返回列表 發帖
FB見到A行賣$400 好癲
samxdxd 發表於 2018-3-2 17:26

講真免費都唔會想睇,佢地唱歌真係慘不忍睹!

舞台都幾低成本製作

美麗嬅連獨唱都冇啊
阿mark 發表於 2018-3-2 23:25

佢好明顯未回魂

11點08咁早完

點解一直都唔唱一一既?

點解一直都唔唱一一既?
表妹保莉 發表於 2018-3-2 23:38

有唱ar

有唱ar
joshua 發表於 2018-3-2 23:40

我睇漏左

我睇漏左
表妹保莉 發表於 2018-3-2 23:42

其實shine again, passion live都有唱

天佑真係好好好好好好靚仔
【This is MC】澳門見

無東涌日和 避雨lol

山頂/東涌日和/避雨
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

mean d講, 當又南話同千嬅同歌唱老師時, 第一個反應係點解差咁遠

其實整體係好過上兩次唔少
只係對上之前餓佢啲歌太耐覺得上兩次好睇啲
入座應該七幾成到...無八九成
中價最災難四區都有幾排係空...山腳山頂好少少

唱歌其實進步唔少特別又南
雖然兩個低音都係一貫災難
天佑好過之前少少...自彈自唱唔差
又南進步好大...至少無上兩次直頭畀鼓同bass covet咗把聲...入到咪先
由從前低中高音都走...到而家中高唔算走得太勁...同手錶歌高音竟然爆到上去雖然嗌歌多

跳舞係好重點...應該真係花唔少功夫
唱緊快歌無咩點唔氣夠幾surprise
特別快歌前係battle...都幾消耗體力
同兩個副body真係睇得過畀錢入場睇都抵

鋪排係好...善用好多歌其實係是旦一條友solo
變相好多時間畀佢兩條友休息
聽開都知又南大約唱第三首開始把聲會打柴

大熱基本上除咗東涌日和都唱晒
唱有共鳴嘅歌基本上無咩悶場...但想唱多少少自己side track多
另外跟返五年前一樣每人有發光嘢係好聰明...
一開燈海就唔覺少入座(所以唔洗買場外)
大合唱十八相送好感動

但成個舞台設切好差
可能要畀錢喺機關上
所以個台係極細極簡單
大電視好多effect都極簡陋樣衰
衫又無咩太特別...有幾件其實幾似五年前用過

山頂/東涌日和/避雨
hehe 發表於 2018-3-2 23:59

又南solo揀迷幻彩虹都唔揀避雨嬲到我
東涌日和等成晚都唔出又係好嬲
可能係聽日encore歌...唔係咁早完無理由唔唱

mean d講, 當又南話同千嬅同歌唱老師時, 第一個反應係點解差咁遠
lemontea1069 發表於 2018-3-3 00:00

呢條友不嬲唔可以唱歌

綁係張凳到
艾石仔 發表於 2018-3-2 22:52

可能整唔切
山頂有幾行係無綁搵人行住派
包括我嗰行...好多人都拎走咗

我仍然好回味天佑個body

安哥今日揀返SHINE出道年份既爛泥唱好有心思

我仍然好回味天佑個body
lemontea1069 發表於 2018-3-3 00:15

直頭痴線
上次其實都係鋼條...有少少排骨
今次完全係可食用...對波大到
同埋佢愈老愈似國貨城...連聲都有啲似

直頭痴線
上次其實都係鋼條...有少少排骨
今次完全係可食用...對波大到
同埋佢愈老愈似國貨城...連聲都 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-3-3 00:20

佢正過國貨好多, 佢玩棍果下真係J死人

安哥今日揀返SHINE出道年份既爛泥唱好有心思
lemontea1069 發表於 2018-3-3 00:19

野孩子隻碟都係01年出

野孩子隻碟都係01年出
艾石仔 發表於 2018-3-3 00:33

會唔會夾過

會唔會夾過
lemontea1069 發表於 2018-3-3 00:35

Twins同男兒當入樽都係2001出
at17嚴格講2001年已經出現

我又要睇天佑副body

側側地睇好似大D
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

側側地睇好似大D
艾石仔 發表於 2018-3-3 00:59

個頭好唔掂

Shine again同passion live好睇好多,不過幾有心機既,燈果d做得好好
joshua 發表於 2018-3-2 23:27

passion唔得啦,將shine again改小小但個製作一放係紅館即刻唔好睇
同埋果次同何丙未夾得熟

反而覺得今次個rundown睇到佢2個有落心機度過

passion唔得啦,將shine again改小小但個製作一放係紅館即刻唔好睇
同埋果次同何丙未夾得熟

反而覺得今次 ...
KLY 發表於 2018-3-3 01:23

或者果次氣氛加埋啱啱復出果水la,真係覺得好睇d ,不滿既只係照稿讀同又南又係唱得差

其實係好有回憶既
不過開一場咪夠囉

幾好睇!上次睇shine again passion live差不多九成識,今次啲歌得六七成識,我覺得唱少啲人地歌好啲囉!
但氣氛不差!千嬅出場全場最high!
如果佢今次開三面台應該就岩岩好,唔使吉咁多位,山頂同山腳山腰全爆,12-15少量吉位,16-20勁多吉位

幾好睇!上次睇shine again passion live差不多九成識,今次啲歌得六七成識,我覺得唱少啲人地歌好啲囉!
...
膠膠 發表於 2018-3-3 04:19

其實如果轉三面台其實應該可以打爆
但佢今次主打四面台...真係焗住食唔晒啲位重要個台同band area好細...啲位再多啲

都係冇杜凱詠....呢首真係一次都未聽過live

側側地睇好似大D
艾石仔 發表於 2018-3-3 00:59

咁都叫大波?

坐左panel後面之後果行 阻住我見天佑

想問放跳樓霏既人會企係邊,我見唔到

東涌日和Replace天又藍
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

今晚唱不怕

at17

又南D Live 真係好嚇人
有無搞錯...演唱會都唱成咁......

回復 237# PerryXD

#得半首#童年已過無人送我們回家
#touched

有無人可以錄twins
想聽下佢地唱乜歌

有無人可以錄twins
想聽下佢地唱乜歌
放空 發表於 2018-3-3 22:05

我一定會 放心

我一定會 放心
PerryXD 發表於 2018-3-3 22:06

等埋你先訓

#thebestisyettocome
#at17 #soundcheck測試證實今晚音響完全冇問題
#問題出於errr #不過回憶萬歲

俗真係好好聽
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

明愛暗戀補習社

一首就走左 wuwuwuwu
twins ah

明愛暗戀補習社
PerryXD 發表於 2018-3-3 22:43

竟然唱呢首
人大了珍惜今次不可有下次

明愛暗戀補習社
PerryXD 發表於 2018-3-3 22:43

又喺2001

second encore wowowo