返回列表 發帖

[Nov/3/2017] 忘記我自己 - HANA (CD)

歌手:HANA
唱片名稱:忘記我自己
唱片封面:

推出日期:2017/11/3
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 忘記我自己 TVB(使徒行者2-片尾曲)
2. 手中沙 TVB(不懂撤嬌的女人-片尾曲)
3. 一輩子守候 (錦繡未央-主題曲)
4. 七歲
5. 欲言又止  王浩信 Hana 合唱 TVB(唐心風暴3)片尾曲
6. 傻瓜的童話
7. 久別重逢 (三生三世十里桃花)-主題曲
8. 今天的我
9. 下雨(國)

附加資料:
星夢娛樂2017重點新勢力 HANA 菊梓喬  首張專輯 – 忘記我自己

收錄多首熱爆電視劇歌曲: 忘記我自己 (使徒行者2-片尾曲)  
Youtube 1星期 點擊率衝破50萬次
手中沙 (不懂撤嬌的女人-片尾曲)  及 一輩子守候 (錦繡未央-主題曲)
2首歌Youtube  點擊率超過200萬次

大量 J2台 電視廣告
優質CD 歐洲奧地利印製
電視廣播有限公司成員
A member of Television Broadcasts Limited

Source: Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

9首歌,女版Fred?個表情想點

why her face always dead father

張相好似求其影咁
【This is MC】澳門見

傻瓜裡的童話變左傻瓜的童話

大量 J2台 電視廣告

個表情想點
阿mark 發表於 2017-10-26 12:16

個表情想表達佢忘記緊佢自己係乜水

得兩首未曝光。。。

9係傻瓜 國語版,

個表情想表達佢忘記緊佢自己係乜水
boy4dudes 發表於 2017-10-26 12:56

果然點題

正面啲睇的話
因為埋咗星夢堆 起碼叫做出到碟咯

封面= 50%西面+50%死老豆
星夢好似冇咩唱片cover係正常
利申:唔係鏡粉

幾時出首歌叫死老豆

第一隻碟唔用藍色 ??

老女人

頂係咪mv cap圖

傻瓜的童話?

忘記我自己的音樂

整个似歌手D既cover好難咩?

忘記我自己 會唔會橫掃TVB各大頒獎禮?
舞來舞去 不日內開始錄音。

個cover好似隻中毒女鬼咁,啲歌又hea,一姐?
MSRE

tvb D女歌手出唱片都好隨便。。。。之前又越難越愛今次又忘記我自己。。。

佢影咩相永遠都係苦瓜乾咁。

慶祝萬聖節~

佢影咩相永遠都係苦瓜乾咁。
rainbowdash 發表於 2017-10-28 12:58

因為一笑就展露她的美牙s

Hana開到口爭金曲金
唔知呢張碟邊首先係真命天子
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

first album is titled  忘記我自己... this is her image she's trying to convey??
I always think she has potential before joining TVb and even from the beginning of this year I still feel like she has potential because she can write songs but as the year goes by her music direction is getting old (exactly what we expect from voice entertainment). Her personality and way of presenting herself is suicidal for her career. There is no hope with Voice entertainment even if theres Pakho Chau (off topic but his music direction is also lost and if not already disappeared).

如果佢以後d碟都係9-10隻歌
有三隻今天我/傻瓜裡童話/七碎
其他劇歌
咁都唔錯

btw睇個封面,隻碟係咪叫「忘記我自已」?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

因為一笑就展露她的美牙s

Hana開到口爭金曲金
唔知呢張碟邊首先係真命天子 ...
l00540 發表於 2017-10-28 22:46

幾時講?

一輩子守候 首歌其實幾好聽 不過佢唱得好難聽

btw睇個封面,隻碟係咪叫「忘記我自已」?
John 發表於 2017-10-29 20:03

上次何硬屎CD貼纸上錯歌名: 太想討好你 變 太想討你好, 今次 hana CD cover 印錯: 忘記我自己 變 忘記我自, 星夢真係好白痴

一輩子守候 首歌其實幾好聽 不過佢唱得好難聽
阿mark 發表於 2017-11-1 20:42

同樣唱live唔得,吳若希CD版把聲好聽好多。

回復 30# Ching2015

佢係cd把聲都難聽啊

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

Hoyin 發表於 2017-11-3 02:33

欲然又止好似幾正,呢D有和音先似首合唱歌

欲然又止好似幾正,呢D有和音先似首合唱歌
KITSTON 發表於 2017-11-3 11:41

http://www.joox.com/#/single?id=XVkf14QEXSgCv9HI3StrMA==
係幾正, 又係溏心歌, 實hit到咁滯

Hoyin 發表於 2017-11-3 02:33

點解星夢呢排D graphics / MV 好左甘多既
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

係幾正, 又係溏心歌, 實hit到咁滯
721AXA 發表於 2017-11-3 14:03

劇歌黎講算係高質,我自己覺得好過JW毒坤果首,應該有望掃獎(我指TVB

劇歌黎講算係高質,我自己覺得好過JW毒坤果首,應該有望掃獎(我指TVB) ...
sunnyay1231 發表於 2017-11-3 18:14

總選前plug埋,今年王浩信又可以去勁歌總選

睇翻hmv海報,只提及5首劇歌,碟名又係忘記我自己(佢好似係唱作歌手?)

其實部份劇歌都好聽嘅。

其實星夢女歌手嚟講
佢係最好聽果個 起碼聲底夠厚

其實部份劇歌都好聽嘅。
Ching2015 發表於 2017-11-3 18:32

首合唱又真係幾上腦

XYZZY 發表於 2017-11-3 18:32

國語版意外地幾好聽,好過原版,不過唱得麻麻
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

國語版意外地幾好聽,好過原版,不過唱得麻麻
fifty1205 發表於 2017-11-3 22:42

都係發音問題
別再傻了唱左別再瞎啦

今日 hmv 買左 , 見到都幾多人買 @@
btw 係咪星夢首個非藍碟 ?
定係若希專用既綠色俾左 HANA
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

不過無諗過用傻瓜做國語版
以為又會執劇歌去做

今日 hmv 買左 , 見到都幾多人買 @@
btw 係咪星夢首個非藍碟 ?
定係若希專用既綠色俾左 HANA  ...
Hoyin 發表於 2017-11-4 01:11

星夢CD封面
熊貓的故事       白色底
眼淚的秘密       綠色底
當狗愛上貓       紅色底
Red Box Live   紅色底
Can You See   白色底
忘記我自己       綠色底
其他八隻碟封面 different shades of 藍色

不過無諗過用傻瓜做國語版
以為又會執劇歌去做
sunnyay1231 發表於 2017-11-4 10:58

應該係舊公司做落,下雨編監無用星夢班底

聽《欲然又止》有D似聽緊彭家麗同阿公合唱

星夢CD封面
熊貓的故事       白色底
眼淚的秘密       綠色底
當狗愛上貓       紅色底
Red Box Live    ...
boy4dudes 發表於 2017-11-4 18:51

討論底褲咁既~