返回列表 發帖

<2017年度 TVB 50周年三大頒獎禮> 討論區

簽名被屏蔽

唐水後日日被黑

JasOh103 發表於 2018-1-26 23:53

做咩遮住禾力蓮個嘴驚佢開口鬧人呀

Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

將王君馨同滕麗名貶落女配,好賤
iamsingingwong 發表於 2018-1-23 14:27

反而王君馨今年超時空都可以係主角啦, 點知又係提名女配,
有份同三兄弟一齊穿越都唔係主角 - -"
仲要比同劇個配配配角morning chu攞左...

同拎完視后嘅楊怡一樣
hehemamama 發表於 2018-1-23 10:18

吖mo呢

呀田已經開始冇乜利用價值,tvb年年搵佢黎陪坐,冇乜人爭個時先畀佢攝位,慘 ...
膠膠 發表於 2018-1-22 18:52

同拎完視后嘅楊怡一樣
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

當年阿蛇好似係下半年出套戲,mall姐果套隔左成年咁滯
氣勢上係差少少
lemontea1069 發表於 2018-1-22 19:08

其實2016胡定欣都喺一枝獨秀,好似喺

我提 林夏薇 坐第一行,只係指出第一行又唔係真係唔夠位到咁
要比 翠如 坐落嚟係得嘅

應該要佢坐後一 ...
Bluejays 發表於 2018-1-22 21:57

翠如咩事

what the f_ck......
還我大小姐!!

翠如今年五強都無其實幾令人滴汗
希望減少內鬥了
唔好犧牲翠如呢類好演員 ...
jose 發表於 2018-1-22 16:13

唔係下話~
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

林夏薇咩背景?
Ching2015 發表於 2018-1-22 16:11

我提 林夏薇 坐第一行,只係指出第一行又唔係真係唔夠位到咁
要比 翠如 坐落嚟係得嘅

如果因為翠如2018請大假而激嬲tvb 咁tvb都幾大器
rfv123 發表於 2018-1-22 16:17

應該要佢坐後一行,同埋唔入兩邊嘅五強,只係想佢避避風頭
fanpiece 引發出嚟單野,佢地應該真係重視,要幫佢洗洗底
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

搞咩tvb吾比多謝珍姐樂小姐?
筠筠 發表於 2018-1-22 21:41

馬明訪問講,個 notice 係 唔好多謝高層,因為高層覺得尷尬
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

搞咩tvb吾比多謝珍姐樂小姐?

尋晚揚明拎獎時好可愛,即時對佢心心眼
【This is MC】澳門見

當年阿蛇好似係下半年出套戲,mall姐果套隔左成年咁滯
氣勢上係差少少<--但點都未輪到唐c
當年釘姐個勢真係無懈可擊,一個對手都無果隻

Mall姐後半部太跌watt
前段其實都唔討好 個角色唔夠立體 一面倒控制狂鬧人 冇乜位發揮

釘姐真 ...
JasOh103 發表於 2018-1-22 18:44

呀田已經開始冇乜利用價值,tvb年年搵佢黎陪坐,冇乜人爭個時先畀佢攝位,慘

阿佘個時好似 ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-22 18:28

Mall姐後半部太跌watt
前段其實都唔討好 個角色唔夠立體 一面倒控制狂鬧人 冇乜位發揮

釘姐真係一路帶到尾
所以當年冇得唔頒比佢 贏過都順民意再頒
今次反而較平均 jessica唔係毫無懸念 tvb就開始玩野

其實阿田無論迷/誇世代 都好過 定定同盟好多
其中一個5強應該分比佢

鬼同你OT個年又係O曬咀
呀田演技高胡定欣咁多,最佳畀左胡定欣,同屆視帝仲要係黃秋生,虧無線頒得出
個 ...
膠膠 發表於 2018-1-22 18:26

胡定欣真係頒早做, 16年先攞應該無咁大反應
  可能覺得汪明荃配黃秋生太過唔15年掛

好睇得出自前年胡定欣個屆開始,視后呢個獎已經開始for捧人上位接棒而設
最喜女係安慰獎之餘,上年開始都用 ...
膠膠 發表於 2018-1-22 18:23

阿佘個時好似係續左俾邵氏唔係tvb, 都叫半個自己人
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

鬼同你OT, 同萬凰之王好明顯兩個都平起平坐, 不懂撒嬌好明顯係宣萱做主多d嘛 ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-22 18:20

