返回列表 發帖
4000 6000 8000 10000 雙英飛, 香港人好難坐前面
lemontea1069 發表於 2018-3-13 18:13

真係值咩?
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

真係值咩?
帥小寶` 發表於 2018-3-13 18:53

唔值,有咁嘅資金,倒不如去旅遊

今晚開show lu
【This is MC】澳門見

今晚開show lu
lemontea1069 發表於 2018-3-15 13:08

紅館出邊宜家咩價位?

紅館出邊宜家咩價位?
lightupmylight 發表於 2018-3-15 19:33

今晚有人600蚊9點入場, 坐1180

今晚有人600蚊9點入場, 坐1180
lemontea1069 發表於 2018-3-16 02:07

竟然無撕票,睇黎好多蟹貨

竟然無撕票,睇黎好多蟹貨
joshua 發表於 2018-3-16 02:39

聽人講係視阻位

頭場 15/3/2018 rundown
From: Timable

01/ 英雄
02/ 雙截棍
03/ 世界末日
04/ 開不了口

05/ 床邊故事
06/ 夜曲
07/ 以父之名

08/ 美人魚 + 園遊會
09/ 最長的電影

(鋼琴 1)
10/ 龍捲風
11/ 烏克麗麗
12/ 安靜

13/ 愛的飛行日記 (by Gary)
14/ 楓 + 退後 + 擱淺 (by 彈頭)

15/ 爸,我回來了
16/ 鞋子特大號
17/ 半島鐵盒

(鋼琴 2 X Big Band)
18/ 星晴+浪漫手機+超人不會飛+回到過去
19/ 陽光宅男

21/ Now You See Me
22/ 告白汽球

Encore
23/ 甜甜的
24/ 簡單愛

25/ 浪子心聲 + 青花瓷

Encore 2
26/ 等你下課

(歌迷點歌合唱)
27/ 聽媽媽的話
28/ 白色風車
29/ 淘汰
30/ 晴天

31/ 七里香
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

第1場已經好似尾場咁HIGH

是咪今次會搵呀Sam做嘉賓

牛牛話480連位要2000一張 係咪傻LUN左

今晚楊小姐同丁生去左

坐山頂最尾果行都有得點歌

第二場歌單

英雄
雙截棍
世界末日
開不了口

床邊故事 (with 楊瑞代、彈頭)
夜曲
以父之名 (with 楊瑞代、彈頭)

美人魚 + 園遊會
說好的幸福呢

龍捲風
烏克麗麗
安靜

愛的飛行日記 (by 楊瑞代)
楓 + 退後 + 擱淺(by 彈頭)
爸,我回來了
鞋子特大號
半島鐵盒

(Band+觀眾輪流唱魔術先生 “所以他小丑我是大師”)
星晴 + 浪漫手機 + 超人不會飛 + 回到過去
陽光宅男

(黃兩勳彈 夜的第七章+夜曲)
Now You See Me (with 小麥)
告白氣球

一安
甜甜的 + 簡單愛
東風破 (by 合音老師)
一點點+說了再見 (by 合音老師)
浪子心聲 + 青花瓷

二安  (全段 with 楊瑞代、彈頭、小麥)
等你下課
—- 點唱時段 —-
浦公英的約定
聽爸爸的話
告白氣球(by 男觀眾)
聽媽媽的話
晴天
反方向的鐘
菊花台
獻世
聽見下雨的聲音
———————-
七里香

今晚楊小姐同丁生去左
af_k1 發表於 2018-3-16 22:54

fiona , 余文樂,鏗鏗兩公婆都有去

二安  (全段 with 楊瑞代、彈頭、小麥)
等你下課
—- 點唱時段 —-
浦公英的約定
聽爸爸的話
告白氣球(by 男觀眾)
聽媽媽的話
晴天
反方向的鐘
菊花台
獻世
聽見下雨的聲音

好正呀

點解呢個男人可以咁正
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

周杰倫《地表最強演唱會Part2》在上周四(15日)終於在紅館開鑼,多名歌迷均嘆「買唔到飛」與偶像緣慳一面,惟警方近日接獲市民投訴,指紅館外有人兜售周杰倫演唱會的黃牛飛。紅磡警區特遣隊今午派員在港鐵紅磡站放蛇,喬裝買家,期間一名身型高大的內地男子上前,以$2,200放售一張價值$780的演唱會門票。

當交易完成後,探員隨即表露身份,以涉嫌招徠及違反逗留條件拘捕該名姓宋的30歲內地男子,並在他身上撿獲4張同值的滇唱會門票,據悉,被捕男子報稱來自黑龍江,昨日持雙程證來港,現正被扣留調查。並將他帶署扣查。

周杰倫《地表最強演唱會Part2》在上周四(15日)終於在紅館開鑼,多名歌迷均嘆「買唔到飛」與偶像緣慳一面, ...
阻住 發表於 2018-3-22 22:50

希望佢把聲快d好返
今晚d歌降晒key

希望佢把聲快d好返
今晚d歌降晒key
lemontea1069 發表於 2018-3-23 00:44

佢宜家開蘇一直都降key啦。唔止感冒

佢宜家開蘇一直都降key啦。唔止感冒
af_k1 發表於 2018-3-23 01:11

仲要好hea  

仲要好hea
Jacz 發表於 2018-3-23 01:31

咁唔舒服佢都唔想既
頭三場唔係咁架

咁唔舒服佢都唔想既
頭三場唔係咁架
lemontea1069 發表於 2018-3-23 01:37

佢呢幾年巡迴都一直降key.
    已經唱唔到以前咁高啦。
    一到高音位都畀歌迷唱。

佢呢幾年巡迴都一直降key.
    已經唱唔到以前咁高啦。
    一到高音位都畀歌迷唱。 ...
af_k1 發表於 2018-3-23 13:10

呢個認同,成日鐘意遞支mic俾歌迷唱

周杰倫《地表最強演唱會Part2》在上周四(15日)終於在紅館開鑼,多名歌迷均嘆「買唔到飛」與偶像緣慳一面, ...
阻住 發表於 2018-3-22 22:50

抵死啦

尾場狀態大勇
唱返原rundown
11:35完