返回列表 發帖
Kay 媽媽身為藝人產後簽新公司有新聞出好正常, 被某D fans踩佢話佢復出煲水新聞無謂, 可能係某D fans低估左 ...
boy4dudes 發表於 2017-11-12 13:34

你話謝安琪吾會強調自己係天后 ok 我信
佢係咪天后 i dont care
今年停工 出下新聞都好正常
吾正常既,我串緊既一直都只係上面條友姐

復出宣傳咪宣傳咯 係要走出泥遼人
如果你高質串人既話 大家睇下笑下算
講埋d咁好笑既野 各大個邊就話吾插你 廢事ot姐
遼完人啦 比人串番 又要亂扣人名號話係某歌手粉絲啦
最好笑既上面又有個人出泥 為佐維護天后個名 連janice都要插埋
今年冇歌 d粉絲都做到咁咯
今年有歌 我諗cm仲好睇

點解其他女歌手D fans成日走入黎針對呀kay?
仲要有一個係版主添
Hanson 發表於 2017-11-12 15:23

鬼叫你地講d野咁好笑咩

我都放棄同你地講
講咁耐都仲未知我講緊咩

自由度應該更大吧 哈哈
look forward to it
good luck kay

某D粉絲仲係板主添,死都比佢拗返生,曲都變直。 咁都可以話Kay 唔岩,點都好過某女歌手借屋企人健康做話題 解釋果年點解得兩首歌派台 仲要死出來爭獎
  媽 呀 ,我好亂呀 究竟邊D係煲水新聞 ? 邊個最識利用傳媒打擊對手 ? 咩係黑 ?咩係白? 我開始分唔到 不如你話我知。
tributehotel 發表於 2017-11-12 14:33

To be fair 果年某女歌手其實派左四首獨唱歌+三首合唱歌, 某一個頒獎禮輸俾只係派三首獨唱另一位媽咪女歌手, 某女歌手都應該幾唔服氣, "謝詞"時借屋企人健康做原因係因為佢輸唔起, 不過如果咁令佢心靈好過D, 其實係無可厚非. 自小來自破碎家庭其實真係好慘 (我自己係過來人), 佢好勝輸唔起係因為自小缺乏安全感. 我就去學心理學+傳媒學

My advice: 新聞當娛樂, 唔駛咁認真. 如果好認真, 不如去學下傳媒或營銷推廣, 你會得到更多的 insightful 見解. 我自己係歌迷, 唔係歌星迷. 不過對大公司買獎chur獎, 玩杯葛, 買MV hit rates, 用 social media 及屬下報紙雜誌踩對自己公司有威脅嘅歌手的手段看不過眼, 對香港樂壇衰退大感可惜.

我建議您得閒去您喜愛嘅歌手 facebook 寫幾個正面+鼓勵的帖子, like youtube song, 寫幾個正面的 comments.

淫粉又黎打飛機
好心啦==

開兩場又點 ? 人地細公司 開兩場 爆既 已經好好 其實佢前經理人無能 壹周報導過 本來其他公司提出 ...
tributehotel 發表於 2017-11-11 23:20
佢開到五場?人唔笑狗都吠

老老豆豆
淫kay果兩場係未售票先降價(23行之後賣$280)先爆啫

奇袋某天后"版主"真係"放棄同你地講", 從此不再參與/回復呢個主題.

雖然希望 Silly Thing D 員工學下 Janice 公司今年派歌策略, 不過知道 Kay 同 Juno 都可能慢工出細貨, 希望佢地繼續同周博賢合作.

Wishlist: 人山人海, 達明一派, 馮穎琪, 陳輝陽, 上次坐飛機作曲人徐繼宗

係嘅 ! 係嘅 !你話點就點 ! 講到底 你都係想話Kay 唔掂 唔受歡迎姐
總之 我只係好期待Kay 出 ...
tributehotel 發表於 2017-11-12 17:37
講事實啫
佢係未售票先降價喎

真係掂嘅受歡迎嘅
洗鬼23行之後賣$280

點解其他女歌手D fans成日走入黎針對呀kay?
仲要有一個係版主添
Hanson 發表於 2017-11-12 15:23
明明係淫粉先踩祖祖
死都比你個傻仔拗返生

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

明明自己講天后不天后,kay一開2場就咁快認低威,事實係2場就係2場,2場都叫天后咁佢咪係最廢的天后羅, ...
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:01
最柒係得2場仲要未售票先降價

事實客觀過報紙稱呼
報紙唔會成日天后楊千嬅啦,唔通楊千嬅唔係天后咩 ...
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:03
事實係淫kay唔係天后
淫粉先咁care啫

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

佢地只會賴唱片公司不力,講2場演唱會已好有力證明謝安琪不是天后,不用質疑 ...
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:13
淫粉:細公司開到2場已經好好

