返回列表 發帖
其實有咩問題?TVB8最女 都頒過俾 美碎
hkbaby 發表於 2017-11-12 15:16

TVB8就算啦,根本零關注零迴響

如果講四台都認同嘅女歌手 應該係比JW合理啲
但由Joey yung一下子變成Joey wong 都幾驚嚇
邊個攞都會話係容 ...
hehemamama 發表於 2017-11-12 15:17

我就吾信公司會俾個獎流去其他公司
相信吾係俾 串屎 就俾 2家姐

如果講四台都認同嘅女歌手 應該係比JW合理啲
但由Joey yung一下子變成Joey wong 都幾驚嚇
邊個攞都會話係容 ...
hehemamama 發表於 2017-11-12 15:17

其實按人氣+歌曲計,覺得俾吳若希無問題,2015就可以俾,係tvb驚得罪英皇,先夾硬俾美祖,就算其他台,咪又係衛蘭+ginlee,唔覺佢哋又有幾紅

我就吾信公司會俾個獎流去其他公司
相信吾係俾 串屎 就俾 2家姐 ...
hkbaby 發表於 2017-11-12 15:23

我覺得一定唔會係泳兒同吳若希,一位三線另一位全年得一首歌,上年都唔夠膽俾最男克勤。我認為大熱係Twins,次熱係JW。如果Twins去勁歌,隨時去埋港台攞銷量組合同全國最佳組合獎。

上年話15俾若希最女冇問題,咁我諗今年HANA最女都合理既

XYZZY 發表於 2017-11-12 15:49

HANA已經有金曲金,仲有可能有最女

XYZZY 發表於 2017-11-12 15:49

我覺得 JW 美菊 都係紅歌吾紅人,最女 就有D保留

HANA已經有金曲金,仲有可能有最女
1d14 發表於 2017-11-12 15:53

金曲金會唔會係送禮, 最女吳若希?

金曲金會唔會係送禮, 最女吳若希?
Ching2015 發表於 2017-11-12 16:38

最正路係送禮金曲金+最男(目前唯一一個最大牌歌手+英皇歌手)
最女吳若希,其他真係唔掂,除非俾美祖/Twins
Hana兩首二十大係啦!
演繹男為免再得罪Sony可以俾陳柏宇啦
演繹女可以俾林欣彤/JW
二十大:Hana2首,李克勤2首,Fred,坤哥,紅軍,Mag,JW,泳兒,鍾舒漫,柏豪,Jason,林奕匡,deep,吳若希,CAS,何雁詩,王浩信1.5首,譚嘉儀0.5首

最正路係送禮金曲金+最男(目前唯一一個最大牌歌手+英皇歌手)
最女吳若希,其他真係唔掂,除非俾美祖/Tw ...
阿mark 發表於 2017-11-12 16:54

呢個賽果最正路

呢個賽果最正路
Ching2015 發表於 2017-11-12 17:03

吾信美泳會無大獎

已投以下廿首,唔知中幾多首呢?

02 此刻無價 - C AllStar
05 上傳狂 - Fabel
11 安全感 - JW王灝兒
12 原來只因深愛着 - JW王灝兒 吳業坤
19 煉獄健身室 - On@C AllStar
20 Cc - Rainky蔚雨芯
25 女僕 - Super Girls
26 靈感床 - Supper Moment
29 長相廝守 - ToNick
35 人在野 - 布志綸
49 畢業之後 - 林欣彤
50 奇怪 - 林欣彤
51 有淚多好 - 林奕匡
57 磚頭 - 陳柏宇
58 霸氣情歌 - 陳柏宇
60 時間做證 - 陳曉東
62 不經不覺 - 側田
76 陽光小姐 - 糖妹
79 惡女 - 顏卓靈
80 我不是女神 - 簡淑兒

最女吳若希,其他真係唔掂,除非俾美祖/Tw ...
阿mark 發表於 2017-11-12 16:54

最男:送禮
最女:Twins
演繹男:陳柏宇
演繹女:JW
金曲金:HANA
勁歌金曲獎:
1.        忘記我自己 – HANA
2.        一輩子守候 – HANA
3.        C3PO – 李克勤
4.        失魂記 – 李克勤
5.        安全感 – JW
6.        傷心到變形 – 吳業坤
7.        天網 – 周柏豪
8.        不經不覺 – 側田
9.        畢業之後 – 林欣彤
10.        霸氣情歌 – 陳柏宇
11.        有淚多好 – 林奕匡
12.        陪著你走 – 王浩信、譚嘉儀
13.        一隻小豬 – 泳兒
14.        較早前錄影 – 吳浩康
15.        一刻戀上 – C Allstar
16.        長相廝守 – ToNick
17.        你在我心間 – 吳若希
18.        失約 – Twins
19.        到此一遊 – 胡鴻鈞
20.        戰勝吧 – 鄭俊弘

演繹男:陳柏宇
演繹女:JW
勁歌金曲獎:
1.        忘記我自己 – HANA
2. ...
1d14 發表於 2017-11-12 18:13

其實美孖而加都唔志在參加頒獎禮,應該唔會比佢地啦

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

jw一樣係3線啦,銷量咁差
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:55

認真JW 今年上榜歌,我只識 小故事

簽名被屏蔽

演繹男:周柏豪 陳柏宇
演繹女:泳兒

先最正路 ...
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:52

出席先算啦
呢兩個一齊拎,真係笑死人咯,最佳演繹哦

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

如果咁分有無可能呢:
最男:李克勤
最女:泳兒
演繹男:陳柏宇 (如果出席,唔黎就俾周柏豪/王浩信)
演繹女:林欣彤 & HANA (Mag今年幫TVB拍劇又唱主題曲應該夠力分半個大獎,同時為下年HANA獨霸演繹女鋪路)

