返回列表 發帖

明年復出!謝安琪8位數簽麥浚龍

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171014/bkn-20171014000031104-1014_00862_001.html

40歲的歌手謝安琪(Kay)於2015年與麥浚龍(Juno)合唱《羅生門》後再度爆紅,歌曲更橫掃多個頒獎禮,同時令兩人由好友昇華至「密友」,不時相約食飯吹水傾音樂。直至Kay的愛女張靖今年3月出世,Juno即舉手認頭做「契爺」。去年4月舉行暫別樂壇演唱會回復自由身的Kay,原來早被Juno...........
任我行 失憶蝴蝶

如果係真就真係恭喜美淫
終於搵到最適合佢嘅公司
又獨立 又冇人爭 最緊要係多budget

Cm 共和榜2018女歌手金獎 至尊歌曲 已名花有主
恭喜!

姐係邁亞執笠了?
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

睇嚟祖祖都收到風了
宜家努力錄音下年繼續追住Kay嚟打
Happy and Blessed.

下年美淫是旦翻唱Juno堆黑暗歌都應該女金

如果係真就真係恭喜美淫
終於搵到最適合佢嘅公司
又獨立 又冇人爭 最緊要係多budget  ...
JayantL 發表於 2017-10-14 02:47

好一句:最緊要係多budget
    Wyman or夕爺包碟又點話
love wins!

睇嚟祖祖都收到風了
宜家努力錄音下年繼續追住Kay嚟打
jose 發表於 2017-10-14 02:56

祖兒又準備女金
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好好啊, 有金礦又有自由,
希望以後啲mv唔好都係黑白風

Juno間公司唔係已經改咗名做Chapel of Dawn咩

都係廢事跟車太貼

一早話佢唔會死心 一定唔會放棄如日中天事業,
只係估唔到最後簽返本地公司 華語市場已打算放棄 ...
tributehotel 發表於 2017-10-14 09:48

比大陸ban到佢開唔到巡迴演唱會唔係要焗住放棄華語市場咩,簽juno都幾好,至少夠錢做音樂,班底又係高質

其實佢又唔係好窮點解係都要返支那先

其實佢又唔係好窮點解係都要返支那先
kwanie 發表於 2017-10-14 11:17

有啲人係為左完夢
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我第一時間諗
佢將來啲MV一定會高質好多

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

聽住先
利申:唔係鏡粉

姐係邁亞執笠了?
帥小寶` 發表於 2017-10-14 02:55

夏森美敗走好心就高姿態加盟環球啦~~

我第一時間諗
佢將來啲MV一定會高質好多
matthew1990 發表於 2017-10-14 11:22

應該一樣~因為KAY D 諗法都係冇變~
可能更多一TAKE過影住佢企係度既MV~

LM 容祖兒年尾宣布入紙開18/19跨年演唱會慶祝入行廿年
兼宣布同步錄製廣東 國語雙大碟
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

簽名被屏蔽

juno自己都話期待,即係堅料啦

juno post左合照+表示期待

一早話佢唔會死心 一定唔會放棄如日中天事業,
只係估唔到最後簽返本地公司 華語市場已打算放棄 ...
tributehotel 發表於 2017-10-14 09:48

