 2017-10-5 10:21

所以我希望謝安琪復出樂壇,等祖兒永續女金

利申:同你一樣係半個祖粉

其實我都唔想Kay再出新廣東歌 最少呢幾年都唔好出住
前幾年既歌真係高質到難以超越 山林道已經係好好 ...
HOTMAN 發表於 2017-10-5 12:58

G____ 粉真係好陰險

美巨話收山唔玩之後就話復出都話淫妻守唔到寡
重要兩個月之後就差唔多新一年
可以全身發力派歌拎 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-10-5 16:55

佢咁鬼懶可以點爭女金

所以都係算數啦,佢肯出廣東歌已經好好

facebook page真係睇到啲嘢美巨有510k個like...但啲post好少過千like...好間唔中過先萬
美淫唔過200k個l ...
Frankiekiekie 發表於 2017-10-5 17:10

佢好似係套殭播出後先突然多likes

所以tbb其實有一定影響力

本人老冇成日見到佢
Kfmusic 發表於 2017-10-5 19:41

你lomo係大埔做野?

對於Kay One出碟當日就已經買左碟ge我呢d原始鐵粉,謝安琪生左第一胎後就已經一去不返  ...
loowee 發表於 2017-10-5 20:07

估你唔到

就算 三四年前Kay 都有 lorea 電視廣告啦 兩年前又有九倉電訊(跟著眼淚轉彎)
之後做埋迪士尼代言人 ...
tributehotel 發表於 2017-10-5 23:57

其實連迪迪尼都搵得kay, 真係無乜理由質疑佢廣告價值

人地廣告商 就係要人氣 要noise 要coverage 仲要正面既
萬年女金又點? wfc ?
Hocc 都拎過一次女金  仲有 ...
tributehotel 發表於 2017-10-6 14:26

唔好噴其他女金啦

不過無可否認佢又生多個女,鞏固左佢家庭形象

瞓醒未
neway個熱唱榜 羅生門 一直都仲喺度
世小碌到底都冇
ed8671ed 發表於 2017-10-6 21:02

你係咪活係另一個平行世界 ? 朋友

BTW 謝安琪 成為新一代 廣告寵兒 全靠老公張繼聰

兩 ...
tributehotel 發表於 2017-10-6 21:53

睬佢有味啦,係佢世界咪係wonder woman最紅最hit囉,使鬼嘥氣同佢講

就係 因為Kay 媽 撐過佔中 要洗底 先唔可以攻大陸(華誼兄弟無左下文就知咩事)
台灣先係華語樂壇兵家必 ...
tributehotel 發表於 2017-10-8 02:35

肥佬會唔會記住kay當初唔跟佢過星夢

不過kay如果過tbb都唔出奇,佢應該都知tbb影響力唔細,套爛劇再爛都幫左佢唔少

華納簽左電單車睇怕都唔會簽多個

咁仲驚 佢純演唱算罷 亦唔驚無左周老闆 十年喇 試下其他班底 例如 Edward Chan  or Mark Lui ...
tributehotel 發表於 2017-10-8 12:49

Edward chan NO!!!!
最好撇甩埋cousin fung!!!

[純FF]

可能佢休息呢兩年有去學寫歌

跟住復出學霏霏咁行singer-songwriter路線  ...
nicknicknick 發表於 2017-10-8 10:55

練下歌好過啦

nicknicknick 發表於 2017-10-8 17:30

唔係講笑,你要我揀mark lui OR cousin fung, 我揀mark lui