返回列表 發帖

[Oct/20/2017] 此刻無價 C AllCollection - C AllStar (CD)

歌手:C AllStar
唱片名稱:此刻無價 C AllCollection
唱片封面:

推出日期:2017/10/20
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. 靈魂進化 (New Song)
02. 人人 (New Song)
03. 此刻無價 (New Song)
04. 再不再見 (New Song)
05. 從當天到今天
06. 時日如飛
07. 生於斯
08. 時間囊
09. 一刻戀上
10. 專業失戀30年
11. 后會無期 (Feat. 梁詠琪)
12. 逾越生死
13. 時間之光 (On@C AllStar x 鄭秀文)
14. 守望時光
15. 日暮途遠
16. 靈魂進化edm mix (New Song)

附加資料:
從當天走到今天 青春朦朧,時日如飛 此刻無價
C AllCollection 細聽每分每秒,凝住珍貴一刻

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

點解唔直接出5首歌ep,精選舊歌又唔齊,前3隻碟+2013隻碟一首歌都無

既然收山都唔出隻真精選
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

想聽海之戀版一刻戀上

精選選曲幾有心
好耐無見過單CD精選lol
Happy and Blessed.

全張碟以時間為主題的吧。無密集式將所有熱門歌選入,而係有心按照一個主題選歌,就呢點都幾抵贊。

全張碟以時間為主題的吧。無密集式將所有熱門歌選入,而係有心按照一個主題選歌,就呢點都幾抵贊。 ...
moxy 發表於 2017-10-13 20:55

一刻戀上
專業失戀30年

呢兩首都係?

一刻戀上
專業失戀30年

呢兩首都係?
阿mark 發表於 2017-10-13 21:00

留名等恥笑某首「EDM」歌曲既EDM Mix

想聽海之戀版一刻戀上
艾石仔 發表於 2017-10-13 20:40

x2222
    海之戀好正

幾欣賞佢地用時間呢個concept
但見到專業失戀30年同一刻戀上就覺得有d柒
利申:唔係鏡粉

跌曬watt... 情歌碟都無今年個2plug咁差

選曲幾有心思

有Sammi + Gigi已經值100000000分
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Lewis 發表於 2017-10-13 21:50

情歌碟其實幾好,係衰在分拆上市

有GIGI后會無期
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

個cover 好KARY Come with Me

Lewis 發表於 2017-10-13 21:50

其實情歌碟好明顯爛尾
Vol.2同Vol.1完全唔夾
擺到明係因為爛尾先臨時整張獨唱歌頂檔
又或者可能本身造緊情歌碟嗰陣冇諗過會突然冇理由散band?

Lewis 發表於 13/10/2017 21:50
如果當生於斯係最後一隻碟其實幾好。

“再不再見”個名又好雙重含義,又可以係問句,又可以係以後都唔再見

幾有心思-時間做主題,唔係只放plug歌做精選
有日本按主題選歌做精選feel

仲要一碟16首精選,好90年代feel

而家咩都可以比人鬧無誠意ga la
- ep又鬧
- single collection又鬧
- 只放plug 歌又鬧
- 同上次精選收歌似又鬧

如果當生於斯係最後一隻碟其實幾好。
kwanie 發表於 2017-10-14 00:25

人地演唱會都用生於C就知連佢地自己都當呢2隻碟唔存在~~
    可能就係呢2張碟既失敗佢地決定分手~~

家下既實體碟,連拍唱片COVER既錢都慳
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

家下既實體碟,連拍唱片COVER既錢都慳
我等我在 發表於 2017-10-15 20:19

其實影張相使用幾多錢

一刻戀上
專業失戀30年

呢兩首都係?
阿mark 發表於 2017-10-13 21:00

反而唔知佢頭兩首新歌同時間有乜關係

其實影張相使用幾多錢
阿mark 發表於 2017-10-15 21:28

咪係嚕,佢哋特登唔用相啫。

反而唔知佢頭兩首新歌同時間有乜關係
kenneth 發表於 2017-10-17 02:18

所以覺得出EP仲好

人人都係電子黎/再不再見好正

未派嘅好過派左果兩首太多
連個 remix 都好過原版多多聲
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

再不再見好好聽呀
以前c all既感覺返晒黎
【This is MC】澳門見

事實證明唱片公司係唔識派歌
再不再見聽到想喊 個種感動同聽此刻無價無得比
利申:唔係鏡粉

事實證明唱片公司係唔識派歌
再不再見聽到想喊 個種感動同聽此刻無價無得比 ...
tom 發表於 2017-10-20 10:19

呢首上星期先做好囉其實
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

CLS....再不再見真係好好聽, 勁有FEEL同感人
希望今晚紅館聽到現場

CAS玩電音真係好難聽好難聽好難聽 《人人》唔好過《靈魂進化》原版太多
「迫人感動」點睇都係適合形容《再不再見》多過《此刻無價》

再不再見好懷舊好K

第一次見概念精選
FIGHT for 陳柏宇

由頭到尾聽完一次
完勝Loveaholic 1 & 2

再不再見太有feel....聽到個心嗱住

佢地有影相, 不過無用到做COVER
【This is MC】澳門見

佢地有影相, 不過無用到做COVER
lemontea1069 發表於 2017-10-23 16:55

呢張相影到好怪

呢張相影到好怪
阿mark 發表於 2017-10-23 17:23

好好笑 lol 除左on 都P到變哂型咁

此刻無價>>>>>>>>>再不再見

只有這句
nicknicknick 發表於 2017-10-21 19:21

同意

不錯呀

2首慢歌贏晒2首快歌
可能歌詞都有關~ 好感觸

隻碟mixing怪怪哋。。啲聲好似唔系好自然。。個人覺得。。

感謝CAS今年炮製左兩首年度笑話

回復 46# bagfgfcde

邊兩首?