返回列表 發帖
TVB 馬來西亞星光薈萃頒獎典禮2017
劇集歌曲  提名名單

不懂撒嬌的女人   陪著你走         譚嘉儀
踩過界 ...
Bluejays 發表於 2017-11-1 09:27

今次星夢終於吸取以前教訓,學精左知道應該點玩呢個game.

其實劇歌真係紅歌唔紅人,邊個歌手甚至演員唱都無分別,如果套劇係hit。歌手真正身價要睇真金白銀的演唱會,出show同廣告價。柏豪同Hana比你話呢?

Starz People 好叻計數,亦好叻講數
未必係 Herman 自願想咁
Bluejays 發表於 2017-11-1 12:51

其實Hana都唔係親生女啦。條數都係一樣無分別。

最尾都係hana贏喎
kayzzz 發表於 2017-11-26 16:43

你reply我先知我出過呢個post. 無睇Tvb好耐了。Hana攞咩獎wfc.

Pakho 冇去 ... Hana 有去 贏左都攞唔成
結果係 Hubert 去唱 到此一遊
Bluejays 發表於 2017-11-26 17:03
點解PH無去Hana就唔可以攞獎?

Hana 有去,出左 opening 之後,腸胃急病入左院
到宣佈歌曲獎時,只宣佈得獎者,冇人領獎或唱得獎歌 ...
Bluejays 發表於 2017-11-26 19:07

原來咁,Hana會唔會係太緊張? 其實金堅走左後我已無睇任何tvb音樂節目同頒獎禮,謝謝update.

唐成日借緋聞宣傳,又係度扮弱者,其實唔係嘢小。

宜家原來只要力捧,就喺直接俾視後,仲要喺最近一個月内無端端炒起,其實佢本人真喺好意思攞??2015胡雖 ...
阿mark 發表於 2018-1-22 11:27

重衰過之前胡定欣。我寧願Ali攞。

點解唔索性頒比黃翠如? 起碼真係女主角。

TVB當王晶係寶
真係玩L完
JayantL 發表於 2018-1-22 14:05

一早玩完啦。其實而家絕大部份同事朋友都唔睇TVB, 同事阿媽都睇大陸劇。自己都唔係常常睇。

個頒獎禮為左吹水先睇左下半part.

唐C明年可能又攞視後,同胡定欣一樣
阿mark 發表於 2018-1-22 15:17

有代表作先算啦。亂來會死快D。

黃翠如 已經由舊年坐第一行,變左今年坐第二行

黃翠如 已經由舊年坐第一行,變左今年坐第二行

Bluejays 發表於 2018-1-22 15:47

翠如BB唔係余小姐愛將咩?林夏薇咩背景? 淨知佢係林峰堂妹。

翠如今年五強都無其實幾令人滴汗
希望減少內鬥了
唔好犧牲翠如呢類好演員 ...
jose 發表於 2018-1-22 16:13

有睇使徒二,翠如其實做得幾好。

夠話余詠珊上台有線舊將當道
點知Ali尋晚咪一樣咁慘
JayantL 發表於 2018-1-22 16:23

其實TVB而家邊個當道? 余派? 樂派? 曾派? 我真係好唔update.

吓?!
Bluejays 發表於 2018-1-22 16:19

我覺得佢幾cute. 做得幾好呀。我中意睇翠如BB同周柏豪,袁偉豪。唔like田小姐,陳豪(個look)。你懂的。

應該係決定唔比 宣萱 (即係同時 DQ 埋  鮑姐)
要搵個 未拿過視后嘅自己人 拿
以為比 詩詠 最唔會引起公憤 ...
"音樂嗰邊嘅反對聲音,係 對公司長霸獎項,而唔係 敬唔敬老 吧"
Bluejays 發表於 2018-1-22 16:51

唔係計年資,以今年表現,Ali值獎過詩詠。
至於音樂嗰邊,長霸獎項咪又係英皇同星夢。反正的獎無哂公信力,預左18年英皇兩大巨頭未必出席,不如做真小人

最男: 柏豪
最女: Hana/ Jinny
最強人氣 : Hubert
演繹男: Fred
演繹女:  詠兒
金曲金: Hana/ Jinny