返回列表 發帖

[Mar/2018] Shine*Moments Live 2018

演出名稱: Shine*Moments Live 2018
演唱會日期:2018年3月2至3日 (星期五至六)
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$780 / HK$480 / HK$280

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝 / 微信支付
尊享優先訂票服務
優先訂票日期 : 2017年11月6日至11月10日
優先訂票網址: http://www.aegpromotion.com/Shine2018
(11月6日早上9時至11月10日晚上11時59分)
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)

Source: AEG facebook

Moneysq
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Shine都780............
咁拍乳真係好抵睇
【This is MC】澳門見

上次就話有yyconcert加持推高人氣,今次開兩場紅館係咪激動左D呢

BTW 海報好靚

再BTW,果時冇聽本地歌, 其實佢地當年有冇後來的燒烤叉咁紅?

Moneysq
hinz 發表於 2017-11-2 12:31

借錢梗要還,咪比錢中介?

天祐

AEG咁快有100個comment同shares
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

天佑好靚仔
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

相幾靚 字有啲醜

完全唔明佢地點解會開到兩次紅館

點貴都係會睇佢地,中學聽佢地仲多過twins

上次就話有yyconcert加持推高人氣,今次開兩場紅館係咪激動左D呢

BTW 海報好靚

再BTW,果時冇聽本地歌,  ...
lblemon 發表於 2017-11-2 12:35

當時(2001-2002年)無乜同類男子組合
佢地算係千禧後第一個sell青春年輕男子組合
佢地D碟都好賣架 第一日響油尖旺會有炒價
K場又hit
我覺得佢地都遇到好歌 所以先會有人記得 (no offense)
都叫做keep到2-3年既

(睇番維基先知原來Boy'z係2003年出道 仲以為佢同Shine差唔多時間)

摘去鮮花  然後種出大廈
love wins!

霉到咁都可以成日開紅館

佢地D碟都好賣架 第一日 ...
masterdragon 發表於 2017-11-2 13:36

知佢地當年算紅,至少我果時唔聽歌都知道SHINE 又認得個樣,識燕尾蝶一隻咁多。不過睇返GOOGLE, 佢地活躍年代未開到公開售票演唱會

一直都唔明佢哋點解可以開到紅館
又唔係神枱組合
呢十年八年又冇新嘅hit歌

鍾意佢哋啲歌
但絕對唔會睇
Happy and Blessed.

呢隊算唔算呃飯食嘅經典?
樣我唔評論 唱歌唔係好 仲要冇出新歌  
燕尾蝶 18相送 之後好似已經數唔出hit song了
又係sell集體回憶??? 咁都好意思賣780
利申:唔係鏡粉

呢隊算唔算呃飯食嘅經典?
樣我唔評論 唱歌唔係好 仲要冇出新歌  
燕尾蝶 18相送 之後好似已經數唔出hit son ...
tom 發表於 2017-11-2 14:43

你唔評論樣,但佢地最主要賣點係樣

你唔評論樣,但佢地最主要賣點係樣
lblemon 發表於 2017-11-2 14:48

又南喎,佢賣樣?

霉到咁都可以成日開紅館
cathay1996 發表於 2017-11-2 13:47

成日??今次先第2次紅館開.....
SAMMI 三米

kh23 發表於 2017-11-2 14:54

無出新歌無人氣之下,6年內開2次,好多架喇喎……

kh23 發表於 2017-11-2 14:54

賣回憶/滿足fans黎講, 上次開到兩場紅館已經係好大既bonus+俾多佢地 麥花臣/starhall岩佢地D

天佑真係好靚仔
今次SHOW唔SHOW肌?

賣回憶/滿足fans黎講, 上次開到兩場紅館已經係好大既bonus+俾多佢地 麥花臣/starhall岩佢地D ...
721AXA 發表於 2017-11-2 14:59

其實上次都係執死雞僥倖分到誇年2場, 如果唔係sammi唔開都唔輪到佢地!
麥花臣開其實都好, 細細地無咁大壓力! 而家開2場仲要4面.....
SAMMI 三米

佢地都賣780....
有無人記得上次賣成點?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

利申已準備買飛睇Shine

其實Shine頭兩年真係好紅,我覺得最錯嘅係佢地04年去左台灣變相冇時間喺香港,當年都未有社交平台搞到好似幾個月閉關唔見左佢地咁,連嗰小小人氣都冇埋...(之後進軍台灣全軍覆沒又係另一個故事...)

