返回列表 發帖

<2017年度 TVB 50周年三大頒獎禮> 討論區

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

希望胡定欣三地都無視後,黃心穎/《與諜同謀》爛到咁都有女配,另外想講王君馨失佐蹤?

簽名被屏蔽

點解宣萱(缺席有獎)/家燕姐會輸俾李佳芯?
張振朗係男配,但李佳芯係女主?點講都講唔通{:1_11 ...
Kaybb 發表於 2017-10-22 21:56

李佳芯個視後真係快得幾離譜

簽名被屏蔽

飛躍完下年拎視后,真係好飛躍
Kaybb 發表於 2017-10-22 21:58

黃智雯,唐詩詠呢d唔知有咩感受

簽名被屏蔽

Ali絕對係實至名歸!
任何一位tvb女演員做呢個反差都會想嘔
所以Ali係值得贏既 其他人都做唔到佢個角色

haters gonna hate byeeeee

簽名被屏蔽

王君馨呢?
BTW 黃心穎女配我笑左 我諗左好耐先醒起佢個角色係咩lol
HotCha C AllStar Stephy Shiga

你可以話我知點解只得張振朗係男配角?李佳芯點解係女主角?
Kaybb 發表於 2017-10-22 22:08

因為TVB想谷女神 唔通谷班配角命 陳蔡港姐咩
anyway新加坡視后根本就wfc
等睇脆魚今年勇奪香港視后!!

回復 11# Kaybb

鍾嘉欣2015徹底輸了,都無心戀戰啦

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

忘記我自己金曲金booked
40. 目光太多的派對 誰自尊心不懂應對
Week50
1NightsWithoutYou2再不再見3到此一遊

等左10年啦,女人邊有咁多個10年
明明有鮑姐,宣萱,松松,蔡少芬強敵都造到俾李佳芯 ...
Kaybb 發表於 2017-10-22 22:16

咁老果d又唔志在獎項,又唔肯出席,都無計啦

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

反而女配我先至想

點解25周年女角色會係家燕而唔係明荃

回復 21# Kaybb

普通獎有咩特別,頒女主俾佢差唔多

Ali 雖然無年資但至少稱唔上戲屎
黃心穎女配就真係 WTF 喇... D戲屎到

anyway 其實我覺得星馬個兩個頒獎禮都係 WFC
只係因為萬千星輝得一個
但演員就好多
點都要慰勞吓D 員工
唯有加多兩個豬肉獎
支持 Mall 姐拎最重要既香港視后
星馬個兩個咪豪俾D 細既囉

支持Mall姐拎視后

李佳芯d戲其實唔掂wo
好多微表情都好造作

返到香港
Ali最適合係女喜 唔係視后
Ali演技雖然合格但一定未至於視后級別 但Never呢個角色真心係全年最喜愛

至於男嘅方面
其實Signal Wong如果TVB敢頒 雙料都值(《誇世代》《溏心3》未播忽略先)
包括上年我都覺得TVB欠Signal一個男大獎
輸陳展鵬都話輩份差咗啲認命 輸袁偉豪真係WTF

不過ali啲觀眾緣係幾好既,
開頭做咁多小三角色都冇比觀眾嫌棄,
慢慢都累積左一班支持者,
好似貝貝咁豁出去做啲有突破既角色咪又係負評,
相比之下,ali條路又真係順好多,
演技呢啲野可以慢慢磨翻黎既,
係得陳凱琳黃翠如嗰幾個毫無進步姐,ali係有進步緊既

Tvb 今年視帝應該系王浩信(可能系溏三),喜愛男角色系徐天堂(袁偉豪),男配角陳山聰(同盟),男飛躍張振朗,
視後未明朗(睇完接落黎台慶劇再估),喜愛女角色Never wong (李佳芯),女配角王君馨(心裡追凶),女飛躍譚凱琪
螢幕情侶:Saving + Cherry

王浩信真係睇好佢攞視帝
張振朗攞男配都實至名歸,真心做得好好
ali啲戲未算好好咁都攞視后
翠如啲戲咁屎都攞到啦
金草莓視后有佢份

李佳芯踩過界係做得OK 但未去到視后級數呀嘛.... 我覺得今年點都係鮑姐 VS 宣萱啦
JIM'S MUSIC PICK 2017 WK50
1.那一年零一個月 黃淑蔓
2. 我本無罪 關菊英
3. 一晃眼 衛蘭

[Guess] TVB
視帝: 王浩信
視后: Jessica/溏3
男喜: Louis/Bobby/Mo
女喜: Jessica/溏3

Ali憑Never Wong攞視后無乜問題喔...
而且只不過系豬肉獎
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

其實王浩信可以雙料
視帝踩過界, 男喜saving
可惜仲要分埋比使徒, 溏心

感覺上通常喺星馬攞咗豬骨果啲只能用黎煲湯,台慶應該無獎
另外Mall姐今年強勢回歸都好有機,之前仲要未攞過

btw無諗過TVB搵到G.E.M.姐做表演嘉賓

賽果唔太合理喎
ali?! 咩料

感覺上通常喺星馬攞咗豬骨果啲只能用黎煲湯,台慶應該無獎
另外Mall姐今年強勢回歸都好有機,之前仲要未攞 ...
sunnyay1231 發表於 2017-10-23 19:29

宣萱99年咪攞過咯,如果今年再攞,二封啦。不過始終覺得宣萱今年視后機會比較微...

簽名被屏蔽

其實畀李佳芯的話,我覺得俾江美儀親親我好嗎仲好啦!
希望萬千星輝係宣萱視后,江美儀/田蕊妮喜女

男既今年真係冇乜人出位,比起王浩信,黃宗澤溏心3有冇機截糊呢?

係咪指新加坡視后?
Kaybb 發表於 2017-10-23 21:09

No 宣萱正大台視后99年已拎左,當時未有豬頭骨頒獎禮

係咪指新加坡視后?
早期視后二料好少,得汪明荃,李司棋,陳慧珊二料

其他阿佘之後果d普遍三料 ...
Kaybb 發表於 2017-10-23 21:09

單單"女主角"呢個獎,只有汪五十、雯女、阿佘同埋胡定欣攞过2次咋

其實畀李佳芯的話,我覺得俾江美儀親親我好嗎仲好啦!
希望萬千星輝係宣萱視后,江美儀/田蕊妮喜女

男既今 ...
膠膠 發表於 2017-10-23 21:11

Bosco走咗啦
應該都無機

Ali靚到咩大獎都值 OK?

Ali絕對係實至名歸!
任何一位tvb女演員做呢個反差都會想嘔
所以Ali係值得贏既 其他人都做唔到佢 ...
JasOh103 發表於 2017-10-22 22:06

施嬅呢咁 ^^

好似得我自己一個強迫症care 我最愛TVB電視男角色 得 7個 而 女角色 有 8個 唔對稱。。。
笑笑就美麗

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