返回列表 發帖
好似得我自己一個強迫症care 我最愛TVB電視男角色 得 7個 而 女角色 有 8個 唔對稱。。。 ...
Trahaearn 發表於 2017-10-24 10:37

我都想講

聽左宣萱同淑梅姐個訪問, 佢話mall姐係佢代表作
都聽得出佢想攞, 雖然去到而家呢個位攞唔攞都無所謂
不過蜀中無大將, 係佢又唔拘
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

簽名被屏蔽

支持宣萱或者唐cwing視後!王浩信視帝,女配戴天恩男配游生
舞來舞去 不日內開始錄音。

其實如果台慶唐詩詠調落女配好似大機會好多
反正龍門任大台搬

其實如果台慶唐詩詠調落女配好似大機會好多
反正龍門任大台搬
sunnyay1231 發表於 2017-10-24 18:55

如果唔係最後編劇發神經咁寫
cherry根本值女喜
個期好鍾意佢

支持今年唐C要攞一獎!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

簽名被屏蔽

聽左宣萱同淑梅姐個訪問, 佢話mall姐係佢代表作
都聽得出佢想攞, 雖然去到而家呢個位攞唔攞都無所謂
不過蜀 ...
kevinlai1621 發表於 2017-10-24 13:05

問題佢肯唔肯出席先

男主signal wong盲俠大熱,其他例如煎pan馬明應該係陪跑,
女主始終撐mall姐,江美儀年頭劇冇可能拎但表現值5強,ali上年先女飛躍今年就視后冇咩可能掛,比埋呂慧儀入圍就gd fit
男配應該競爭激烈,張振朗有啲機會,但睇下tvb會唔會頒比甘草,同盟易先生/愛回家kc有機會嫁,撒嬌游生都可能有得入圍,
女配應該會有唐詩詠份,朱千雪王君馨冇咁強勢,貝貝都值入圍既,
女喜塞比ali就啱曬,男喜比埋signal wong saving等佢雙料,
女飛躍黎黎去去又係是非精賓穎靚湯嗰啲,男飛躍何廣沛穩拎,
最佳劇集撒嬌vs盲俠,所謂台慶劇溏心3跨世代唔似會跑出,劇集拍檔獎正路係cherry saving呢對,但玩野大可以俾kc Terry

男主signal wong盲俠大熱,其他例如煎pan馬明應該係陪跑,
女主始終撐mall姐,江美儀年頭劇冇可能拎但表現 ...
stephybest 發表於 2017-10-26 13:31

男配頒比甘草多
8成都係易先生

撒嬌同踩過界係值得掃獎既
但tvb唔似會咁順攤 仲要分俾同盟使徒溏心
直覺男配有可能係溏心3入面李國麟唐文龍個啲

隨時男喜女喜加多個位分豬肉

如果唔係最後編劇發神經咁寫
cherry根本值女喜
個期好鍾意佢

支持今年唐C要攞一獎!! ...
JasOh103 發表於 2017-10-24 20:00

挨咗咁多年又唔係無料又靚女係時候要女喜

簽名被屏蔽

回復 63# Kaybb

呢啲缺席有獎唔係年年都出現噶

撒嬌同踩過界係值得掃獎既
但tvb唔似會咁順攤 仲要分俾同盟使徒溏心
直覺男配有可能係溏心3入面李國麟唐文 ...
721AXA 發表於 2017-10-26 14:18

點分得咁多啊,不過今年肯定唔會好似上年咁癡線,四個大獎都係同一劇

簽名被屏蔽

回復 66# Kaybb

可能唔想俾sam或chilam其中一個

簽名被屏蔽

挨咗咁多年又唔係無料又靚女係時候要女喜
sunnyay1231 發表於 2017-10-26 18:32

最弊冇後台呢
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

家燕真係好廢!全部咪嘴唱...
謝文欣係咪第一次唱歌?

黎耀祥都真唱
家燕姐為左班星夢暗星要假唱

hana live把聲好難聽

hana live把聲好難聽
數彩虹 發表於 2017-10-28 22:42

呢次算唱得好啦…冇咁壓低把聲

如果有一年女主角係家燕媽媽鬥汪呀姐鬥DODO姐
應該會好好睇

謝文欣係咪第一次唱歌?
數彩虹 發表於 2017-10-28 21:40

優秀選同過Hubert唱過棋逢敵手
  BTW 慘

優秀選同過Hubert唱過棋逢敵手
  BTW 慘
KITSTON 發表於 2017-10-28 23:11

變陣左成年都未出道

其實踩過界的確係今年年中比較正常質素既劇,稍好既集中係年頭,重頭劇則全線低開,而家睇下之後台慶果堆搞成點。

李佳芯奪視后係意外,不過只因戲份所限,發揮確實好,其實套劇整體演出係贏晒,even 蔡思貝都好大突破,唯一對手反而係超時空男臣,不過瘋狂喜劇類型一向冇獎項嘉許而已 (其實鄭子誠算大迴響,都冇人推佢拎男配)。李佳芯亦唔係近屆最弱既得獎者,淨係鬼同你OT既胡定欣已在她之下。

如果有一年女主角係家燕媽媽鬥汪呀姐鬥DODO姐
應該會好好睇
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-28 23:05

01年試過家燕媽媽 (皆大歡喜) 鬥汪呀姐 (婚前昏後),後者跑出,DODO姐既男親女愛如果遲一年出就同佢地正面火併。

今年似係李國麟vs歐瑞偉
插班女學生 發表於 2017-10-28 23:20

近年嘅男配角多數頒比資深演員例如歡喜歌 曹永廉
女配角就頒比後生 仲上緊位嘅演員
例如姚子羚 龔嘉欣

其實都唔出奇 師奶中意睇中佬
年輕一代想睇靚女 (好似係)
相信今年都唔例外 女配睇好唐詩詠

不過對啲戲嘅選角無好處 近年已經成日出現父女配嘅戲
唔通真係無值得嘉許嘅(相對)年輕男演員?睇好張振朗同楊明上位架
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

