返回列表 發帖

估計得獎
1. 不經不覺 - 側田
2. 失魂記 - 李克勤
3. 霸氣情歌 - 陳柏宇
4. 安全感 - JW
5. 原來只因深愛著 - 吳業坤、JW
6. 傷心到變形 - 吳業坤
7. 有淚多好 - 林奕匡
8. 靈感床 - Supper Moment
9. 忘記我自己 - HANA
10. 此刻無價 - C Allstar
11. 長相廝守 - ToNick
12. 你在我心間 - 吳若希
13. 較早前錄影 - 吳浩康
14. 愛近在眼前 - 何雁詩
15. 畢業之後 - 林欣彤
16. 天網 - 周柏豪
17. 到此一遊 - 胡鴻鈞
18. 戰勝吧 - 鄭俊弘
19. 安守本份 - 谷薇
20. 習慣愛你 - 泳兒

今年勁歌男歌手競爭激烈,起碼有側田、周柏豪、陳柏宇、李克勤,反而女歌手就無一個有最女相

側田會玩tvb咩?
阿mark 發表於 2017-11-11 00:16

我覺得上得呢個候選名單,姐係唱片公司應承會玩,黎唔黎係睇歌手,我估如果側田有獎會出席都唔出奇,佢2015年都有去季選

我就吾信公司會俾個獎流去其他公司
相信吾係俾 串屎 就俾 2家姐 ...
hkbaby 發表於 2017-11-12 15:23

我覺得一定唔會係泳兒同吳若希,一位三線另一位全年得一首歌,上年都唔夠膽俾最男克勤。我認為大熱係Twins,次熱係JW。如果Twins去勁歌,隨時去埋港台攞銷量組合同全國最佳組合獎。

上年話15俾若希最女冇問題,咁我諗今年HANA最女都合理既
XYZZY 發表於 2017-11-12 15:49

HANA已經有金曲金,仲有可能有最女

最正路係送禮金曲金+最男(目前唯一一個最大牌歌手+英皇歌手)
最女吳若希,其他真係唔掂,除非俾美祖/Tw ...
阿mark 發表於 2017-11-12 16:54

最男:送禮
最女:Twins
演繹男:陳柏宇
演繹女:JW
金曲金:HANA
勁歌金曲獎:
1.        忘記我自己 – HANA
2.        一輩子守候 – HANA
3.        C3PO – 李克勤
4.        失魂記 – 李克勤
5.        安全感 – JW