返回列表 發帖
年少無知咁明顯都答眼睛想旅行
KITSTON 發表於 2017-11-29 20:37

唯一解釋係佢地tvb無認識
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

年少無知咁明顯都答眼睛想旅行

CAS唱得最好

btw
偽毒使唔使咁煩膠?
不斷進入直播室刷存在感

個個都好似未開聲咁
支咪又收唔到聲, bgm段和聲完全kum哂

真係隨時唱K啲友都唱得好過恒仔
睇來1月1又可以book定個炒車位
JayantL 發表於 2017-11-29 20:21

Tonick唱得都好驚嚇......

真係隨時唱K啲友都唱得好過恒仔
睇來1月1又可以book定個炒車位

頭七首live差唔多全部水準以下
唔知CAS走唔走得甩呢?

泳兒d live差左咁多嘅

做咩不停影住立立Sherman坐第一行喎

吳浩康都有

又吹水

廣偉啲live咩事扭咁多音
演唱會就嚟都咁?

柏宇兩個獎,是咪年尾最男
stephybest 發表於 2017-11-29 20:02

頂多演繹男

1. 忘記我自己 - HANA (最高票)
2. 久別重逢 - HANA
3. 霸氣情歌 - 陳柏宇
4. 行屍走肉 - 陳柏宇 ...
kevinlai1621 發表於 2017-11-29 19:54

咁快頒左4首
霸氣情歌live好聽

柏宇都好比面TVB喎,Her緊都去優秀選

忘記我自己第二段verse冇咗一半wor
JayantL 發表於 2017-11-29 20:02

睇黎都係一半一半
  霸氣又一入就verse2

柏宇兩個獎,是咪年尾最男

唔係咩, 佢唔係入埋第二段verse咩
kevinlai1621 發表於 2017-11-29 20:00

忘記我自己第二段verse冇咗一半wor

邊有啊?
JayantL 發表於 2017-11-29 19:59

唔係咩, 佢唔係入埋第二段verse咩

有全首聽
kevinlai1621 發表於 2017-11-29 19:58

邊有啊?

雖然music zone
但點都好過喺錄影廠搞
起碼啲歌手坐喺下面 有返少少以前總選嘅感覺

btw
林師傑又話冇時間限制可以任講得獎感受
結果唱歌都係冇full version

hilbert 坐係 fred 同 step 中間

1. 忘記我自己 - HANA (最高票)
2. 久別重逢 - HANA
3. 霸氣情歌 - 陳柏宇
4. 行屍走肉 - 陳柏宇
5. 習慣愛你 - 泳兒
6. 長相廝守 - ToNick
7. 較早前錄影 - 吳浩康
8. 此刻無價 - C Allstar
9. 有淚多好 - 林奕匡
10. 日落大道 - 羅力威
11. 安全感 - JW
12. 閃先 - 洪卓立
13. 朋友身份 - 胡鴻鈞
14. 愛近在眼前 - 何雁詩
15. 琢磨 - 許靖韻
16. CC - 蔚雨芯
17. 安守本份 - 谷微
18. 畢業之後 - 林欣彤
19. Be Water, My Friend - 鍾舒漫
20. 戰勝吧 - 鄭俊弘
21. 我不歸去- 譚嘉儀
22. 到此一遊 - 胡鴻鈞
23. 時間做證 - 陳曉東
24. 天網 - 周柏豪

柏豪去有失身份,男金唔應去埋哂蚊型show
Kaybb 發表於 2017-11-29 19:23

現場有柏豪燈牌

頭先嘉儀話頒24首歌>.<

東東都有牌

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

除左 BBC 之外 邊度可以有得睇?
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

希望Singal, ToNick, Phil, Jason, 柏豪都去啦

吳若希都唔想去
Kaybb 發表於 2017-11-28 21:30

返屋企湊女算

簽名被屏蔽

Music Zone
matt0605 發表於 2017-11-28 16:28

愈搞愈肉酸

閻奕格 黎左香港,應該會去呱

C AllStar 都會出席
利申:唔係鏡粉

emax商場大堂?
Kaybb 發表於 2017-11-27 18:26

Music Zone

Rainky, Hana都會去

Mag, Angela會出席

簽名被屏蔽

唔出席應該都有獎,話晒都專登俾佢趕候選
KITSTON 發表於 2017-11-27 16:04

可以直接候選總選噶

今回優秀選係九龍灣E-Max舉行

另外,Jinny唔會出席...
matt0605 發表於 2017-11-27 15:55

點解吾出席?有咩歌手出席啊?

matt0605 發表於 2017-11-27 15:55

唔出席應該都有獎,話晒都專登俾佢趕候選

簽名被屏蔽

佢上次上流行經典好似話好快上勁歌
阿mark 發表於 2017-11-24 09:17

可能果時奇妙未播 tvb未封殺
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

美融今年幫奇妙電視拍劇同唱埋主題曲
sam6a 發表於 2017-11-24 08:54

佢上次上流行經典好似話好快上勁歌

鄭欣宜今年好似無派歌上過tvb,何來有兩獎,另外點解唔見鄭融派歌上tvb噶,周柏豪一曲最男 ...
阿mark 發表於 2017-11-24 00:38

美融今年幫奇妙電視拍劇同唱埋主題曲
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

去年無綫以經理人身份為佘詩曼簽下電影《十月初五的月光》片約,拍攝時因超時補水問題,與蕭定一的公司發生 ...
XYZZY 發表於 2017-11-23 06:28

鄭欣宜今年好似無派歌上過tvb,何來有兩獎,另外點解唔見鄭融派歌上tvb噶,周柏豪一曲最男

去年無綫以經理人身份為佘詩曼簽下電影《十月初五的月光》片約,拍攝時因超時補水問題,與蕭定一的公司發生爭拗對簿公堂,官司仍未有結果。有傳無綫決定向阿一旗下藝人包括鄭欣宜、張智霖和張繼聰等「大開殺戒」!

早前跌傷的鄭欣宜傷勢漸無大礙,阿一即安排連串工作讓她「復出」,新歌及演唱會已在短期工作計畫之內,可惜「臨門一腳」卻無辜成為炮灰,沒有了無綫做後盾,對她或有影響,而預計年底《勁歌金曲》總選中獲兩獎的她,隨時變食白果。

雖然阿一早前入股周柏豪的經理人公司,但一切相關事務由柏豪的經理人公司作主導,其公司其後再跟星夢娛樂合作推出唱片,故儘管現時無綫封殺阿一旗下藝人,據知柏豪與師妹連詩雅、鄭融均不受影響。身為「星夢一哥」的柏豪傳是《勁歌》大贏家,更大有機會首奪「最受歡迎男歌星」獎。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 1123_00862_001.html

其實個個都未夠料拎最女,但如果最後俾 靚泳,雖然今年冇紅歌。但論年資,論個名多人識,唱功同穩定,的確 ...
hkbaby 發表於 2017-11-15 12:21

最女俾美泳都可以接受,始終佢其實係值得有呢啲,只係英皇.......

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