《雷霆第一關》明荃女一宣萱女二?最後宣萱提名視后5強
風水流輪轉,《使徒行者2》可能係女二黃翠如提名視后五強(雖然宣萱憑mall姐提名)

《雷霆第一關》明荃女一宣萱女二?最後宣萱提名視后5強
風水流輪轉,《使徒行者2》可能係女二黃翠 ...
數彩虹 發表於 2017-10-28 23:44

宣萱其實用《使徒行者2》爭視后比《撒嬌》更合適

簽名被屏蔽

你無野下? 使徒2似客串
Kaybb 發表於 2017-10-29 21:18

只係一場殺老豆戲,已經KO 所有mall 姐戲份

簽名被屏蔽

李佳芯亦唔係近屆最弱既得獎者,淨係鬼同你OT既胡定欣已在她之下。
powerful 發表於 2017-10-28 23:28

15年新加坡視后係汪明荃唔係胡定欣
宣萱其實用《使徒行者2》爭視后比《撒嬌》更合適
powerful 發表於 2017-10-28 23:46

撒嬌 mall 姐個角色有 noise 好多 wor... 使徒行者2始終係男人戲
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

15年新加坡視后係汪明荃唔係胡定欣
撒嬌 mall 姐個角色有 noise 好多 wor... 使徒行者2始終係男人戲 ...
616.1314 發表於 2017-10-29 23:16

汪定胡,我既結論都一樣

其實真心唔明撒嬌點解會有noise,但計話題性,你係岩既。

盛傳頒獎會係一月,到時形勢可能好唔同,幾部台慶劇會佔優。

回復 80# 數彩虹

真係頂唔順黃翠如啊,年年視後五強,連黃智雯 李施嬅呢d年資演技都比佢好嘅都未提名過。。

近年嘅男配角多數頒比資深演員例如歡喜歌 曹永廉
女配角就頒比後生 仲上緊位嘅演員
例如姚子羚 龔嘉欣

...
hehemamama 發表於 2017-10-28 23:40

唐詩詠09就已經飛緊躍,2017仲係度上緊位...

tvb最錯就係2015唔俾阿姐/鍾嘉欣視後,可能以為2015俾佐胡,2016可以俾其他,可惜2016都無人可俾

汪定胡,我既結論都一樣

盛傳頒獎會 ...
powerful 發表於 2017-10-31 23:25

撒嬌其實得頭十四集係掂 , 後十四集都幾膠
有 noise 應該係因為男主同女主都係回巢?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

汪定胡,我既結論都一樣

盛傳頒獎會 ...
powerful 發表於 2017-10-31 23:25

撒嬌成功在知觀眾想睇啲乜
Tvb近年都少都市女性劇
變態上司 浪漫愛情線, 角色夠哂突出 劇情易有共鳴

TVB 馬來西亞星光薈萃頒獎典禮2017
劇集歌曲  提名名單

不懂撒嬌的女人   陪著你走         譚嘉儀
踩過界               心眼              王浩信
踩過界               愛近在眼前     何雁詩
使徒行者2          天網              周柏豪
不懂撒嬌的女人   手中沙            HANA菊梓喬

Out 左 忘記我自己,Hana 要改歌 ... 係咪即係 Pakho 會去?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

劇集歌曲  提名名單

踩過界 ...
Bluejays 發表於 2017-11-1 09:27

今次星夢終於吸取以前教訓,學精左知道應該點玩呢個game.

其實劇歌真係紅歌唔紅人,邊個歌手甚至演員唱都無分別,如果套劇係hit。歌手真正身價要睇真金白銀的演唱會,出show同廣告價。柏豪同Hana比你話呢?

今次星夢終於吸取以前教訓,學精左知道應該點玩呢個game.
其實劇歌真係紅歌唔紅人,邊個歌手甚至演員唱 ...
Ching2015 發表於 2017-11-1 11:55

Starz People 好叻計數,亦好叻講數
未必係 Herman 自願想咁
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Starz People 好叻計數,亦好叻講數
未必係 Herman 自願想咁
Bluejays 發表於 2017-11-1 12:51

其實Hana都唔係親生女啦。條數都係一樣無分別。

回復 89# 阿mark

16年有得同胡爭女主角一個是滕麗名降格女配角,一個是朱千雪踢去拎最佳搭檔....

回復  阿mark

16年有得同胡爭女主角一個是滕麗名降格女配角,一個是朱千雪踢去拎最佳搭檔.... ...
黃家正 發表於 2017-11-1 15:45

上年仲有刀下留人邵美琪 最後五強  可惜係年頭劇

今晚睇返07-10頒獎禮

劇集歌曲  提名名單

踩過界 ...
Bluejays 發表於 2017-11-1 09:27

應該係 PH 會去馬來西亞頒獎禮
所以連個名單都做埋比佢

咁樣忘記我自己咪冇得連中四元
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

估唔到年尾會風雲變色
爆左馬明出黎
今晚台慶滿場飛 年尾希望真係有機
既然以往都唔少論資排輩 今年頒比馬明又點話
佢真係默默耕耘好多年 又唔識做新聞 又唔推劇 又唔靠關係上位
份人又傻傻呆呆咁好pure好true
最終真係贏到我會勁開心

今次有外界網民幫佢造勢係累積落來既
已經好多人開始戥佢唔抵
就算今舖贏唔到 都希望個勢可以延續到頒獎禮
比間公司知道究竟邊個先有觀眾緣 邊個值得重視
如果拍到法證4就好