泳兒假假地今年都有d銷量,15年拎就樣衰,今年拎ok la
Kaybb 發表於 2017-11-12 21:27

按出席名單論資排輩就得嘅

簽名被屏蔽

演繹男:周柏豪 陳柏宇
演繹女:泳兒

先最正路 ...
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:52

周柏豪今年拍咗劇集,佢應該有最男,送禮嘅話,就金曲金+兩首金曲獎,不能再多lol

其實美孖而加都唔志在參加頒獎禮,應該唔會比佢地啦
jun518 發表於 2017-11-12 18:31

Mani: TVB 最女, 你兩個, 去 !
Twins: 係, Mani.

蛋記下令, 志唔志在都要, 去 !

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

旦記已好多年齊齊最男最女 10年 -16年
克勤配twins/泳兒實無死
Kaybb 發表於 2017-11-12 22:02

英皇盛世2010年代

英皇盛世2010年代
阿mark 發表於 2017-11-12 22:11

但旦記捧唔起的新一輩歌手,Hins, Joey後,好似後繼無人,無新/半新人紅得起。

但旦記捧唔起的新一輩歌手,Hins, Joey後,好似後繼無人,無新/半新人紅得起。 ...
Ching2015 發表於 2017-11-12 22:19

如果只能英皇最男最女,今年最男係李克勤/泳兒

可能明年最男係吳浩康/鍾舒漫

簽名被屏蔽

但旦記捧唔起的新一輩歌手,Hins, Joey後,好似後繼無人,無新/半新人紅得起。 ...
Ching2015 發表於 2017-11-12 22:19

Hins 紅得起球記有D功勞 (酷愛), 旦記亦有功勞 (青春常駐). 不過旦記後繼無人只能怪自己

下年張敬軒/容祖兒或泳兒
泳兒點會拎一次咁少
Kaybb 發表於 2017-11-12 22:27

可能有 4家姐分一杯羹

可能有 4家姐分一杯羹
hkbaby 發表於 2017-11-12 22:52

分一杯...........水
Be Water My Friend

下年張敬軒/容祖兒或泳兒
泳兒點會拎一次咁少
Kaybb 發表於 2017-11-12 22:27

美容未拎過 最演女

美容未拎過 最演女
hkbaby 發表於 2017-11-12 23:08

算啦,最女都12次了,仲要呢啲大豬肉

算啦,最女都12次了,仲要呢啲大豬肉
阿mark 發表於 2017-11-13 00:06

儲齊一套完滿D

回復 90# hkbaby

上年佢好似連最女果個獎都唔補拎

回復  hkbaby

上年佢好似連最女果個獎都唔補拎
阿mark 發表於 2017-11-13 00:29

克勤代補領
30克~

會唔會係咁呢?
點都係時候換下班啦....

最男:周柏豪
最女:JW
演繹男:李克勤 / 陳柏宇
演繹女:胡琳 / 泳兒

勁歌金曲獎:
1. C3PO – 李克勤
2. 失魂記 – 李克勤
3. 一輩子守候 – HANA
4. 忘記我自己 – HANA
5. 死亡之吻 - 關楚耀
6. 安全感 - JW
7. 原來只因深愛著 - JW、吳業坤
8. 傷心到變形 - 吳業坤         
9. 畢業之後 - 林欣彤
10. 天網 - 周柏豪
11. 霸氣情歌 - 陳柏宇
12. 難得一遇 - 林奕匡
13. 風沙 - 鄭俊弘
14. 一刻戀上 or 此刻無價 - C Allstar
15. 長相廝守 - ToNick
16. 你在我心間 – 吳若希
17. 心眼 - 王浩信
18. 陪著你走 - 王浩信、譚嘉儀
19. 朋友身份 - 胡鴻鈞  
20. 時間做證 - 陳曉東 / 較早前錄影 - 吳浩康

最女:容祖兒,因事未能出席,由唱片公司代領。
依家嘅勁歌候選團,我相信就算無到都一樣可以有獎

簽名被屏蔽

會唔會係咁呢?
點都係時候換下班啦....

最男:周柏豪
最女:JW
演繹男:李克勤 / 陳柏宇
演繹女: ...
matt0605 發表於 2017-11-13 15:15

李克勤點可能出席拎豬肉獎啊

最女:容祖兒,因事未能出席,由唱片公司代領。
依家嘅勁歌候選團,我相信就算無到都一樣可以有獎 ...
sunnyay1231 發表於 2017-11-13 17:46

希望今年候選名單直接out佐美祖

如果克勤得舊豬肉,可能有三四首金曲
不過咁樣會勁怪
30克~

簽名被屏蔽

克勤應好似牛華咁雙料,最男+演繹男
而演繹男係克勤+翻版克勤即柏宇一齊拎 ...
Kaybb 發表於 2017-11-14 13:17

好正, 克勤+翻版克勤拎演繹男合唱