返回列表 發帖
聽到神曲回電我已經抵晒 講完
dongbb2332 發表於 2018-1-12 23:07

我想識你女朋友。已經抵晒 講完

佢hit歌先走黎握手醒目既都係2-9嗰度解決呢樣野

我覺得jw演唱會仲好睇

佢有無練歌架 IG d片都唱得唔太好
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

回電我 珍妮斯的告白 冷到咁都中

我覺得jw演唱會仲好睇
PerryXD 發表於 2018-1-12 23:16

製作上係蚊同牛比
Janice呢個台好cheap下

15 & 16
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

睇上面啲comment
2-4咁正竟然都有人話悶
真係唔怪得有時啲歌手咁保守

btw
兩個鐘就完show會唔會太短

唔怪得d歌手開演唱會唱晒hit歌囉
你睇d歌迷 遇著唔識就話悶就話嚇走街客
你睇人演唱會之前唔溫書架咩?
就算真係唔識,唔可以比d耐性當新歌聽架咩?

睇上面啲comment
2-4咁正竟然都有人話悶
真係唔怪得有時啲歌手咁保守

btw
兩個鐘就完show會唔會 ...
JayantL 發表於 2018-1-12 23:32

Haters gonna hate. We all have our biases towards singers so best to ignore those comments.

嘩 rundown超大膽 但好吸引
睇個rundown先發現我幾乎識唱哂蘭蘭每一首歌
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

現場聽我覺得唱得都ok呀
係有時會甩左拍子
2-4都ok 有首少少hit既《你知道...分手嗎》間住
5-9就......可以加返首YGIG/MCC可能會好啲
聽衛蘭入得去就預左聽聲為主
所以都唔係太介意舞台果啲
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

製作上係蚊同牛比
Janice呢個台好cheap下
721AXA 發表於 2018-1-12 23:22

D props 雞到好似大學variety show...

係囉好正wor 個song list
不過我想佢唱既唯一一首hit 歌 my love my fate 竟然無..sosad

其實睇得出蘭b想擺脫以前堆即食k歌

第3首係我想愛就愛 唔係 這正是我 喎……

12 Jan 2018 Rundown

matthewyky 發表於 2018-1-12 20:42

3. 我想愛就愛
唔該改番

我想聽 這正是我多過 我想愛就愛

stephybest 發表於 2018-1-12 23:57

但係頭幾首已經有得睇蘭蘭un下跳下

stephybest 發表於 2018-1-12 23:57

我都係呀。好慘。

會唔會晚晚唔同嘉賓???

同埋D 歌會唔會轉下???

Gin今晚有睇

其實D歌都幾正幾偏
有D歌名我唔認得, YOUTUBE 一聽返就記得
原來我都幾熟佢D歌
尾場見

我想講有兩個笑位
第一個係唱八九十個時包住佢個shopping bag 係又闊又矮
而隔離dancer 個個係又高又窄

仲有就係佢講自己個病同自彈自唱

其實D歌都幾正幾偏
有D歌名我唔認得, YOUTUBE 一聽返就記得
原來我都幾熟佢D歌
尾場見 ...
Kyle_ 發表於 2018-1-13 00:03

我都係尾場。

上一次正啲

BTW 他不慣被愛真係勁正, 當年比左十大, D歌詞好正

BBTW 希望有十個他不如你一個 MLMF 完整版

有唱 等 已經抵返曬
其實啲props都唔算太差 穿花蝴蝶個蝴蝶算幾靚 同埋嗰兩個透明波波嗰度估佢唔到 係八九十嗰架推車(?)唔知做乜
坐側邊山頂位 除左大熱嗰啲歌之外 冇人唱 以為係想好好enjoy個show 雖然揀歌係冷門啲不過冇悶親我
諗返冇派棒都幾好 好似仲比其他演唱會多人開閃光燈support!
Btw 好似好多套黑色衫

有唱 等 已經抵返曬
其實啲props都唔算太差 穿花蝴蝶個蝴蝶算幾靚 同埋嗰兩個透明波波嗰度估佢唔 ...
mooncake 發表於 2018-1-13 00:05

我覺得驗傷同一場誤會果隻公仔先唔知做乜...
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

我想講有兩個笑位
第一個係唱八九十個時包住佢個shopping bag 係又闊又矮
而隔離dancer 個個係又高又窄

仲 ...
cch 發表於 2018-1-13 00:03

重彈左一次
差啲緊張到無限loop
好鍾意呢part!

