返回列表 發帖
標題係講kay媽啊
阿mark 發表於 2017-10-16 12:15

我知呀,我話你地講到明年美祖就得一個對手Kay咁
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

ff 下先...... 下年年頭出隻 羅生門2.0, 入 Juno 自己隻人渣禽獸 EP (年中出). 然後出 Kay solo songs, 年底出 Kay EP.

幾時又開復出紅館演唱會?對抗美祖入行二十週年。
舞來舞去 不日內開始錄音。

夏森美敗走好心就高姿態加盟環球啦~~
kenny1102 發表於 2017-10-14 12:42

支持夏森美出kontinue 2017版
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我知呀,我話你地講到明年美祖就得一個對手Kay咁
風見志郎 發表於 2017-10-16 15:21

咁係丫嘛
咁多年黎響903最威脅到佢既後輩係得Kay

ff 下先...... 下年年頭出隻 羅生門2.0, 入 Juno 自己隻人渣禽獸 EP (年中出). 然後出 Kay solo songs, 年 ...
boy4dudes 發表於 2017-10-16 16:22

年頭翻唱Juno暗黑歌曲大碟
年中合唱歌
年尾Solo EP

幾時又開復出紅館演唱會?對抗美祖入行二十週年。
黃家正 發表於 2017-10-18 04:42

2020先入行15週年

年頭翻唱Juno暗黑歌曲大碟
年中合唱歌
年尾Solo EP
hehehaha 發表於 2017-10-18 18:53

《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

簽名被屏蔽

年頭Plug 1st plug 大路嘢等人留意返先
三月Plug 首暗黑controversial 嘅搏like搏hit rate
搞個生日gathe ...
nicknicknick 發表於 2017-10-18 19:24

首夏迎春呢?

最愛明年一月
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

年頭Plug 1st plug 大路嘢等人留意返先
三月Plug 首暗黑controversial 嘅搏like搏hit rate
搞個生日gathe ...
nicknicknick 發表於 2017-10-18 19:24

數愛?食得架?

數愛?食得架?
HOTMAN 發表於 2017-10-18 20:04

廣東碟已被遺忘

謝安琪出年忙巡唱兼出廣東國語專輯

歌手謝安琪(Kay)接受新城電台主持李國能訪問時,回顧今年自己的工作及表現,她說:「今年推出咗三首國語歌,分別有同林俊傑合作嘅《跟着眼淚轉彎》、由方大同創作的《香女人》,仲有之前喺網上大家聽過由李榮浩及趙浴辰製作的《可樂》,三首歌各有不同嘅音樂風格,自己都好滿意。」

Kay又謂明年除了繼續進行巡迴演唱會外,將繼續製作新國語專輯,亦會同步進行廣東專輯錄音工作,希望能同時照顧大中華區及香港的樂歌迷。

首夏迎春呢?

最愛明年一月
JasOh103 發表於 2017-10-18 19:39

J會員作嗰首歌呢?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

nicknicknick 發表於 2017-10-18 20:49

簽名被屏蔽

要。。要來了
nicknicknick 發表於 2017-10-18 21:19

謝安琪明年出碟慶生

謝安琪日前亮相佛山,為其在嶺南明珠體育館訓練館舉行的Live Band音樂會宣傳造勢。她表示,明年三月將推出粵語新專輯慶生。

謝安琪表示,此次近距離Live音樂會,除帶來多首出道以來的精選金曲外,還特邀著名音樂怪才英師傅和香港男子組合C AllStar、男子唱作組合goldEN到佛山,旨在呈現最好的音樂,並準備將所有成本都用在音樂方面,用音樂與觀衆溝通。

自上一張專輯《你們的幸福》以來,因為與唱片公司的合約問題,謝安琪有較長時間沒有推出新的作品。她透露,目前粵語和國語兩張新專輯都在籌備中,第九張粵語專輯將於明年三月推出;其第二張國語專輯也將於明年底面世,將嘗試不同的風格。

飽受負面新聞打擊後,謝安琪稱這些讓她更加知道哪些人是應該好好去珍惜,哪些方向應該繼續堅持,她不會放棄對音樂的熱忱,還有擁有的樂迷。

談到拍戲,她說,拍戲是其音樂之外的一種美好緣份,遇到特別的角色都會演出。她也透露下月將參與一部電影開拍,參演人員都是歌手、音樂人。該部電影的題材是關於香港社會各階層的生活,講述香港小市民在工作、伴侶等方面的生活壓力。她將在電影中飾演一位銀行前台櫃員。

她透露,目前粵語和國語兩張新專輯都在籌備中,第九張粵語專輯將於明年三月推出;其第二張國語專輯也將於明年底面世,將嘗試不同的風格。
HOTMAN 發表於 2017-10-18 21:41

standard answer
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

standard answer
JasOh103 發表於 2017-10-18 21:56

肯定走數
最後分開4隻EP咁出
Plug足三年到2020
然後再退休

宜家兩年出到一隻大碟都偷笑

謝安琪明年出碟慶生

謝安琪日前亮相佛山,為其在嶺南明珠體育館訓練館舉行的Live Band音樂會宣傳造勢 ...
HOTMAN 發表於 2017-10-18 21:41

結果最後係國語先出過廣東碟
今次唔知佢點喇

回復 126# HOTMAN

舊聞睇落好似新聞
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  HOTMAN

舊聞睇落好似新聞
黃家正 發表於 2017-10-19 04:38

從來沒有 從來都没有

唔知 Silly Thing 會唔會買返 Kay 媽媽邁亞未出碟歌D版權

雖然 Kay 係邁亞創辦人之一, 不過夏森美好有可能獅子開大口

明年?都唔知信唔信得過...入左silly thing希望佢未來手腳快d, 派歌策略精明d
寂寞無害 發表於 2017-10-19 21:52

佢兩個都默認左啦

明年?都唔知信唔信得過...入左silly thing希望佢未來手腳快d, 派歌策略精明d
寂寞無害 發表於 2017-10-19 21:52

應該信得過,我估應該有計過數出年發力先提早幾個月放定風,可惜祖祖下年都發力

應該信得過,我估應該有計過數出年發力先提早幾個月放定風,可惜祖祖下年都發力 ...
kayzzz 發表於 2017-10-19 23:54

下年既事下年先算

簽名被屏蔽

其實老公咁撈得,得閒同老公放下閃(例如最近兩個都刮花車鈴),post下BB相,儲多啲網上人氣/各種階層嘅人緣再出嚟都未遲啦,絕對唔介意佢抖多陣

娛樂-麥浚龍證Kay復工在即+簽約進展順利

KAY開始錄歌
Hanson 發表於 2017-11-10 22:23

揀歌咋 係咁兒聽下d demo都叫揀歌架

揀歌咋 係咁兒聽下d demo都叫揀歌架
HOTMAN 發表於 2017-11-10 22:37

希望佢可以快手d

反正都等左差唔多兩年