簽名被屏蔽

電單車都有
美淫無理由無份
Lewis 發表於 2017-11-11 11:44
問左祖祖未?

gem都係細公司喎,完美ko淫粉
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:32

淫粉:本來其他公司提出幫Kay 搞五場 夏森美死都要自己攬住搞 結果未兩場囉 ! 唔係佢開唔到多D 場囉

簽名被屏蔽

某D粉絲仲係板主添,死都比佢拗返生,曲都變直。 咁都可以話Kay 唔岩,點都好過某女歌手借屋企人健康做 ...
tributehotel 發表於 2017-11-12 14:33

你第一日玩cm? 見到有人用吳若希比較仲同佢認真?恥笑下咪算

話時話,cm最踴躍發言既之粉嬋粉漿粉係齊哂個post,仲差粗粉未到 (except john)

簽名被屏蔽

juno要小心d,一陣淫粉話kay開1場會賴哂落juno度
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:45
淫粉又多個人賴

話揀下歌又可以推到兩頁

不如Gin Lee又放下風話揀緊歌 睇下有冇人理佢
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

2014年容祖兒(十年大獎)vs謝安琪(二舊細膠獎)vs吳若希(金曲金獎)
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:48

拎左兩舊細膠獎就唔玩TVB

Kay粉仲懶過個嘔像 人地幾個嬋粉可以吹幾十版

你地就連留名都費事 係度靠hater推post 可惡 ...
HOTMAN 發表於 2017-11-12 18:55

其實唔使出錢都有班蠢人幫手推post唔好咩?仲使乜自己出手

等睇推到個post又上熱門

簽名被屏蔽

你地就連留名都費事 走哂去聽個咩Taylor Snake

係度靠hater推post 可惡
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

話揀下歌又可以推到兩頁

不如Gin Lee又放下風話揀緊歌 睇下有冇人理佢 ...
HOTMAN 發表於 2017-11-12 18:52

係度靠hate ...
HOTMAN 發表於 2017-11-12 18:59

why bully me
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

重點係唔關kay事,天后就關kay事
Kaybb 發表於 2017-11-12 19:00
23行之後賣$280
又關邊個事

你地就連留名都費事  ...
好多淫粉留左名啦傻仔

why bully me
JasOh103 發表於 2017-11-12 19:01

冇你既事啦 出番去聽Gin Lee同Yum婦啦

簽名被屏蔽

果兩隻消失大碟應該凍過水, 最可惜係無得聽《可樂》個 Studio Version

係度靠hater推post 可惡

果兩條友自己都推左半版

好多淫粉留左名啦傻仔
zxc 發表於 2017-11-12 19:05

留個靚名先
利申 我本淫 招fd子 但唔好pm我
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其一啦
重點係謝安琪同吳若希比有咩問題,大家明明係同一level
祖兒同千嬅係另一level

sammi ...
Kaybb 發表於 2017-11-12 18:58

謝安琪同吳若希都同一level
謝安琪cup數都大吳雨霏...呀, 吳若希幾個level啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

等我做下蠢人打下飛機ff下先

其實Juno可以幫Kay做隻人性黑白系列EP:
黑 - 一兩首有關人性醜陋一面的歌, style 黑暗D like 勢不兩立 & 諸神混亂, maybe one song featuring Juno
白 - 一兩首有關人性善良一面的歌, style 正面D like 有夢要想 & 最初的快樂
Bonus track(s) - 一兩首充滿香港本土特色和平民化的Kay歌 like 山林道 & 我愛茶餐廳

其實個陣拾回演唱會
唔係阿Kay個團隊死都唔肯加場咩 搞到我都買唔到飛
如果唔係香女人香氣散發全城 唔信得兩場咁少

反而你們的幸福果次撞正轉會
真係唔好彩
明明有hit歌 海報又靚 唱得又好
就因為冇backup搞到咁
情況就好似千嬅隻Unlimited咁

等我做下蠢人打下飛機ff下先

其實Juno可以幫Kay做隻人性黑白系列EP:
黑 - 一兩首有關人性醜陋一 ...
boy4dudes 發表於 2017-11-12 20:33

不如直接出碟啦

01. 諸神混亂
02. 拾回
03. 最初的快樂
04. 山林道
05. 跟著眼淚轉彎 (國)
06. 孤嶺花
07. 有夢要想
08. 香女人 (國)
09. 可樂 (國)
10. 羅生門 (Bonus Track)

最後一句話男友煲粥俾棋子同棋子學煮嘢有咩聯繫...(雖然棋子出現係呢度都奇奇怪怪嘅.)

最好直接skip埋怨婦國語歌啦
始終唱廣東歌先有魅力

國語作品唔只咁少家 ? 仲有李榮浩 林邁可幫佢做既國語歌未暴光家
    其實大家唔使擔心 我相信只要 ...
tributehotel 發表於 2017-11-12 22:01

佢MAYA 有咁多歌咩