鬼同你OT個年又係O曬咀
呀田演技高胡定欣咁多,最佳畀左胡定欣,同屆視帝仲要係黃秋生,虧無線頒得出
個年登呀田好唔抵

上年胡定欣拎到第二次視后真係莫名奇妙

我成日覺得TVB唔係禁簡單lol 好多野都幾年既strategy
比詩詠可能係留佢同埋佢黎緊有幾套劇做主角

二黎可以 ...
eldrian710 發表於 2018-1-22 18:10

今年三個頒獎禮既賽果好錫Ali
坐位都好好
繼續幫佢儲分

好睇得出自前年胡定欣個屆開始,視后呢個獎已經開始for捧人上位接棒而設
最喜女係安慰獎之餘,上年開始都用黎捧人,畀啲女配角王君馨個啲,今年仲用黎捧蔡思貝。。。。
今年三個女演員獎都惹起民憤!唐詩詠本身唔憎佢,但佢拎左呢個獎後,再加上呢兩個星期既鋪排,覺得呢個人非常恐怖!
宣萱每次做得好,值得拎視后既幾次,萬鳳之王同撒嬌女人都畀女二去拎視后,真係登佢好唔抵!
我見有啲人話佢都拎過唔使再拎啦咁,其實佢後生拎個時冇咁有認受性,我覺得佢拎多次真係好值得,之前呀余冇簽約都橫掃視后,今次點解宣萱唔可以?費解。。。

當年胡定欣打敗田拎鬼視后又不見網民嘈?胡杏兒打敗宣萱拎視后又不嘈? ...
iamsingingwong 發表於 2018-1-22 18:10

鬼同你OT, 同萬凰之王好明顯兩個都平起平坐, 不懂撒嬌好明顯係宣萱做主多d嘛

我成日覺得TVB唔係禁簡單lol 好多野都幾年既strategy
比詩詠可能係留佢同埋佢黎緊有幾套劇做主角

二黎可以為ali鋪路 佢上年飛躍完今年拎會比人鬧 所以等佢咩都無d人鄧佢唔抵
出年/後年比佢d人就會gur哂, 加上新加坡比左次佢又唔會唔開心喇

宣萱就預左 佢依家部頭拍 馬來西亞比左佢已經叫塞住d人把口 我諗jessica都唔理啦

反而達哥同morning chu真係出黎做箭靶lol

應該係決定唔比 宣萱 (即係同時 DQ 埋  鮑姐)
要搵個 未拿過視后嘅自己人 拿
以為比 詩詠 最唔會引起公憤 ...
Bluejays 發表於 2018-1-22 16:51

應該係因為宣萱同詩詠同劇爭, 如果詩詠唔係呢套而係其他劇又做得好攞, 應該唔會嘈
  而家兩人好明顯可以直接比較, 而且宣萱又真係lead住套劇, 所以反對聲音先咁勁

以為比 詩詠 最唔會引起公憤 ...
"音樂嗰邊嘅反對聲音,係 對公司長霸獎項,而唔係 敬唔敬老 吧"
Bluejays 發表於 2018-1-22 16:51

唔係計年資,以今年表現,Ali值獎過詩詠。
至於音樂嗰邊,長霸獎項咪又係英皇同星夢。反正的獎無哂公信力,預左18年英皇兩大巨頭未必出席,不如做真小人

最男: 柏豪
最女: Hana/ Jinny
最強人氣 : Hubert
演繹男: Fred
演繹女:  詠兒
金曲金: Hana/ Jinny

以為比 詩詠 最唔會引起公憤,點知都係唔得

其實比 Ali,一樣會好多人嘈
(Cable人 有後台,好似坐直昇機咁,難為 詩詠 捱左咁多年 etc)

我諗佢地而家諗極都唔明嘅係
點解 音樂嗰邊 就嘈話啲 老嘅 霸住哂啲位 唔比新人上
戲劇呢邊 就一定要 宣萱 先唔嘈
已經出到本來 最與世無爭,年資又適中嘅 詩詠,都係唔得

