返回列表 發帖
搖藍曲 - 泳兒 黎瑞恩  其實首歌tvb有出現過咩

宜家已經唔知TVB每星期有咩挑戰歌,分唔到邊D係新挑戰

估唔到星夢最近出o個幾首除左吳若希唔趕埋優 ...
KITSTON 發表於 2017-11-10 22:22

一堆候選歌同勁歌金榜零關係

其實應該仲有新歌(例如林奕匡),可以唔經過今次優秀選,可以直接候選總選

估計得獎
1. 不經不覺 - 側田
2. 失魂記 - 李克勤
3. 霸氣情歌 - 陳柏宇
4. 安全感 - JW
5. 原來只因深愛著 ...
1d14 發表於 2017-11-10 23:28

側田會玩tvb咩?

就係話除左吳若希
小堡壘、放假、遙不可及仲有鄭俊弘首籌款show唱過o既起跑線同溏心3首欲言又止, ...
KITSTON 發表於 2017-11-10 23:37

可以總選候選噶,上年何雁詩第二回係只想可以跟你走,總選先係候選愛需要勇氣

最搞唔明,點解咁多歌可以候選,但又唔可以上勁歌金榜

回復 11# 1d14

tvb可以叫英皇派twins去拎最女噶
其他台咪又係得衛蘭vsGin

樣衰到唔敢用air time播,不如唔好搞。
rainbowdash 發表於 2017-11-11 15:22

電視會錄播吧

放J2播精華
KITSTON 發表於 2017-11-12 00:11

唔係掛

李克勤會唔會喺年紀最大那個獲獎歌手,Joey話“李克勤年紀比我大,都仲未退出頒獎禮,我就梗喺繼續摞 ...
lightupmylight 發表於 2017-11-12 08:46

但今年美祖唔玩了

我記得好似有派同電視都播左一排,但上吾到
hkbaby 發表於 2017-11-12 15:10

搖籃曲有係tvb播過?

其實有咩問題?TVB8最女 都頒過俾 美碎
hkbaby 發表於 2017-11-12 15:16

TVB8就算啦,根本零關注零迴響

如果講四台都認同嘅女歌手 應該係比JW合理啲
但由Joey yung一下子變成Joey wong 都幾驚嚇
邊個攞都會話係容 ...
hehemamama 發表於 2017-11-12 15:17

其實按人氣+歌曲計,覺得俾吳若希無問題,2015就可以俾,係tvb驚得罪英皇,先夾硬俾美祖,就算其他台,咪又係衛蘭+ginlee,唔覺佢哋又有幾紅

金曲金會唔會係送禮, 最女吳若希?
Ching2015 發表於 2017-11-12 16:38

最正路係送禮金曲金+最男(目前唯一一個最大牌歌手+英皇歌手)
最女吳若希,其他真係唔掂,除非俾美祖/Twins
Hana兩首二十大係啦!
演繹男為免再得罪Sony可以俾陳柏宇啦
演繹女可以俾林欣彤/JW
二十大:Hana2首,李克勤2首,Fred,坤哥,紅軍,Mag,JW,泳兒,鍾舒漫,柏豪,Jason,林奕匡,deep,吳若希,CAS,何雁詩,王浩信1.5首,譚嘉儀0.5首

最男:送禮
最女:Twins
演繹男:周柏豪 陳柏宇
演繹女:泳兒
金曲金:HANA

先最正路 ...
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:52

出席先算啦
呢兩個一齊拎,真係笑死人咯,最佳演繹哦

泳兒假假地今年都有d銷量,15年拎就樣衰,今年拎ok la
Kaybb 發表於 2017-11-12 21:27

按出席名單論資排輩就得嘅

旦記已好多年齊齊最男最女 10年 -16年
克勤配twins/泳兒實無死
Kaybb 發表於 2017-11-12 22:02

英皇盛世2010年代

但旦記捧唔起的新一輩歌手,Hins, Joey後,好似後繼無人,無新/半新人紅得起。 ...
Ching2015 發表於 2017-11-12 22:19

如果只能英皇最男最女,今年最男係李克勤/泳兒

可能明年最男係吳浩康/鍾舒漫

美容未拎過 最演女
hkbaby 發表於 2017-11-12 23:08

算啦,最女都12次了,仲要呢啲大豬肉

回復 90# hkbaby

上年佢好似連最女果個獎都唔補拎

會唔會係咁呢?
點都係時候換下班啦....

最男:周柏豪
最女:JW
演繹男:李克勤 / 陳柏宇
演繹女: ...
matt0605 發表於 2017-11-13 15:15

李克勤點可能出席拎豬肉獎啊

最女:容祖兒,因事未能出席,由唱片公司代領。
依家嘅勁歌候選團,我相信就算無到都一樣可以有獎 ...
sunnyay1231 發表於 2017-11-13 17:46

希望今年候選名單直接out佐美祖

去年無綫以經理人身份為佘詩曼簽下電影《十月初五的月光》片約,拍攝時因超時補水問題,與蕭定一的公司發生 ...
XYZZY 發表於 2017-11-23 06:28

鄭欣宜今年好似無派歌上過tvb,何來有兩獎,另外點解唔見鄭融派歌上tvb噶,周柏豪一曲最男

美融今年幫奇妙電視拍劇同唱埋主題曲
sam6a 發表於 2017-11-24 08:54

佢上次上流行經典好似話好快上勁歌

今回優秀選係九龍灣E-Max舉行

另外,Jinny唔會出席...
matt0605 發表於 2017-11-27 15:55

點解吾出席?有咩歌手出席啊?

唔出席應該都有獎,話晒都專登俾佢趕候選
KITSTON 發表於 2017-11-27 16:04

可以直接候選總選噶

全晚居然有個95年新人陳曉東玩優秀選

其實都無乜人玩了,完全可以頒翻15首,兩回一共30首,再加30首上榜最高分,合共60首,總選選10大仲好睇啦