你真係笑死我,之前又話華納又吹到進軍國語市場

到頭來係簽juno

祖兒又準備女金
John 發表於 2017-10-14 07:29

Kay簽得juno應該真係唔恨爭獎喇,juno連自己都fight唔到男三甲

Kay簽得juno應該真係唔恨爭獎喇,juno連自己都fight唔到男三甲
kayzzz 發表於 2017-10-14 18:57

但都起碼fight到至尊唱片+十大
間公司應該都仲有爭獎能力

姐係邁亞執笠了?
帥小寶` 發表於 2017-10-14 02:55

應該係, 邁亞 facebook 最後 post 係 3 April 2017

Kay 隻"數愛"一係胎死邁亞腹中, 一係 Juno 幫佢出, 希望係後者

比祖兒放下假都唔得
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

除了 music, 仲有 Juno 拍戲 Kay 可以 客串下

除了 music, 仲有 Juno 拍戲 Kay 可以 客串下
boy4dudes 發表於 2017-10-14 19:28

你以為佢入王祖藍工作室咩?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

都係廢事跟車太貼
abcxyz302006 發表於 2017-10-14 09:09

juno係fb post期待@謝安琪,kay又有轉發
oncc、香港 01、星島都有報依單新聞 ,明顯係公司放風

Kay今次好叻女
簽juno真係好明智

比祖兒放下假都唔得
HOTMAN 發表於 2017-10-14 19:25

放左一年啦
下年髮力差唔多
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

開心到飛起

放左一年啦
下年髮力差唔多
hinz 發表於 2017-10-14 19:40

依家已經發緊力錄緊歌喇

東方報導得,祖兒點會唔知依個消息

kayzzz 發表於 2017-10-14 18:57

始終係細公司,女金應該無得爭嫁啦(祖兒都冇話會退出頒獎禮)
但如果有首"羅生門"2.0,應該最女就走唔甩!希望音樂上同juno合作可以有新火花啦!

你以為佢入王祖藍工作室咩?
HOTMAN 發表於 2017-10-14 19:31

OK I should have said: Juno 拍戲 Kay 可以做女主角

始終係細公司,女金應該無得爭嫁啦(祖兒都冇話會退出頒獎禮)
但如果有首"羅生門"2.0,應該最女就走唔甩! ...
myrichardac 發表於 2017-10-14 19:46

所以kay復出真係祖粉福音

終於有個祖祖睇得上眼既對手出歌,又有得聽美祖瘋狂出歌

比祖兒放下假都唔得
HOTMAN 發表於 2017-10-14 19:25

如果kay媽係前年生仔,今年發力就好了!咁難得joey今年唔玩(讓路俾人?)今年本來係kay首奪女金嘅大好機會

暗黑安琪要來了
nicknicknick 發表於 2017-10-14 19:45

希望流料變堅料

謝安琪全新2013派台歌

殺完再笑

作曲:Cousin Fung@goldEN
填詞:周博賢
編曲:Cousin Fung@goldEN
監制:周博賢

3.28 各大電台 各大網上平台
強力推動 電幻元素歌曲
2013只有黑色謝安琪

謝安琪:我和我的制作團隊為了製作加盟星煥國際的第一張唱片構意了很久,我們一致地希望做一張新開始,人生新一章的唱片。在年半前,周博賢就提及到以黑色為主題,Consin 知道後就立刻很快地為主題做了3首曲,我不是賣花讚花香,很喜歡。因此成功造了就新唱片主題。

http://discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=21654943

祖祖: 比我抖下得唔得

希望終於拎到女金
Hanson 發表於 2017-10-14 20:00

Juno間公司點同英皇環球爭女金?

如果kay媽係前年生仔,今年發力就好了!咁難得joey今年唔玩(讓路俾人?)今年本來係kay首奪女金嘅大好機會 ...
myrichardac 發表於 2017-10-14 19:51

如果kay媽係前年生仔, 今年發力, JY點會今年唔玩, 今年會狂派新歌守女金

簽名被屏蔽

因為祖兒死守女金(其實08,14年仲有千嬅死守住),fans唯有ff kay係報紙中的天后 ...
Kaybb 發表於 2017-10-14 21:51

歷史上狂派歌死守女金只有一位: 萬年女金 (2014年千嬅派得兩首廣東歌+一首國語歌, JY派左4.25首廣東歌+一首國語歌), kay媽媽年年亂派/遲派歌無可能有女金, 女千金就生左啦

因為祖兒死守女金(其實08,14年仲有千嬅死守住),fans唯有ff kay係報紙中的天后 ...
Kaybb 發表於 2017-10-14 21:51

環球貴為國际4大唱片,連一次女金都爭唔到
宜家祖祖唔玩,環球力捧噶gin lee一樣要輸俾單車

簽名被屏蔽