返回列表 發帖
簽名被屏蔽

知佢地當年算紅,至少我果時唔聽歌都知道SHINE 又認得個樣,識燕尾蝶一隻咁多。不過睇返GOOGLE, 佢地活 ...
lblemon 發表於 2017-11-2 13:47

以當時樂壇的標準計
可能賣碟都夠維到本
加上佢地出道年資淺, 又未儲夠歌開
所以未必有人投資搞show
電台show就有

記得上過銷量榜三甲
Kaybb 發表於 2017-11-2 19:46

無記錯Shine都上過,只知銷量過萬三

唔活躍先黎係咁開紅館.....

唔活躍先黎係咁開紅館.....
kenny1102 發表於 2017-11-2 21:50

上首歌係咪已經係紅van果首

Cookies幾時開紅館
stephybest 發表於 2017-11-2 17:42

2R EO2係咪都可以一試呢~~

boyz就算吧由出道到sun boyz到散無一刻紅過

btw今次咁把炮連紅隧都有廣告 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-11-2 18:06

死性不改有邊個係唔識唱?

簽名被屏蔽

kenny1102 發表於 2017-11-2 21:52

說好的合體開演唱會走左數

聽過當年係paco cookies同shine二揀⼀,剩係要cookies,仲要走剩四餅
joshua 發表於 2017-11-2 18:18

除左LEO~
PACO金牌年代冇一個男歌手做得起~
全部都有頭冇尾~~

2R一定可以
Kaybb 發表於 2017-11-2 21:54

佢兩個而家得閒湊下仔好過啦

都退出左娛樂圈

簽名被屏蔽

死性不改有邊個係唔識唱?
kenny1102 發表於 2017-11-2 21:54

以大家對美迦美煎首一加一態度好明顯係twins唱紅首歌

kenny1102 發表於 2017-11-2 21:52

2R忙住生仔
EO2除咗光頭佬同朱慧敏之外其他潛到唔知去咗邊
Shine重活躍但係唔活躍唱歌咁解

退出左都可以開番一場,當唱K咁唱都唔洗準備,反正都唔係聽唱功
Kaybb 發表於 2017-11-2 21:59

你講李彩華前幾晚唱k?

簽名被屏蔽

李彩華咁樣衰無HIT SONG都有人支持,2R肯定得啦

SHINE只睇天佑肌肉算
Kaybb 發表於 2017-11-2 22:17

你唔愛我啦算唔算

上首歌係咪已經係紅van果首
abcxyz302006 發表於 2017-11-2 21:52

天佑出左幾隻plug唔起既歌

天佑出左幾隻plug唔起既歌
joshua 發表於 2017-11-2 22:30

我指佢兩個用組合名義既歌呀

我知佢自己有出歌

簽名被屏蔽

HIT在首歌太怪
SHINE都係HIT1-2首
2R起碼有我們的合唱歌
Kaybb 發表於 2017-11-2 22:36

shine hit歌其實無咁少首本名曲當然燕尾蝶
重有一堆曼谷瑪利亞/熊貓/18相送/半成年/東涌日和
只係講個名都覺得好青春

無咁hit重有一一/天又藍/天又藍紀念中學/舊生會旅行/俗/鼎鼎大名
全部都係以年青人中學生大學生做主題
所以當時相比街外喺學校後生仔當中相特別多人聽

同而家supper moment唱無盡勁多中學生大專生聽有相同效果

我都好鍾意聽shine
但啲歌其實唔多岩上大舞台
宜家仲要兩場四面台
鄧某啲申請極又開唔到既慘

坦白講,如果Shine都開到紅館,周國賢、陳曉東、Supper Moment絕對無問題,就算dup左既Mr.再開都應該比Shine賣得。
BTW 張poster好靚

坦白講,如果Shine都開到紅館,周國賢、陳曉東、Supper Moment絕對無問題,就算dup左既Mr.再開都應該比Shin ...
1d14 發表於 2017-11-2 23:21

Mr.應該唔得

Mr.應該唔得
joshua 發表於 2017-11-2 23:59

Mr.起碼有《如果我是陳奕迅》、《昨天》、《森林》、《黑色狂迷》四首hit歌,加上今年張零宣傳大碟都上過銷量榜第一位,證明有固定肯俾錢既fans,相信開紅館點都比Shine賣得

