返回列表 發帖

【外遊滑浪跌斷腳】返港後做手術 欣宜落淚擔心影響靈活性

呢排咁多意外,希望早日康復

鄭欣宜早前自組工作室,努力發展歌影視的事業,不過上周她不慎跌斷腳,今日上載短片交代傷勢,期間哽咽落淚,擔心影響原定於明年4月22日舉行的第一場紅館騷。其經理人回應,指欣宜在外地休假時受傷,已出院返家休養,至於休息多久要視乎接受物理治後的康復情況,未知會否影響工作計劃。睇返欣宜的社交平台,上月底她到外地旅行並不時上載沙灘、學滑浪照,其中更有以冰袋敷腳踝相,當時她更問「你是甚麼時候開始骨折?」

在短片中,欣宜提及在上月31日拍下,憔悴的她當時已入院並透露跌斷腳,因斷骨及腳骨移位,其主診骨科醫生認為她必須做手術。不過她最擔心是做手術後影響了靈活性,並眼泛淚光道:「大家都知我喺台上面好紥紥跳,我好鍾意跳舞,我好驚做完手術之後隻腳會唔似以前咁靈活,長遠嚟計係要做手術嘅。」

感到時間緊迫的欣宜,擔心腳傷影響明年的紅館騷,「我當然希望可以係最佳狀態,可以忘我、好放、好投入去表演畀大家睇,所以我決定一定要做手術,唯有之後落力啲辛苦少少去做物理治療。大家放心,我唔會因為呢隻腳阻止到我嘅紅館夢,你哋可唔可以鼓勵吓我,因為我都好驚。」不少網民留言為欣宜打氣,希望她早日康復,期待她的紅館騷。

http://hd.stheadline.com/news/realtime/ent/1058090/

好慘.. 迪子個post留言仲多過欣宜
BTW, 都仲有時間既,
早日康復!

@harryharry 你個欣直受傷。。。

「明年4月22日舉行的第一場紅館騷。」 ???
連佢都有份紅館 ?

係水入面點樣跌斷腳?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

重點:明年紅館

其實呢段新聞係冇描述受傷情景
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

咁咪唔好開住囉
反正你都未夠班開紅館
利申:唔係鏡粉

重點:明年紅館
賴爽 發表於 2017-11-7 09:28

朝早喊住話斷腳要做手術,跳唔到舞影響開紅館
夜晚就開Live話手術成功,話會努力做物理治療
好難唔令人覺得佢造新聞宣傳自己出年開紅館 LOL
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

朝早喊住話斷腳要做手術,跳唔到舞影響開紅館
夜晚就開Live話手術成功,話會努力做物理治療
好難唔令人 ...
fifty1205 發表於 2017-11-7 11:29

還是你想她說手術不成功, 未能完紅館夢.....
欣宜加油! 快些康復! 另外如果紅館票價不貴, 一定支持你!

係水入面點樣跌斷腳?
Jacz 發表於 2017-11-7 01:39

佢幾重 你幾重
Happy and Blessed.

佢幾重 你幾重
jose 發表於 2017-11-7 13:46

mean
btw美肥有無感恩連個天都要佢減肥

仲有無得睇佢拗一字馬??

你地班人唔准睇唔起我欣宜!!!!好嬲!!

講到欣宜日前喺fb自爆受傷,有份喺演唱會幫手嘅Wyman話:「本來佢想以龐大體型,喺演唱會做歷代女歌手做到嘅嘢,當係一個final exam,點知遇上意外,現在開會都有諗有冇其他嘢!」問Wyman係咪都覺得失望?佢就話:「人最緊要樂觀,發生事要將負面變正面,做啲幫到自己嘅嘢,如果我係欣宜會靠把聲,用唱功壓四面台,今次係考佢牌。」
咁究竟,其實欣宜當初想做乜?Wyman話:「其實好似王菲、楊千嬅、Sammi嗰啲好經典嘅嘢,佢想做到出嚟,又有諗住連續唱同跳20分鐘。」

好失望,而家睇唔到了

佢咁既體重
有咩靈活性..