返回列表 發帖
hi 好耐無上嚟
三次live都睇哂
每次solo個part都唔知點咁
又成日唱人地歌
又南今日甩左6次..
ff有流星月台又fail

#不過死忠係會睇

hi 好耐無上嚟
三次live都睇哂
每次solo個part都唔知點咁
又成日唱人地歌
又南今日甩左6次..
ff有流 ...
harry 發表於 2018-3-3 23:47

今晚真係甩得好勁
熊貓竟然可以唱錯左祖與占第一句
不過支螢光棒d色轉得靚過琴晚好多

day 2 rundown pls

今晚真係甩得好勁
熊貓竟然可以唱錯左祖與占第一句
不過支螢光棒d色轉得靚過琴晚好多 ...
KLY 發表於 2018-3-4 00:43

今晚螢光棒真係好好多 尋晚大部份時間單色 今晚多左跳全部色 同少左冇燈的時間
雖然我比較偏係又南FANS
不過都覺得有d講唔過去
特登練幾個月 都記唔熟歌詞

第二春
果欄男孩
Superstar
半成年

東涌日和
一一

天佑part
怎麼捨得你 (鋼琴)
伊莉莎白太遲來
You are my sunshine
我們沒有不期而遇
簡單而隆重

又南part
迷幻彩虹(打鼓)
無得比(結他)
What I’ve Done (結他)
陀飛輪

街口有落
坦克車
去吧!旺角揸fit人!
盜日者
老花前必做十件事

不怕
曼谷瑪莉亞(at17嘉賓)
The Best is Yet To Come(at17)

熊貓
舊生會旅行
兩個龍捲風

medley
I want it that way
仙人掌之花
La la love song
壞習慣
愛情當入樽
叮噹

祖與占

Encore
明愛暗戀補習社(Twins嘉賓)

十八相送
天又藍
燕尾蝶
鼎鼎大名

Second Encore
勁愛你

街客既我表示都好high 天佑好正 我係咁嗌佢
又南好似聽唔到有人叫
不過有孖女我真係超開心

仲有陀飛輪真係超難聽

嗚嗚今日有東涌日和
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

今晚入座率如何?
【This is MC】澳門見

今晚入座率如何?
lemontea1069 發表於 2018-3-4 02:15

我都想知,應該好過尋日掛?
第一晚完咗應該多咗人買飛。

今晚入座率如何?
lemontea1069 發表於 2018-3-4 02:15

好過琴晚小小
係山腰廣告燈箱位下面果幾行明顯地吉

780最尾幾行都幾吉
都有八成既

街客既我表示都好high 天佑好正 我係咁嗌佢
又南好似聽唔到有人叫
不過有孖女我真係超開心

仲有陀 ...
PerryXD 發表於 2018-3-4 01:01

首陀飛輪係我聽過最難聽既版本
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

兩場有八成入座算唔難睇喇
【This is MC】澳門見

D紀念品超多人排,cd賣到無曬袋仔,只得stickers
又南把聲都係災難,pole dance尾場無頭場咁好,但今晚氣氛好d,兩個都握到手超開心
天佑隻手好滑
好想聽到炭、山頂、尋金熱、荷蘭水蓋,希望下次有機會聽到,又南繼passion live之後都係無左把聲,真係要返去檢討下
今次個show都揾返好多過去青春回憶,shine+千嬅+at17等於我既青少年時期,所以都算好滿足
好開心可以睇到一個全場都係香港人既四面台演唱會

D紀念品超多人排,cd賣到無曬袋仔,只得stickers
又南把聲都係災難,pole dance尾場無頭場咁好,但今晚氣氛 ...
joshua 發表於 2018-3-4 06:45

《炭》!《荷蘭水蓋》!知音呀~~
我睇尾場黃閘480,呢邊都幾好氣氛,附近有班女好落力嗌2nd encore XD
又南part真係驚嚇,《陀飛輪》係送俾老豆都咁話....
《迷幻彩虹》燈光係幾靚但首歌始終冇人識...
寧願佢結他彈《避雨》甚至唱隻side track《一點點》都仲多人識...

天佑唱《怎麼捨得你》真係超額完成,把聲OK

其實我係FF嘉賓會係SM合唱《愛迪生》(雖然事前已知嘉賓名單)...
一來還13年世界變了樣的嘉賓債
二來兩隊00年代同10年代出道的熱血組合同台唱熱血歌應該幾好睇
三來SM可以借機試紅館四面台水溫...

2nd Encore 其實我好想聽到《Shine》...

今晚螢光棒真係好好多 尋晚大部份時間單色 今晚多左跳全部色 同少左冇燈的時間
雖然我比較偏係又南FANS
不 ...
TimmyYan 發表於 2018-3-4 00:47

又南呢條友甩beat甩嘴甩舞咩都齊見到第一句話入成第二首歌真係笑咗

《炭》!《荷蘭水蓋》!知音呀~~
我睇尾場黃閘480,呢邊都幾好氣氛,附近有班女好落力嗌2nd encore X ...
Riverfish 發表於 2018-3-4 12:08

迷幻彩虹應該係最初plan要打鼓而揀
佢做訪問時都話係自己最鐘意果首
不過兩晚d歌詞都錯幾多下

幾開心有唱到新歌不怕
第一晚段稿去到果個位 都以為佢會唱 點知冇
希望dj可以執返嚟播 明明開演唱會都上唔到榜

無唱不怕?

無唱不怕?
xteve 發表於 2018-3-4 03:52 PM

你眼大睇過龍?
兩場都有唱
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

你眼大睇過龍?
兩場都有唱
Qmen 發表於 2018-3-4 16:20

剩係第二場唱左

剩係第二場唱左
KLY 發表於 2018-3-4 16:27

多謝。。我剩系看了第一日的rundown
報紙看到又南赤裸上身的相

尋日曼谷瑪莉亞其實我諗住twins出場

賣記念品啲錢賺得多過啲演唱會飛幾多倍
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

話時話隻CD有咩歌? 新出個2首?
人大了珍惜今次不可有下次