返回列表 發帖
星夢CD封面
熊貓的故事       白色底
眼淚的秘密       綠色底
當狗愛上貓       紅色底
Red Box Live    ...
boy4dudes 發表於 2017-11-4 18:51

同風水有關
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

其實部份劇歌都好聽嘅。
Ching2015 發表於 2017-11-3 18:32

忘記我自己要慢慢浸先覺好聽

其實星夢女歌手嚟講
佢係最好聽果個 起碼聲底夠厚
victor1991415 發表於 2017-11-3 20:24

但係首手中沙 d 懶音多到...
聽得好辛苦

首合唱又真係幾上腦
阿mark 發表於 2017-11-3 20:24

欲言又止堅高質

總選前plug埋,今年王浩信又可以去勁歌總選
阿mark 發表於 2017-11-3 18:19

其實陪著你走合唱版都可以去到總選啦
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

今日 hmv 買左 , 見到都幾多人買 @@
btw 係咪星夢首個非藍碟 ?
定係若希專用既綠色俾左 HANA  ...
Hoyin 發表於 2017-11-4 01:11

睇好下週新上榜no.1

星夢CD封面
熊貓的故事       白色底
眼淚的秘密       綠色底
當狗愛上貓       紅色底
Red Box Live    ...
boy4dudes 發表於 2017-11-4 18:51

許廷鏗果五隻大碟全部係11首歌,而且最後果首一定係國語歌
鄭俊弘兩隻大碟都係9首歌

Gurl 你要搵返自己呀!你知道自己想點未?

終於成隻碟聽左一次,的劇歌算幾高質,成隻碟有五首劇歌,同吳若希去年出隻碟有咩分別? 幸好重有幾隻非劇歌。全碟的歌我比較喜歡七歲。

如果TVB真心想捧佢,不可以只靠唱倒模的劇歌,不如索性比套古裝劇佢拍重好啦。

終於成隻碟聽左一次,的劇歌算幾高質,成隻碟有五首劇歌,同吳若希去年出隻碟有咩分別? 幸好重有幾隻非劇歌 ...
Ching2015 發表於 2017-11-5 22:50

好似無乜星夢歌手出9-11首歌的大碟係有一半以上非劇歌咯,一唔係就穩d其他公司又同tvb友好噶歌手唱咯

好似無乜星夢歌手出9-11首歌的大碟係有一半以上非劇歌咯,一唔係就穩d其他公司又同tvb友好噶歌手唱咯 ...
阿mark 發表於 2017-11-6 13:46

只得牙醫唔係。隻碟同吳若希眼淚的秘密模式好似。

回復 58# Ching2015

可能d歌本身就係俾吳若希唱噶

終於成隻碟聽左一次,的劇歌算幾高質,成隻碟有五首劇歌,同吳若希去年出隻碟有咩分別? 幸好重有幾隻非劇歌 ...

其實以大台嘅滲透程度,HANA算係紅歌唔紅人,至少同吳若希何雁詩比,HANA好似無咁入屋,所以真係要拍下劇

佢果幾隻非劇歌係入星夢之前做好嘅,2016年派嘅,估計以後應該都係劇集歌多

只得牙醫唔係。隻碟同吳若希眼淚的秘密模式好似。
Ching2015 發表於 2017-11-6 14:02

眼淚的秘密 有誠意過呢隻好多
眼淚 出嗰陣係有幾首未曝光嘅非劇歌
但呢隻碟嘅非劇歌係舊公司一早做好
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

出咗3日就第1
XYZZY 發表於 2017-11-6 20:54

大台就係大台,如果佢隻碟無果幾首劇歌,都唔知上唔上到榜

大台就係大台,如果佢隻碟無果幾首劇歌,都唔知上唔上到榜
阿mark 發表於 2017-11-7 07:58

的歌好類似,連銷售走勢都同吳若希的眼淚的秘密一樣,勁!

其實以大台嘅滲透程度,HANA算係紅歌唔紅人,至少同吳若希何雁詩比,HANA好似無咁入屋,所以真係要拍下劇 ...
sunnyay1231 發表於 2017-11-6 18:19

吳若希應該都係越難越愛金曲金先多人識
何雁詩就應該係佢搶人未婚夫做狐狸精成功入到屋

哈嗱可能忘記我自己拎左金曲金先多人識呢?
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