返回列表 發帖
Ali絕對係實至名歸!
任何一位tvb女演員做呢個反差都會想嘔
所以Ali係值得贏既 其他人都做唔到佢個角色

haters gonna hate byeeeee
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

你可以話我知點解只得張振朗係男配角?李佳芯點解係女主角?
Kaybb 發表於 2017-10-22 22:08

因為TVB想谷女神 唔通谷班配角命 陳蔡港姐咩
anyway新加坡視后根本就wfc
等睇脆魚今年勇奪香港視后!!

[Guess] TVB
視帝: 王浩信
視后: Jessica/溏3
男喜: Louis/Bobby/Mo
女喜: Jessica/溏3

其實如果台慶唐詩詠調落女配好似大機會好多
反正龍門任大台搬
sunnyay1231 發表於 2017-10-24 18:55

如果唔係最後編劇發神經咁寫
cherry根本值女喜
個期好鍾意佢

支持今年唐C要攞一獎!!

今晚睇返07-10頒獎禮

估唔到年尾會風雲變色
爆左馬明出黎
今晚台慶滿場飛 年尾希望真係有機
既然以往都唔少論資排輩 今年頒比馬明又點話
佢真係默默耕耘好多年 又唔識做新聞 又唔推劇 又唔靠關係上位
份人又傻傻呆呆咁好pure好true
最終真係贏到我會勁開心

今次有外界網民幫佢造勢係累積落來既
已經好多人開始戥佢唔抵
就算今舖贏唔到 都希望個勢可以延續到頒獎禮
比間公司知道究竟邊個先有觀眾緣 邊個值得重視
如果拍到法證4就好

搞成咁 walking個男喜5強凍過水
saving男喜啦!!

開心 大馬攞左個視后
再睇埋溏心3先決定撐邊個贏 想支持菊姐

其實阿田喺《迷》真係做得好好
我覺得好過mall姐
但點解連提都冇人提下
JayantL 發表於 2017-11-26 16:32

今年三套都做得好好
不過年尾近頒獎禮都應該係靠大劇誇世代爭

年頭會輸天時

今年睇好脆如妃贏視后
原來kingjer段片都可以消失
咁個獎可以叫阿爸買黎送比自己

Jessica
歡呼聲大到呢

反而頒獎提某人個陣乜都聽唔到

李佳芯真係用誇世代入
林仔 發表於 2017-12-7 17:19

支持
不過視后真係太快

Ck米雪姐呢套收曬皮
希望宣萱贏到

Ps:支持脆如爆冷贏 等個台同個人可以墮落

未飛過應該有得飛, 男配有機係龍貓, 最大對手最多都係易先生
  溏心3唔收得, 咁降魔的個勢應該都幾穩 ...
kevinlai1621 發表於 2017-12-7 17:24

男配覺得分三派:
實力派而有贏過既有阿將 Benz 祥仔
不過歷年都未有人贏過呢個獎兩次 都應該唔會再頒比佢地

山聰賤han就係資歷派
做左咁多年男飛男配都未攞過 今次套劇收得 角色上有突破 表現都好平穩
大台可能會補償返比佢地?

最後就要數石生 龍貓 gogo
三個角色都引起熱話 (其實我比較prefer何遠東係mind hunter)
雖然入tvb年份比較少 同埋贏左都會惹質疑 不過唔排除tvb要鼓勵後輩 推上位

今年男配真係唔覺邊個standout
上年都有就哥vs阿廉
如果遠東唔係呢套提我會撐硬佢 既然近年男配開始係3甲 我就買每一派有一位啦
山聰/龍貓/Benz

不過咁平均分分鐘直接頒完算

龍貓都有10年, 唔新ga la
  Benz其實我覺得使徒佢係男主, 天堂先係男配, 但係要捧d後生嘅無計 ...
kevinlai1621 發表於 2017-12-7 19:09

話說原來maggie女主連提都無得提wtf 上年5強用完即棄
明明係台慶劇 咁好幫手接長劇竟然如此下場

好彩冇將菊姐hea去女配
就算無對手都唔想佢咁降低身份
女配除左花千樹 真係無個投得落 (贏過既唔計)

咁蔡少芬鄭嘉穎都俾人DQ咗嘅
林仔 發表於 2017-12-7 19:45

係喎 我ada
現實到呢 兩個都係告別作

講真 當15年宣佈拍城寨
我已經認定左胡陳會贏16年視帝視后
所以當晚定定贏左真係好surprised 心諗 嘩想連贏兩年?
以為阿姐無得輸 何況ot視后級? 講笑呀? 定定至少有5套劇做得好啲

個一刻更加替嘉欣唔抵
女喜5強咁多次黎到最後一年都唔頒比佢 帶住個女飛離場
迪迪正過神同步好多lo
就係15年開始認定tvb已死

李佳芯 《誇世代》

溏家家暴3

support!!