或者,佢地唔明
音樂嗰邊嘅反對聲音,係 對公司長霸獎項,而唔係 敬唔敬老 吧

有睇使徒二,翠如其實做得幾好。
Ching2015 發表於 2018-1-22 16:17

吓 x 2

俾多年翠如機會啦
到今年2018年
如果拍咗五年劇都仲係咁嘅演技
佢不如考慮下專職做返綜藝主持+拍 ...
JayantL 發表於 2018-1-22 16:27

無錯 翠如岩拍愛情輕喜劇 其他都唔岩拍 sandy似玩緊佢多d地平線上這個世界那些人亦都係翠如做得最好既旅遊節目

吓?!
Bluejays 發表於 2018-1-22 16:19

我覺得佢幾cute. 做得幾好呀。我中意睇翠如BB同周柏豪,袁偉豪。唔like田小姐,陳豪(個look)。你懂的。

其實TVB而家邊個當道? 余派? 樂派? 曾派? 我真係好唔update.
Ching2015 發表於 2018-1-22 16:27

余啩
始終佢鍾意捧嗰啲人上位真係好鬼快

樂之前又話轉咗去邵氏
但尋晚又見到佢

吓?!

俾多年機會翠如啦
到今年2018年
如果拍咗五年劇都仲係咁嘅演技
佢不如考慮下專職做返綜藝主持+拍小品劇算啦
起碼小品劇唔使太多情緒戲
佢啲演技都仲係可以接受(eg.愛我請留言)

夠話余詠珊上台有線舊將當道
點知Ali尋晚咪一樣咁慘
JayantL 發表於 2018-1-22 16:23

其實TVB而家邊個當道? 余派? 樂派? 曾派? 我真係好唔update.

希望減少內鬥了

脆魚依類演戲天才近年買小見小,見住佢奮鬥多年憑實力一步步上位,希望佢唔會成為權鬥既犧牲品
希望佢同陳敏之楊瘦胃下年再爭視后!

吓?!

頭幾集傻傻地係做得ok既 其他就.....
翠如 做得最好都係得愛我請留言
其他都係將缺點放大

翠如BB唔係余小姐愛將咩?林夏薇咩背景? 淨知佢係林峰堂妹。

夠話余詠珊上台有線舊將當道
點知Ali尋晚咪一樣咁慘

Ching2015 發表於 2018-1-22 16:17

吓?!

希望減少內鬥了

翠如BB唔係余小姐愛將咩?林夏薇咩背景? 淨知佢係林峰堂妹。

黃翠如 已經由舊年坐第一行,變左今年坐第二行

係,今年多左好多 資深女演員 霸左第一行啲位
始終要搵啲 ...
Bluejays 發表於 2018-1-22 15:47

如果因為翠如2018請大假而激嬲tvb 咁tvb都幾大器

翠如 香香 阿田 同 千雪 2018係無劇拍既 暫時

希望減少內鬥了
唔好犧牲翠如呢類好演員
Happy and Blessed.

Bluejays 發表於 2018-1-22 15:47

今年咁 翠如視后不遠矣
rfv123 發表於 2018-1-22 15:29

係,今年多左好多 資深女演員 霸左第一行啲位
始終要搵啲人搬後一行先夠位坐
但 林夏薇 今年係坐第一行的

Do姐都避忌freelance幕後人唔公開得
某人竟然又開now又開有線
kevinlai1621 發表於 2018-1-22 15:22

今年咁 翠如視后不遠矣

回復 613# Ching2015
宜家都已經死啦,一堆黑

Do姐都避忌freelance幕後人唔公開得
某人竟然又開now又開有線

唐C明年可能又攞視後,同胡定欣一樣
阿mark 發表於 2018-1-22 15:17

有代表作先算啦。亂來會死快D。

咁之前唐c憑撒嬌拎咗英國獨角獸女主角獎
tvb已經有意做俾佢啦
宣萱肯去馬拎獎 反而香港唔黎....
就算真係唔得閒 但傾掂數 就好似黃子華個年咁啦

今年得獎 都係下年會谷既人
朱晨麗下年又有四劇係手
山聰又準備入第三套劇

迷如果唔係年頭 田應該會拎女主