張poster呢隻綠色.......我第一眼以為嘉士伯贊助 XD

我見到 Universal Music Hong Kong 個 logo ...
簽了新公司?

好想睇....現場會唔會全部80後女fans?
舞來舞去 不日內開始錄音。

佢地都賣780....
有無人記得上次賣成點?
fifty1205 發表於 2017-11-2 15:10

31/12超快賣曬,1/1就開售當日賣大半,好快話賣曬
不過入場31/12爆曬,1/1地下有d黑色左既位吉左,但無放出黎賣

好想睇....現場會唔會全部80後女fans?
黃家正 發表於 2017-11-2 15:58

可能都有90頭果班既,我初中果時都多人聽佢地同cookies

佢地都賣780....
有無人記得上次賣成點?

上次係秒殺既
但個檔期靚咁多仲要三面台

masterdragon 發表於 2017-11-2 13:36

都係遲一年啫

利申已準備買飛睇Shine

其實Shine頭兩年真係好紅,我覺得最錯嘅係佢地04年去左台灣變相冇時間喺香港,當年 ...
Riverfish 發表於 2017-11-2 15:48

根本佢哋出道第一隻碟已經係頂點

天佑隻手臂嗚啊
人大了珍惜今次不可有下次

呢兩條友愈老愈靚仔搞唔掂

btw同上次紅館相間五年中間只係出咗首街口有落同各自啲solo歌
咁個Rundown是咪可以同上次一樣
雖然私心應該都會買平飛去睇

boyz係擺明睇到shine嘅成功強公司過兩年之後照樣抄出嚟對打
boyz根本連少少紅都無但就同shine攬炒一齊收皮

我細細個都已經有買boyz第一隻碟因為kenny好靚仔(細細個已經基味濃)
到最後兩隊都收皮之後發覺shine啲歌襟聽同高質好多好多
boyz啲歌全啲歌都係lalalalalalala

知佢地當年算紅,至少我果時唔聽歌都知道SHINE 又認得個樣,識燕尾蝶一隻咁多。不過睇返GOOGLE, 佢地活 ...
lblemon 發表於 2017-11-2 13:47

shine都算係同關家姐差唔多case
一出道已好紅但同時都係癲峰呢種紅只係keep到頭兩三年
之後flop到落地核

shine去到2004已經算係跌咗一半
加上公司收皮轉約華納之後就紅唔返

Cookies幾時開紅館

佢地都賣780....
有無人記得上次賣成點?

上次我starhall同紅館都有去紅館跨年好似係食咗sammi定唔知邊個同公司個期
如果唔無咩可以8月開完12月又再開重要跨年
但出奇地相隔咁少時間紅館三面台都幾爆

我見到 Universal Music Hong Kong 個 logo ...
簽了新公司?
yanchapahsuk 發表於 2017-11-2 15:55

可能唱片約變咗之前都係icon group加寰亞唱片約

回復 37# Frankiekiekie

Shine only hit左兩年,2002+2003, 2004年出隻爛鬼國語碟,加埋又少左好多戲拍,已經唔掂。

回復 38# stephybest

Cookies其他成員與Theresa不和,Kary又同Miki不和,上次Shine演唱會有七個加埋shine兩個唱心急人上已經係奇蹟。

回復  Frankiekiekie

Shine only hit左兩年,2002+2003, 2004年出隻爛鬼國語碟,加埋又少左好多戲 ...
黃家正 發表於 2017-11-2 17:51

學人攻台...攻攻下連唱片公司都無埋華納隻碟plug嗰幾首歌其實唔差...但同出道比差太遠

簽名被屏蔽

其實shine 2002年都算紅左少少,仲紅過yumiko,但差過關心妍,咁之後完全唔紅, boyz2003年紅都未輪到shi ...
Kaybb 發表於 2017-11-2 18:01

boyz就算吧由出道到sun boyz到散無一刻紅過

btw今次咁把炮連紅隧都有廣告

簽名被屏蔽

2003年有紅過架,當年沙士其實好多歌手都無以前咁紅但boyz靚仔樣成日有人講架,不過紅得一年定半年咁 ...
Kaybb 發表於 2017-11-2 18:08

最紅咪lala世界同死性不改但連冠無首

聽過當年係paco cookies同shine二揀⼀,剩係要cookies,仲要走剩四餅

簽名被屏蔽

佢地最紅係首張碟的銷量,一定好賣過shine首張
Kaybb 發表於 2017-11-2 18:19

Boy‘z第一隻賣幾多?