支持脆魚憑實力派演技勇奪視后
如果贏唔到就係造馬!

[想]
劇 誇世代
男主 馬明
女主 Jessica
男喜 saving
女喜 paris
男配 何遠東
女配 (原來個提名名單好多都贏過 與其比千雪不如比林淑敏!!)
男飛 hubert
女飛 morning豬

以前會好肉緊邊個贏 近年真係少左呢份熱情
既唔想睇到敬老/贏過既再贏 不過又確係舊人演得好啲
而馬明 唐C呢兩兄妹就私心覺得係時候輪到佢地
今晚花落誰家都無所謂 係最想Ali可以攞返個獎

希望多啲好爆既賽果
例如唔理觀眾恥笑頒個女主/女喜比腥味脆魚

#AliIsRobbed
#AliDeservesBetter

某人女主女喜連5強都入唔到
笑死

好開心宇宙大王有兩個5強
如果張生冇比封殺 男喜應該繼續入到5強
覺得Bobby好慘 兩個都冇 煎pan入唔到反而edwin入到shocked
男主5強算正路 大馬視帝呢樣野都要justify下既

女主5強冇阿田好唔滿意!!
Ali係咪要開始做5強鐵膽 今年贏唔到有人替她不值都好過贏左比人插 (looking at you女喜)
以前女喜5強都係女一級 今次除左智雯其他套劇都係女二

真係誇世代
HOTMAN 發表於 2018-1-21 23:10

OMG MY AGES APART DESERVES!!!!!

男主算合理既
盲俠難演過的士佬好多
係馬明觀眾緣贏浩信太多所以覺得頒得唔正路
冇雙料已經算唔錯

點都好
還我馬明!!!

如果上年有人話我聽唐C係視后 蔡C係女喜
我真係會笑死
仲係相信唔到呢個係事實wtf

Linda Fala Kate sweetie I'm so sorry
點解咁癲既成件事
最佳女主角喎
接受唔到

Morning豬個女配成個07年法拉咁
造出黎既

楊明飛躍真係好搞笑 同怡峯同期竟然...
敬老

一直以為一旦過左個一代冇得返轉頭攞 原來可以咁
李C加油呀!! 明年爭女飛!!

啱先睇返
達哥似係跑完馬拉松無準備到任何野
諗住坐一晚嗰類
佢9up咗4分鐘笑死 ...
jose 發表於 2018-1-22 02:12

個謝詞真係世界級
未試過全場靜到咁
最好笑係自己覺得自己差 又知觀眾話佢差
不過之前段旁白話乜「大獲好評」「演技漸入佳境」「冇得輸」so cringey I can't

終於明點解當年會輸比陳 明明靚啲
講野 body language都真係好唔大體

其實真係唔關唐C事既
從來都唔覺佢恨獎 咁多年都唔識爭取野又唔推劇等等 一個又一個咁爬頭
如果恨上位埋堆左好耐啦
係唔知邊幾位高層痴筋要推佢上

贏影后攞女主好威威
之前個幾位都做唔到

胡2015咪贏左汪阿姐咯
阿mark 發表於 2018-1-22 13:25

hk film awards影后

講過好多次不過都係要講

Ali好靚

又大方又得體
lemontea1069 發表於 2018-1-22 14:00

5強大頭美到呢
宣佈係唐C我個focus都一直係ali 個陣好靚

好鐘意睇馬明攞獎
記得有幾個男喜係黑住面攞 擺到明想視帝唔要舊豬肉
但係馬明兩次都表現得好開心 又傻傻咁
去到台都做返個pose真係笑死
同定定握手激動左一下 但係同心穎就完全load唔到...直至頒獎不停影佢先諗起

魚仔一件頭

我成日覺得TVB唔係禁簡單lol 好多野都幾年既strategy
比詩詠可能係留佢同埋佢黎緊有幾套劇做主角

二黎可以 ...
eldrian710 發表於 2018-1-22 18:10

今年三個頒獎禮既賽果好錫Ali
坐位都好好
繼續幫佢儲分

阿佘個時好似 ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-22 18:28

Mall姐後半部太跌watt
前段其實都唔討好 個角色唔夠立體 一面倒控制狂鬧人 冇乜位發揮

釘姐真係一路帶到尾
所以當年冇得唔頒比佢 贏過都順民意再頒
今次反而較平均 jessica唔係毫無懸念 tvb就開始玩野

其實阿田無論迷/誇世代 都好過 定定同盟好多
其中一個5強應該分比佢