我覺得驗傷同一場誤會果隻公仔先唔知做乜...
dongbb2332 發表於 2018-1-13 00:06

無兔兔。傷心

重彈左一次
差啲緊張到無限loop
好鍾意呢part!
kel_kelvin 發表於 2018-1-13 00:07

呢part佢好真摯同可愛雖然佢話自己唔中意講野 但都係想聽佢講多啲同埋聽佢笑聲哈哈

成晚佢都好想快d 完場走人咁

Gin今晚有睇
Nathan 發表於 2018-1-13 00:03

歌手之間惺惺相惜
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

呢part佢好真摯同可愛雖然佢話自己唔中意講野 但都係想聽佢講多啲同埋聽佢笑聲哈哈 ...
mooncake 發表於 2018-1-13 00:12

入場就為左j佢啲笑聲

佢有冇唱過 街燈晚餐

重彈左一次
差啲緊張到無限loop
好鍾意呢part!
kel_kelvin 發表於 2018-1-13 00:07

同埋佢臨唱一晃眼之前
佢話係最後一首歌
跟住d 觀眾比反應
佢補獲話其實睇你地反應
我同我個fd 笑到傻

成晚佢都好想快d 完場走人咁
PerryXD 發表於 2018-1-13 00:12

十點半未夠話一晃眼最後一首歌真係 應該係全晚最鬨動嘅時候
可能佢未病好晒+頭場留力
同埋佢臨唱一晃眼之前
佢話係最後一首歌
跟住d 觀眾比反應
佢補獲話其實睇你地反應
我同我個fd 笑 ...
cch 發表於 2018-1-13 00:43

講真係人都知未唱完嘅 成隻碟爭天敵(ignore左失戀的意義 都算照顧街客) 我expect有離家出走

佢有冇唱過 街燈晚餐
jason567 發表於 2018-1-13 00:33

十點半未夠話一晃眼最後一首歌真係 應該係全晚最鬨動嘅時候
可能佢未病好晒+頭場留力

講 ...
kel_kelvin 發表於 2018-1-13 00:46

好彩佢冇唱如水唱咗愛才

歌手之間惺惺相惜
John 發表於 2018-1-13 00:14

蘭蘭很Gin強 身體有毛病都努力剋服 鍛煉自己

好彩佢冇唱如水唱咗愛才
cch 發表於 2018-1-13 00:58

兩首都係大路歌 我自己就無咩所謂 好想知佢隨口up果兩首錯過你同如水有冇背到歌詞之後轉Rundown

嘩 rundown超大膽 但好吸引
睇個rundown先發現我幾乎識唱哂蘭蘭每一首歌
John 發表於 2018-1-12 23:36

堅係蘭粉!Rundown其實真係偏向照顧Fans多啲

第3首係我想愛就愛 唔係 這正是我 喎……
kel_kelvin 發表於 2018-1-12 23:52

Thanks! Amended:)

個rundown幾正喎
我以為真係好side
都唔係啊, 都有好多hit歌

蘭蘭很Gin強 身體有毛病都努力剋服 鍛煉自己

兩首都係大路歌 我自己就無咩所謂  好想知 ...
kel_kelvin 發表於 2018-1-13 01:03

千祈唔好轉 佢仲有好多side 都想聽
其實點解快歌唔用越幫越忙
點都 hit 過 8910

Fans night, 街客dont go,我可收你張飛14號睇多晚
pm me please
All We Have Is Now

千祈唔好轉 佢仲有好多side 都想聽
其實點解快歌唔用越幫越忙
點都 hit 過 8910 ...
cch 發表於 2018-1-13 01:17

其實個show有個theme , 啲歌其實同dancer啲舞同個story line算夾。
換咗第二隻歌又唔係嗰回事

2010 fairy Janice mention wanting to invite at17 and Eason. Let’s hope Eason will be a guest.

其實個show有個theme , 啲歌其實同dancer啲舞同個story line算夾。
換咗第二隻歌又唔係嗰回事 ...
matthewyky 發表於 2018-1-13 01:21

其實係既 不過咁多段最深刻都係自首
過場個時我個區勁多人去廁所