我都好鍾意聽shine
但啲歌其實唔多岩上大舞台
宜家仲要兩場四面台
鄧某啲申請極又開唔到既慘{:4_96 ...
721AXA 發表於 2017-11-2 23:04

係咯,唔知準則係咩咯,好似某啲唱功極佳噶,遞咗紙都唔見批噶

聽過當年係paco cookies同shine二揀⼀,剩係要cookies,仲要走剩四餅
joshua 發表於 2017-11-2 18:18

唔係話當年係shine同何韻詩唔肯跟paco咩

shine2002出道就已經係組合金,祖與占,燕尾蝶都係十大ap,不過兩首都好高質嘅

又南曾經無工開 成日走去陳果工作室執頭執尾,所以陳果一直對shine好照顧有加
舞來舞去 不日內開始錄音。

你地覺得shine今次會唔會好似草蜢咁有跳樓價飛呢?
我又想叫個fd幫我買內部飛,又驚shine今次啲飛會跌價,好矛盾,點算好

你地覺得shine今次會唔會好似草蜢咁有跳樓價飛呢?
我又想叫個fd幫我買內部飛,又驚shine今次啲飛 ...
膠膠 發表於 2017-11-5 00:35

覺得會,等緊

應該會入場
但又覺得會有跳樓飛, 所以都係睇定D先買飛

應該會入場支持
但睇定D先買飛

Shine 2002,2003係紅
不過2003太多一線,連jade鄭中基candy 都爭唔到十大
所以shine 係頒獎典禮一係豬肉獎一係零獎所以keep唔到
同埋當年emi太多人,又基仔千嬅Hocc Edmond cookies 方力申 Ronald 林嘉欣
Shine
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

不過2003太多一線,連jade鄭中基candy 都爭唔到十大
所以shine 係頒獎典禮一係豬肉獎 ...
joey2009 發表於 2017-11-5 14:54

佢哋係組合邊有衝突,事實2003跌得太快啦,903由金變銅,tvb果個都係得豬肉銅獎

所以shine 係頒獎典禮一係豬肉獎 ...
joey2009 發表於 2017-11-5 14:54

CANDY 03有十大喎同埋SHINE係金變銀

回復 86# abcxyz302006

03年shine還有TVB最受歡迎網絡金曲銅獎 半成年
舞來舞去 不日內開始錄音。

坦白講,如果Shine都開到紅館,周國賢、陳曉東、Supper Moment絕對無問題,就算dup左既Mr.再開都應該比Shin ...
1d14 發表於 2017-11-2 23:21

Mr. 過多幾年變神枱band
肯定再開到

佢哋係組合邊有衝突,事實2003跌得太快啦,903由金變銅,tvb果個都係得豬肉銅獎 ...
阿mark 發表於 2017-11-5 16:38

EMI 無甘多quota
當年shine港台 其實都有四首三甲
伊利沙伯,半成年,曼谷,兩個龍捲風四首
2003最多微跌,唔算大跌
2004 就真的大跌,港台無三甲歌

CANDY 03有十大喎同埋SHINE係金變銀
abcxyz302006 發表於 2017-11-5 17:05

商台港台有
但tvb Leo Candy jade hocc Ronald Alex 全部無十大
所以tvb 真的輪不到shine
當年太多hit song 同論資排輩
連年頭hit 到年尾ge twins tvb 只有一獎十大
所以shine 雖然2003成績幾好但各台都少獎
港台白果

簽名被屏蔽

煎無集體回憶麻?shine都開到,支持yumiko開紅館
Kaybb 發表於 2017-11-5 19:23

yumiko其實幾多hit歌仲要勁多快歌可以入去一齊跳

男版Twins,但相比Twins甚至Cookies,真係唔覺佢地有幾紅。只識佢地一首歌,今日特登去聽下其他,只可以講佢地幸運地喺一個偶像派仲有市場嘅年代出道

肯定有跳樓飛喇……不過上座率應該比草蜢好d,草蜢場次多加上檔期唔好

yumiko其實幾多hit歌仲要勁多快歌可以入去一齊跳
gooloo 發表於 2017-11-5 20:42

實好多貨車佬入場

今次好易訂
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

買錯左兩張780 3月2 有無人有興趣

今次既座位分佈係點
有冇link睇下

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