返回列表 發帖

呢part佢好真摯同可愛雖然佢話自己唔中意講野 但都係想聽佢講多啲同埋聽佢笑聲哈哈 ...
mooncake 發表於 2018-1-13 00:12

入場就為左j佢啲笑聲

Gin今晚有睇
Nathan 發表於 2018-1-13 00:03

歌手之間惺惺相惜
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

成晚佢都好想快d 完場走人咁

重彈左一次
差啲緊張到無限loop
好鍾意呢part!
kel_kelvin 發表於 2018-1-13 00:07

呢part佢好真摯同可愛雖然佢話自己唔中意講野 但都係想聽佢講多啲同埋聽佢笑聲哈哈

我覺得驗傷同一場誤會果隻公仔先唔知做乜...
dongbb2332 發表於 2018-1-13 00:06

無兔兔。傷心

我想講有兩個笑位
第一個係唱八九十個時包住佢個shopping bag 係又闊又矮
而隔離dancer 個個係又高又窄

仲 ...
cch 發表於 2018-1-13 00:03

重彈左一次
差啲緊張到無限loop
好鍾意呢part!

有唱 等 已經抵返曬
其實啲props都唔算太差 穿花蝴蝶個蝴蝶算幾靚 同埋嗰兩個透明波波嗰度估佢唔 ...
mooncake 發表於 2018-1-13 00:05

我覺得驗傷同一場誤會果隻公仔先唔知做乜...
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

有唱 等 已經抵返曬
其實啲props都唔算太差 穿花蝴蝶個蝴蝶算幾靚 同埋嗰兩個透明波波嗰度估佢唔到 係八九十嗰架推車(?)唔知做乜
坐側邊山頂位 除左大熱嗰啲歌之外 冇人唱 以為係想好好enjoy個show 雖然揀歌係冷門啲不過冇悶親我
諗返冇派棒都幾好 好似仲比其他演唱會多人開閃光燈support!
Btw 好似好多套黑色衫

BTW 他不慣被愛真係勁正, 當年比左十大, D歌詞好正

BBTW 希望有十個他不如你一個 MLMF 完整版

上一次正啲

其實D歌都幾正幾偏
有D歌名我唔認得, YOUTUBE 一聽返就記得
原來我都幾熟佢D歌
尾場見 ...
Kyle_ 發表於 2018-1-13 00:03

我都係尾場。

我想講有兩個笑位
第一個係唱八九十個時包住佢個shopping bag 係又闊又矮
而隔離dancer 個個係又高又窄

仲有就係佢講自己個病同自彈自唱

其實D歌都幾正幾偏
有D歌名我唔認得, YOUTUBE 一聽返就記得
原來我都幾熟佢D歌
尾場見

Gin今晚有睇

會唔會晚晚唔同嘉賓???

同埋D 歌會唔會轉下???

我想聽 這正是我多過 我想愛就愛
stephybest 發表於 2018-1-12 23:57

我都係呀。好慘。

stephybest 發表於 2018-1-12 23:57

但係頭幾首已經有得睇蘭蘭un下跳下

12 Jan 2018 Rundown

matthewyky 發表於 2018-1-12 20:42

3. 我想愛就愛
唔該改番

第3首係我想愛就愛 唔係 這正是我 喎……

其實睇得出蘭b想擺脫以前堆即食k歌

係囉好正wor 個song list
不過我想佢唱既唯一一首hit 歌 my love my fate 竟然無..sosad

製作上係蚊同牛比
Janice呢個台好cheap下
721AXA 發表於 2018-1-12 23:22

D props 雞到好似大學variety show...

現場聽我覺得唱得都ok呀
係有時會甩左拍子
2-4都ok 有首少少hit既《你知道...分手嗎》間住
5-9就......可以加返首YGIG/MCC可能會好啲
聽衛蘭入得去就預左聽聲為主
所以都唔係太介意舞台果啲
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

嘩 rundown超大膽 但好吸引
睇個rundown先發現我幾乎識唱哂蘭蘭每一首歌
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

睇上面啲comment
2-4咁正竟然都有人話悶
真係唔怪得有時啲歌手咁保守

btw
兩個鐘就完show會唔會 ...
JayantL 發表於 2018-1-12 23:32

Haters gonna hate. We all have our biases towards singers so best to ignore those comments.

唔怪得d歌手開演唱會唱晒hit歌囉
你睇d歌迷 遇著唔識就話悶就話嚇走街客
你睇人演唱會之前唔溫書架咩?
就算真係唔識,唔可以比d耐性當新歌聽架咩?

睇上面啲comment
2-4咁正竟然都有人話悶
真係唔怪得有時啲歌手咁保守

btw
兩個鐘就完show會唔會太短

15 & 16
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

我覺得jw演唱會仲好睇
PerryXD 發表於 2018-1-12 23:16

製作上係蚊同牛比
Janice呢個台好cheap下

回電我 珍妮斯的告白 冷到咁都中

佢有無練歌架 IG d片都唱得唔太好
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我覺得jw演唱會仲好睇

佢hit歌先走黎握手醒目既都係2-9嗰度解決呢樣野

聽到神曲回電我已經抵晒 講完
dongbb2332 發表於 2018-1-12 23:07

我想識你女朋友。已經抵晒 講完

聽到神曲回電我已經抵晒 講完

珍妮絲的告白 同 AT 17 可以去廁所。
kk8733 發表於 2018-1-12 22:57

Was listening to 珍妮絲的告白  yesterday. One of my favorites and happy she choose this song! At17 also great (had a prediction might be them). Janice has a good taste for canton pop by choosing at17 to be the guest because its not everyone's cup of tea. Janice mention back in 2010 wanting to invite at17 for the Fairy concert, but I assume Amusic did not allow that and ended up only A music singers Aarif and JW as guest) I wish there was Janice x at17 singing girls girls girls. Only 1 song is not enough but better then nothing

我覺得rundown ok wor,點都好過上次
對街客黎講係差首十個他不如你一個 殘酷遊戲 陰天假期
其實Janice 9成歌係情歌,壓台感又唔勁,預左個show唔會好好睇
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

其實佢啲side track都好好聽..
jose 發表於 2018-1-12 22:56

珍妮絲的告白 同 AT 17 可以去廁所。

睇咗個rundown勁O哂咀 除咗寒命都無乜鍾意既歌
love wins!

其實佢啲side track都好好聽..
Happy and Blessed.

NO encore?? Sad. But I will be watching live on Migu 1/14 last show.
leongl 發表於 2018-1-12 22:54

有呀。睇ENCORE LIST。

NO encore?? Sad. But I will be watching live on Migu 1/14 last show.

Rundown好得人驚呀
代表作離家出走就算世界無童話都冇
二線既k歌代表作又冇,如水雜技愛才錯過你 ...
stephybest 發表於 2018-1-12 22:48

啲hit歌 encore之後出啦
學美嬋

係咪A music冇批到佢想唱果D吖?
angelicdestiny 發表於 2018-1-12 22:45

點會呀。之前JOOX 都有唱好多HIT 歌。

Rundown好得人驚呀
代表作離家出走就算世界無童話都冇
二線既k歌代表作又冇,如水雜技愛才錯過你難為自己
仲要攝首國語落去想點,係都掘返morning啲英文歌黎唱啦

真係要溫下書先入場
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

係咪A music冇批到佢想唱果D吖?

果然冇吹水..居然咁多Side track
紅館第1個半side track演唱會??