返回列表 發帖

香港唱k(卡啦ok各分店)討論區

簽名被屏蔽

仲會緊張卡啦ok點播率

係嘅咩...
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

宜家香港唱K真係好鬼貴~LUNCH K 都要120蚊

夜晚唱食埋BUFFET $260 真係番大陸唱平一半唔止

BTW~NEWAY無左大部份環球既歌~關楚耀直情成個人無左

早幾個星期去neway, kelly好多歌都冇左, 千嬅(新藝寶時期)都有d唔見左
有冇人知其實d板權而家點搞架??

唱k係一樣當自己仍然有學生優惠嘅時候先覺得抵嘅消費活動
利申:唔係鏡粉

以前早餐k 30幾蚊真係好抵

以前黃埔個間YO PARK真係勁平好多中學回憶

早幾個星期去neway, kelly好多歌都冇左, 千嬅(新藝寶時期)都有d唔見左
有冇人知其實d板權而家點搞架?? ...
al08_econ 發表於 2017-10-16 17:34

其實系環球啲歌都唔見左一大半

淨係覺得好_貴
夜晚食埋野要成二百幾三百一個
真係好令人卻步
雖然都仲唔少人去

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

al08_econ 發表於 2017-10-16 17:34

我都想知,上次在Neway見王菲都冇咗好多,但Red Mr又唔覺齊,咁啲歌去咗邊?

中學果陣考完試去greenbox唱klunch
學生35$勁抵
仲可以唔cut直唱到18:00

睇黎大家都係同一年代
以前中學好鍾意同D FD放學/考試早放就去唱K, 勁抵
考完CE AL果陣, 仲成日唱通K
而家間唔中都有去既, 但真係好貴

以前早餐k 30幾蚊真係好抵
stephybest 發表於 2017-10-16 20:41

K歌站25蚊包任飲任食,加洲紅旺角創興hapy hour 32蚊加15有buffet ,果時既價平到一星期去幾次都得

以前黃埔個間YO PARK真係勁平好多中學回憶
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-16 21:15

Yo park有d單人k房免費唱15分鐘,去咁多次都唔見有人入去唱,記得好似有個台俾人上去唱歌

Megabox有桌球房果間唔知仲喺唔喺度,有次3,4個人去安排左果間房

中學果陣考完試去greenbox唱klunch
學生35$勁抵
仲可以唔cut直唱到18:00
hehe 發表於 2017-10-16 22:50

Happy hour 1-9
    另一個11-9就收$69

我好想去RED MR 唱環球歌, 但啲FRD係都要去CEO

Red Mr有Gin Lee全集!!!
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

好想搵日淨係唱kary啲歌
Happy and Blessed.

去redmr唱國腎、敬軒,yellow d歌之外,都無乜想唱

Yo park有d單人k房免費唱15分鐘,去咁多次都唔見有人入去唱,記得好似有個台俾人上去唱歌 ...
joshua 發表於 2017-10-16 23:28

個D單人K房係正門口 比人睇到真係勁樣衰
就算唔洗錢我都唔會入去唱!_!

最記得多年可以無限REFILL野飲同埋SNACKS

好想搵日淨係唱kary啲歌
jose 發表於 2017-10-17 00:38

Kary 分開兩邊。

我都想知,上次在Neway見王菲都冇咗好多,但Red Mr又唔覺齊,咁啲歌去咗邊? ...
Serendipity 發表於 2017-10-16 22:49

咁搞法真系逼人返大6唱,起碼人地冇版權呢樣嘢,乜歌都有得唱...

我諗應該環球既歌去哂REDMR架啦~不過我諗短期內都唔會唱~
    比起唱K 我寧願睇場演唱會好過~宜家真係勁貴~

簽名被屏蔽

王嘉儀,秦馨敏邊度有得唱?

當年早餐k會自己帶多個盒去裝走一堆肉丸同腸仔
但永遠唔夠班c9爭

金融海嘯果2,3年,成日去MEGA BOX CEO, 最平試過周六晚,兩條友食埋BUFFET 唱足成晚埋單400 有找

懷念

當年早餐k會自己帶多個盒去裝走一堆肉丸同腸仔
但永遠唔夠班c9爭 ...
stephybest 發表於 2017-10-17 13:12

我有朋友都係咁,拎去書展食

大家覺唔覺neway銀色杯好多野飲都有浸益力多味,同埋飲完成日要去廁所

簽名被屏蔽

你指係k房成日想小便?我就係,飲一啖已可去小便
Kaybb 發表於 2017-10-17 19:56

係ar,唱一次兩粒鐘都可以去兩三次

簽名被屏蔽

好耐無去過唱K喇
而家D frd都好少唱
儲埋好多歌想唱
一直都想一個人唱但仲未去過

夜晚真係幾貴
覺得佢個價根本就包埋buffet(話就話加$38(or whatever price))
其實我食碟頭飯得架喇

簽名被屏蔽

而家連貓頭鷹時段都好貴,200蚊一位都要1點先入得,黐線!

好耐無去過唱K喇
而家D frd都好少唱
儲埋好多歌想唱
一直都想一個人唱但仲未去過

夜晚真係幾貴
...
masterdragon 發表於 2017-10-17 22:16

一個人唱k都好玩,完全自high。極free

一條友去,直情買三文治放手袋帶入去食。有心唱歌根本唔會食得多

大家覺唔覺neway銀色杯好多野飲都有浸益力多味,同埋飲完成日要去廁所
joshua 發表於 2017-10-17 17:34

我試過!! 飲凍檸蜜, 飲落係檸檬味益力多

簽名被屏蔽

我試過!! 飲凍檸蜜, 飲落係檸檬味益力多
al08_econ 發表於 2017-10-18 10:58

我就係成日飲凍檸蜜,就係有陣益力多味

一個人唱k同一個人睇戲一樣道理,但外人角度係奇怪
Kaybb 發表於 2017-10-18 19:17

我都接受唔到

簽名被屏蔽

一人睇戲其實好正,不過一人唱k無人俾反應係差咁d
Kaybb 發表於 2017-10-18 20:55

唔知點解硬係覺得失戀先會一個人唱k

簽名被屏蔽

環球帶頭創立既HKRIA原本幫手放四大既歌  交俾K-NET搞  
但係K-NET早兩年摺埋啦 宜家環球既唱片都已經沒K-NET LOGO
然後華納(包含金牌大風)同Sony就回歸NEWAY啦

RED MR宜家系環球歌最齊

其實真係NEWAY最多中文歌唱咯
RED MR就韓文歌多

簽名被屏蔽